ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι εννιά νέοι όροι αναζήτησης για ταξίδια το 2022

Με τα σύνορα να ανοίγουν επιτέλους και τα κράτη να άρουν τους περιορισμούς, το 2022 ήταν μια χρονιά κρίσιμη για ταξίδια καθώς τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν.


Μετά από μήνες lockdown, οι ταξιδιώτες ήταν προσεκτικοί, αναζητώντας περισσότερο ανέπαφες αποδράσεις.


Όλη αυτή η αλλαγή απαιτούσε νέο λεξιλόγιο, σύμφωνα με το euronews, το οποίο αποκαλύπτει τους εννιά όρους αναζήτησης για ταξίδια το 2022.

 

Ταξίδι στη φύση

Τα ταξίδια στη φύση θα κυριαρχήσουν το 2023 καθώς οι παραθεριστές αναζητούν τρόπους να μειώσουν και να αντιστρέψουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Ως κλάδος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την φύση, τα ταξίδια έχουν κεκτημένο συμφέρον να διατηρούν τους προορισμούς παρθένους για τις μελλοντικές γενιές.

Ένας αυξανόμενος αριθμός μηδενικών ξενοδοχείων και δραστηριοτήτων αναγέννησης εμφανίζεται για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.

Μικροκινητικότητα

Από τα ηλεκτρονικά ποδήλατα έως τα ηλεκτρονικά σκούτερ και τα ηλεκτρονικά έλκηθρα, η μηχανοκίνητη προσωπική μεταφορά καταλαμβάνει πόλεις και προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Όλο και περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν επίσης αποδράσεις με ηλεκτρικό ποδήλατο, επιτρέποντας την εξερεύνηση σε εξωτερικούς χώρους.

Queenagers

Οι γυναίκες μεταξύ 45 και 65 που ζουν την καλύτερη φάση της ζωής τους -γνωστές και ως queengers- με υψηλή δυναμική δαπανών, γίνονται βασικός στόχος στην ταξιδιωτική αγορά.
Το 2022 ήταν η χρονιά του solo ταξιδιού για γυναίκες.

Hutlife

Η hutlife κυριάρχησε το 2022. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλοι απομονώθηκαν περισσότερο και πολλοί ταξιδιώτες θέλουν αυτό να το διατηρήσουν.
Λένε όχι σε ξενοδοχεία με αρκετό κόσμο και σε καταλύματα με κοινόχρηστα μπάνια.

Hometel

Η λέξη hometel περιγράφει διαμονή που προσφέρει την άνεση και την ευελιξία του σπιτιού αλλά ταυτόχρονα και τα καλύτερα κομμάτια ενός ξενοδοχείου.

Digital nomads

Η τάση digital nomads ενισχύθηκε από την εμφάνιση της εξ αποστάσεως εργασίας το 2022.
Ο νομαδικός τρόπος ζωής δεν αφορούσε πλέον πρακτική μόνο για τους εργαζόμενους τεχνολογίας χωρίς σύνορα που αναζητούν τον ήλιο του χειμώνα, αλλά υιοθετήθηκε και από άλλες ομάδες εργαζομένων.

Ταξίδι εκδίκησης

Καθώς μπήκε τέλος στα lockdown, το 2022 είδε το νέο φαινόμενο για ταξίδια εκδίκησης. Αυτό προκλήθηκε από τον COVID-19, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο σε ταξίδια.

Με την πανδημία να εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν ταξίδια, πολλοί ήθελαν να αναβιώσουν τις ακυρωμένες διακοπές τους ή να κάνουν ένα ταξίδι στη ζωή τους που πάντα ονειρευόντουσαν.

Gamping

Με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης σε όλη την Ευρώπη, περισσότεροι παραθεριστές στρέφονται στο κάμπινγκ αντί σε ξενοδοχεία.
Το gamping αναδείχτηκε η κορυφαία τάση της εποχής COVID για κάμπινγκ στον κήπο.

Οι ταξιδιώτες μείνουν στον κήπο ή το χωράφι κάποιου κερδίζοντας φθηνότερες τιμές, περισσότερη ιδιωτικότητα και πιο στενές επαφές με τη φύση.

Εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικές αποδράσεις που έχουν να κάνουν με την εκμάθηση νέων πραγμάτων, είναι σε άνοδο.
Τα ξενοδοχεία μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην τάση προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επισκέπτες σχετικά με την κουλτούρα και την οικολογική ζωή στον προορισμό.

 

Πηγή: tourismtoday.gr

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας: Οι εναλλακτικοί προορισμοί ενισχύθηκαν με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη δυναμική που εμφάνισε ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2022, αλλά και τις θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας...

Αυτές είναι οι τάσεις που θα διαμορφώσουν την παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2023ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαϊνοπούλου*   Τις σημαντικότερες τάσεις που διαμορφώνουν τη ξενοδοχειακή βιομηχανία διερεύνησε και παρουσιάζει το κορυφαίο σύστημα διαχείρισης ξενοδοχείων RoomRaccoon, στ...

Τουρισμός: Υψηλές πληρότητες και μεγάλη κινητικότητα το δεκαπενθήμερο των γιορτών - Ποιους προορισμός επέλεξαν οι ταξιδιώτεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητικά κινείται η τουριστική αγορά κατά την περίοδο των εορτών, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ενώ ίδια είναι και η εικόνα στο τριήμερο των Φώτων. Αυτό, όπως αναφέρει ο...

Κικίλιας: "Ρεκόρ με 31 εκ. επιβάτες στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τις επιδόσεις της τουριστικής σεζόν και τις προοπτικές για το 2023, την άρρηκτη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τον τουρισμό αλλά και για το διακύβευμα των επικείμενων ...

Συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΤ με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής και  πολιτιστικής ταυτότητας της ΑττικήςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφε...

«Η μεγάλη επιτροφή του ελληνικού τουρισμού» - Τα έσοδα για το 2022 εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 18 δισ. ευρώΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ένα βίντεο αποτυπώνει το υπουργείο Τουρισμού την εφετινή επιτυχία σε ταξιδιωτικά έσοδα και αφίξεις, καθώς και την επέκταση της σεζόν που φαίνεται ότι γίνεται πράξη. Στο απολογισ...

ΙΝΣΕΤΕ: H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας το 2021ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την τουριστική κίνηση στις 13 Περιφέρειες της χώρας το 2021, σκιαγραφεί η έκθεση του  Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) .   Η σύγκριση του 2021, γίν...

Οι Ιταλοί ξενοδόχοι χαιρετίζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την AirbnbΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

O ιταλικός σύνδεσμος ξενοδόχων (Federalberghi) χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη φορολόγηση της Airbnb.   Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του "η φοροαποφυγή κ...