ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description

Με "Ελληνικό Πρωινό" οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με το σερβίρισμα «Ελληνικού Πρωινού» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ελληνική ξενοδοχία και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας. Πρόκειται για τη δυναμική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, «Ελληνικό Πρωινό» που αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό το ΞΕΕ σε συνεργασία με τον Δ.Α.Α. και την  Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού προσφέρει σήμερα στο χώρο Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου «Ελληνικό Πρωινό».

 

 

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη χαιρετώντας την πρωτοβουλία σε σημερινή εκδήλωση, προάγγελο της αυριανής γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο ΔΑΑ, σημείωσε ότι :

 

«Στηρίζουμε ένθερμα αυτή την προσπάθεια που φέρνει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΞΕΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, με επίκεντρο το «Ελληνικό Πρωινό». Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά ! Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον».

 

 

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από το διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. «Η ανάδειξη μέσω του «Ελληνικού Πρωινού» της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, τις ιδιαίτερες κλιµατολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας» ανέφερε ο κ. Βασιλικός προσθέτοντας :

«Όπως είναι γνωστό η Φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτή τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, όπως επιβεβαιώνει από έρευνα του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ. Σύμφωνα με αυτή, το  88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων.  Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό κατανέμεται σε 36% από τοπικούς παραγωγούς (εντός δηλαδή του νομού που δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο) και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα».

 

 

Η  Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία δήλωσε: «Η σημερινή «Πρόσκληση σε…Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ένωση Ξενοδόχων, Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μια ιδιαίτερη  στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ενδυνάμωση και την προβολή  της ελληνικότητας και της παράδοσής μας, επιλέξαμε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού  για να μοιραστούμε με τους ταξιδιώτες μας τη γαστρονομική  εμπειρία των αυθεντικών, ελληνικών  προϊόντων που συνθέτουν το Ελληνικό Πρωινό και εκφράζουν με τον πιο…γευστικό  τρόπο  την απαράμιλλη  ελληνική φιλοξενία».

 

Η Προέδρος της ΕΞΑΑΑ Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς αναφερόμενη στους σκοπούς της εκδήλωσης επισήμανε ότι : «Το 'Ελληνικό Πρωινό' είναι μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε όσο λίγες από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη καλημέρα μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς. Είμαστε περήφανοι για το Ελληνικό Πρωινό, με το οποίο σήμερα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού αποχαιρετούμε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τους επισκέπτες που αναχωρούν από τη χώρας μας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Χρειαζόμαστε τουρισμό με ουσία και νόημα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου  μιλώντας χθες στο 7o διεθνές συνέδριο «Green Destinations 2022», με θέμα «Reun...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με φόντο την παγκόσμια ανάκαμψη των ταξιδιών το 2022, μετά από δυο χρόνια ύφεσης λόγω της πανδημίας, εορτάζεται η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εφέτος είναι αφιερωμένη στ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναρτήθηκε ο πίνακας με τους νέους 75.000 δικαιούχους του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους» . Σημειώνεται ότι οι νικητές θα πάρουν vouchers των 150 ευρώ για φθινοπωρινές και χειμ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μόνο η μέση τιμή δωματίου κατέγραψε αύξηση έναντι του 2019 στα ξενοδοχεία της Αθήνας στο 8μηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2022, αφού η πληρότητα και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο παρέμ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις υψηλές πτήσεις συνεχίζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τον Ιούλιο η χώρα υποδέχθηκε 5,277 εκατ. ταξιδιώτες, με τις αφίξε...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπογράφηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού (αρμόδιας για Θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού), Σοφίας Ζαχαράκη, η κοινή υπουργική απόφαση για τη μετ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε τροχιά απογείωσης βρέθηκαν αφίξεις τουριστών και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούλιο και συνολικά στο πρώτο 7μηνο του έτους, παρά την ενεργειακή και οικονομική κρίση, που δοκιμάζ...

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης που θα διαφυλάττει την αυθεντικότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, είναι το μοντέλο που προκρίνουμε για το τουριστ...