ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tripadvisor - Έρευνα: Η επιρροή του 1 δισ. κριτικών στις ταξιδιωτικές αποφάσεις

Σε 1 δισ. έφθασαν οι κριτικές και οι απόψεις των χρηστών στο Tripadvisor, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Tripadvisor διεξήγαγε νέα, μεγάλη έρευνα, μέσω της οποίας διαπιστώνεται η σημασία που έχουν οι κριτικές των χρηστών του και το πώς αυτές επηρεάζουν τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των τουριστών.

Το προηγούμενο «μαξιλαράκι» για το Tripadvisor, ήταν το μισό δις. κριτικές, αριθμό που πέτυχε το 2017. Για τη διεξαγωγή της έρευνας, αναλύθηκαν μεταξύ άλλων 2,9 εκατ. κριτικές, 492.000 ξενοδοχεία και 2,4 εκατ. εστιατόρια.

Επιπλέον, για να γιορτάσει τα ταξίδια μετά την πανδημία και να υποστηρίξει τη βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας, το Tripadvisor κηρύττει την 3η Μαΐου ως την Ημέρα Κριτικών, «Write a Review Day».

Οι κριτικές του Tripadvisor σε νούμερα

Ειδικότερα, η έρευνα με τίτλο The Power of Reviews, ήτοι Η Δύναμη των Κριτικών, παρουσιάζει τα εξής ευρήματα:

Αρχικά, η έρευνα έδειξε ότι οι κριτικές ξενοδοχείων του Tripadvisor, είναι 3 φορές μεγαλύτερες από τις κριτικές που βρίσκονται σε κορυφαίους ιστότοπους ταξιδιωτικών πρακτόρων και μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, με τη μέση έκταση τους 688 χαρακτήρες.

Όσον αφορά στον αριθμό των κριτικών,  το ξενοδοχείο με τις περισσότερες κριτικές, είναι το Luxor Hotel & Casino στο Λας Βέγκας, με περισσότερες από 48.000 κριτικές.

Στην κατηγορία της εστίασης, το εστιατόριο με τις περισσότερες κριτικές είναι το Pasteis de Belem στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με πάνω από 52.600 κριτικές.

Στα αξιοθέατα, τα πρωτεία κρατά η Basilica de la Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, Ισπανία, με περισσότερες από 164.000 κριτικές.

Εντυπωσιακή είναι και η έκταση της μεγαλύτερης κριτικής στα αγγλικά που γράφτηκε ποτέ στο Tripadvisor και ανήκει στον@The_Budges, ο οποίος έγραψε 17.241 λέξεις σχετικά με τη διαμονή του στο Hotel Playa Pesquero Resort στην Κούβα.

Από πλευράς παραγωγικότερου κριτικού, ο τίτλος αυτός ανήκει στον @82manuelal από την πόλη του Λουξεμβούργου, ο οποίος έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 7.000 κριτικές από τότε που έγινε μέλος του Tripadvisor το 2015.

Από πλευράς φόρουμ όπου οι χρήστες συζητούν τις εμπειρίες των διακοπών τους, ο αριθμός αναρτήσεων ανέρχεται στις 89.426.160 δημοσιεύσεις και συνεχίζει.

Και ένα ιστορικό στοιχείο, η πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ έγινε στις 26 Αυγούστου 2004 και εξακολουθεί να είναι ορατή ακόμη και σήμερα. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη ενεργή συζήτηση στα φόρουμ προορισμού του Tripadvisor; Το φόρουμ με τίτλο, «Πόσες μέρες μέχρι το Μάουι;;» στο Lahaina Forum, το οποίο χρονολογείται από τις 4 Οκτωβρίου 2006 και αυτή τη στιγμή έχει  6.809 απαντήσεις!

Κριτικές εστιατορίων στο Tripadvisor

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις αναζητήσεις και τις κριτικές εστιατορίων.

Αναλυτικά, τα τρία συχνότερα αναφερόμενα πιάτα στις κριτικές εστιατορίων, είναι η Πίτσα (10.400.980 αναφορές), η Πίτα (8.467.574 αναφορές) και η Σαλάτα (7.374.595 αναφορές).

Φωτογραφίες, ταξίδια και εμπειρίες

Ο ταξιδιώτης που έχει δημοσιεύσει τις περισσότερες φωτογραφίες, είναι ο @PaoloRiccardoCarrara, ο οποίος είναι από τη Ρώμη και έχει συνεισφέρει με 102.272 υποβολές που μεταφράζονται σε συνολικά 313.651 φωτογραφίες.

Το βραβείο για το πιο πολυταξιδεμένο μέλος του Tripadvisor, ανήκει στον @damienstack, που έχει δημοσιεύσει κριτικές για 176 διαφορετικές χώρες. Είναι από το Listowel στην κομητεία Kerry της Ιρλανδίας και έχει επισκεφθεί και τις 193 χώρες του κόσμου!

Οι πιο αστείες κριτικές για αξιοθέατα στο Tripadvisor

Και μετά, υπάρχουν οι κριτικές από ταξιδιώτες που δεν «κατάλαβαν» τα εμβληματικά μέρη που σχολίαζαν… 

-Empire State Building της Νέας Υόρκης: «Το κτήριο είναι πολύ ψηλό, που σημαίνει ότι ένιωσα άρρωστος καθώς τα ύψη δεν είναι το αγαπημένο μου πράγμα».

-Γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο: «Κατ’ αρχήν, σε καμία περίπτωση η γέφυρα δεν είναι χρυσή, έχει ένα άσχημο καφέ χρώμα...»

-Στόουνχεντζ του Ηνωμένου Βασιλείου: «Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να δουν ένα σωρό πέτρες».

-Grand Canyon της Αριζόνα: «Έχω πάει σε πολλά λεγόμενα ορόσημα - αλλά τι διάολο ήταν αυτό; Μόνο μια αμμώδης τάφρος.»

Η δύναμη των κριτικών

Το Tripadvisor απευθύνεται σε εκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα: Για να απαντήσει στις ερωτήσεις επιχειρήσεων και πελατών. Εξετάζοντας λοιπόν 9.000 καταναλωτές σε πέντε χώρες, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σιγκαπούρη και Αυστραλία, προσπάθησε να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί τύποι κριτικής επηρεάζουν τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα εξής:

Από όλα τα είδη των τύπων σχολίων στο Tripadvisor και σε άλλες πλατφόρμες κριτικών όπως αξιολογήσεις, αποσπάσματα και περιγραφικές κριτικές μεγάλης έκτασης,  το 40% των ταξιδιωτών είπε ότι κατά την ανάγνωση κριτικών, τη μεγαλύτερη σημασία είχαν οι μακροσκελείς κριτικές.

Επιπλέον, το 88% των ερωτηθέντων αξιολόγησε τις μακροσκελείς κριτικές ως υψηλής ή πολύ υψηλής ποιότητας.

Ανάμεσα σε αποσπάσματα, αξιολογήσεις και μακροσκελείς κριτικές, το 76% προτιμά μακροσκελείς κριτικές όταν κάνει κράτηση καταλυμάτων, το 74% προτιμά μακροσκελείς κριτικές όταν ερευνά εστιατόρια και το 69% προτιμά μακροσκελείς κριτικές όταν αναζητεί αξιοθέατα.

Αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερη τάση κράτησης: το 68% είναι πιο πιθανό να κάνει κράτηση αφού διαβάσει μια μακροσκελή κριτική.

Στη συνέχεια, 3 στους 4 ερωτηθέντες είπαν ότι οι διαδικτυακές κριτικές ήταν «εξαιρετικά ή πολύ σημαντικές» κατά τη λήψη ταξιδιωτικών αποφάσεων. Αυτό ισχύει γενικά για καταλύματα (82%), αξιοθέατα (77%) και εστιατόρια (70%)

Write a Review Day στις 3 Μαΐου 2022

Λόγω της πανδημίας και μόνο τους πρώτους 10 μήνες του 2020, η τουριστική βιομηχανία έχασε 935 δις. δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα, περισσότερες από 350.000 επιχειρήσεις στο Tripadvisor έχουν αναφερθεί ως κλειστές από τον Μάρτιο του 2020. Τα καλά νέα είναι ότι την ίδια περίοδο, εμφανίστηκαν στο Tripadvisor περισσότερες από 1.263.031 νέες επιχειρηματικές καταχωρίσεις.

Για να τιμήσει την επίτευξη του απίστευτου ορόσημου του 1 δισεκατομμυρίου κριτικών και απόψεων, το Tripadvisor εγκαινιάζει την Ημέρα Γράψε μια Κριτική, η οποία ορίζεται για τις 3 Μαΐου 2022 και στη συνέχεια κάθε πρώτη Τρίτη του Μαΐου. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει την κοινότητα του Tripadvisor και ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να γράψουν μια κριτική σχετικά με μια πρόσφατη διαμονή σε ξενοδοχείο, μια εμπειρία κράτησης ή μια γαστρονομική στιγμή σε ένα εστιατόριο, σε μια προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση σε άλλους ταξιδιώτες αλλά και να δώσει στην τουριστική βιομηχανία χρήσιμη ανατροφοδότηση που μπορεί να τη βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

 

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Γαμήλιος τουρισμός 2022: Έκρηξη της ζήτησης και οι 4 τάσεις – Περιζήτητος προορισμός η ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερα από ποτέ είναι τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στο εξωτερικό, με την Perfect Weddings Abroad να προβλέπει ότι το 2022 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία τ...

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΤουρισμούΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού   Γ. Πατούλης: « Ο θεματικός Τουρισμός όπως ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στ...

Κικίλιας: Φέτος οι ξένοι επισκέπτες θα έρθουν νωρίς και θα φύγουν αργάΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

"To κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλι...

Κικίλιας: Η Μύκονος στον πυρήνα της στρατηγικής μας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ...

Γιατί το Μπορντό και η Βαλένθια κέρδισαν τον τίτλο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2022ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Το Μπορντό (Γαλλία) και η Βαλένθια (Ισπανία) κέρδισαν τον τίτλο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2022. Κατά την διάρκεια τελετής οι δύο πόλεις παρουσίασαν τα αντίστοιχα π...

Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδη...

Η Ελλάδα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια περιπέτειαςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Με την αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια περιπέτειας, το Uswitch ανέλυσε τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αποδράσεις με την αδρεναλίνη στα ύψη.   Η μελέτη συγκέντρωσε δ...