ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο επίκεντρο ο Αλιευτικός Τουρισμός

 

Την ανάγκη αποτελεσματικότερης προώθηση του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα τόνισαν στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση ειδικής διυπουργικής ομάδας εργασίας η οποία θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη σχετικής πρότασης.

 

«Ο αλιευτικός τουρισμός αναδεικνύει τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας και συμβάλει στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η αλιεία. Αυτό αναμφίβολα αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

 

Από τη μεριά της η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί μία ειδική μορφή τουρισμού στην οποία ειδικά η Ελλάδα μπορεί να αξιώνει ρόλο πρωταγωνιστή σε παγκόσμιο επίπεδο» και πρόσθεσε: «Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει τόσο για το εθνικό μας τουριστικό προϊόν και την ποιότητά του όσο κυρίως για την οικονομική ευημερία της ελληνικής περιφέρειας είναι τεράστια. Παρόλα αυτά, παραμένει ακόμη και σήμερα μία ανεξερεύνητη ευκαιρία για την χώρα μας».

Μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκε επίσης το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία χορήγησης της ειδικής άδειας αλιευτικού τουρισμού σε επαγγελματίες αλιείς, επισημάνθηκαν οι διάφορες αστοχίες, αδυναμίες και ελλείψεις του και συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής του με σκοπό την παροχή νέων και περισσότερων κινήτρων.

Τέλος, όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου «ο αλιευτικός τουρισμός θα ξεκινήσει πιλοτικά από την περιοχή της Εύβοιας, καθώς ο Βόρειος και Νότιος Ευβοϊκός κόλπος αποτελούν ιδανικά μέρη για τη δραστηριότητα αυτή, που αποτελεί μία πολύ καλή πηγή εισοδήματος τόσο για τους αλιείς, όσο και για εκείνους που θέλουν να ιδρύσουν ανάλογες σχολές».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Tουρισμός: 8,8 δισ.ευρώ έσοδα και 11,6 εκατ. αφίξεις στο 9μηνο - Δηλώσεις Κικίλια και ΝοτοπούλουΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Κατά 150,8% έναντι του Σεπτεμβρίου του 2020 αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Σεπτέμβριο του 2021 και κατά 139,3% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021. Η εισερχόμενη ταξ...

«Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Παράταση υποβολής αιτήσεων - Και για γυμναστήρια, παιδότοπουςΟικονομία

  Δημοσιεύθηκε η τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

TUI: Ευέλικτα ταξίδια εργασίας και μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές οι μελλοντικές τάσεις στον τουρισμόΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Oι καταναλωτές τείνουν να κάνουν πλέον λιγότερα και μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια, να ταξιδεύουν περισσότερο με την οικογένεια και να αναζητούν εμπειρίες στις διακοπές τους.   Αυ...

Κικίλιας: Ο τουρισμός πεδίο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας παρά τις δυσκολίεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  «Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς και εποχές, κάποιες φορές δύσκολες αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια, είναι αυτό το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα ...