ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σιγκαπούρη παγκόσμιος ηγέτης στις κρουαζιέρες - προς το παρόν

Η Σιγκαπούρη αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο ένα τρίτο των κρουαζιέρων παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουριστικός της οργανισμός, χάρη στη θεαματική επιτυχία των «κρουαζιέρων χωρίς προορισμό» σε μια περίοδο κρίσης για τον παγκόσμιο κλάδο.
Σε πολλά μέρη του κόσμου δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι κρουαζιέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, με κάποιες από τις πρώτες μεγάλες εστίες να εντοπίζονται σε κρουαζιερόπλοια.
Η πόλη-κράτος ξεκίνησε τα λεγόμενα «κυκλικά ταξίδια» σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια τον Νοέμβριο, τα οποία δεν έχουν κάποιο προορισμό και διαρκούν λίγες μόνο ημέρες. Η Σιγκαπούρη καταγράφει από πέρυσι σχετικά λίγα εγχώρια κρούσματα COVID-19.
Οι κρουαζιέρες της Σιγκαπούρης είναι διαθέσιμες μόνο για τους 5,7 εκατ. κατοίκους της, που δεν μπορούν να βγουν έξω από τη μικροσκοπική τους χώρα για λόγους αναψυχής και έχουν αρκεστεί αντ’ αυτού σε δραστηριότητες όπως ‘διακοπές στο σπίτι’ ακόμα και κάμπινγκ σε εσωτερικούς χώρους.
Οι κρουαζιέρες είχαν περίπου 120.000 επιβάτες, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης (STB), και έγιναν με μικρότερη δυναμικότητα καθώς και με τη τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Από τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι κάποιες κρουαζιέρες από την Καραϊβική, ενώ τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών διατηρούν τους αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την επανέναρξη κρουαζιέρων από τις ΗΠΑ.
Κάποιες εταιρίες δραστηριοποιούνται σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και του Νότιου Ειρηνικού, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association).
Η Royal Caribbean ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι παρατείνει έως τον Οκτώβριο τη σεζόν στη Σιγκαπούρη για το πλοίο της ‘Quantum of the Seas’ λόγω «πολύ μεγάλης ζήτησης».
Η Genting Cruise Lines και η Royal Caribbean ξεκίνησαν τις πιλοτικές τους κρουαζιέρες στα τέλη του περασμένου έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος του STB Κιθ Ταν δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη δεν αναμένει να διατηρήσει για πολύ την ηγετική θέση στις κρουαζιέρες.
«Τους επόμενους λίγες μήνες, σίγουρα πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχιση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας στην Καραϊβική καθώς και στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταν.
Η τουριστική βιομηχανία της Σιγκαπούρης έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών να καταγράφει βουτιά σχεδόν 86% στα 2,7 εκατ. πέρυσι.

Διαβάστε επίσης

«Santikos Collection¬ και «Airotel Group» ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την «Capital H» στον ξενοδοχειακό χώροΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη συνεργασία τους στο χώρο της ξενοδοχίας ανακοίνωσαν οι «Santikos Collection» και η «Airotel Group». Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας η δημιουργία της νέας εταιρείας διαχείρισης ...

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων, υπέγραψε ο Χ. ΘεοχάρηςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας, υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμο...

Τουρισμός 2021: Το 95% των πολιτών έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Χριστίνα Λαϊνοπούλου   To 95% των ταξιδιωτών επιθυμούν να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η SchengenVisaInfo.com σε ...

Il Messaggero: Η Ιταλία αντιγράφει το σχέδιο της Ελλάδας για τα Covid-free νησιά -Τι ετοιμάζειΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Mε άρθρο της, η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι για δημιουργία νησιών «covid free» και στην Ιταλία, με σημείο α...

Παγκόσμιος τουρισμός: Ιούλιο ή Σεπτέμβριο η ανάκαμψη – Τα δύο σενάρια του ΠΟΤΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Mείωση 87% παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2021 οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως, δηλαδή άλλο ένα 13% απωλειών σε σύγκριση με το 2020. Η Ασία και ο Ειρηνικός παρουσίασαν τι...

Οι περισσότεροι Βρετανοί στηρίζουν την ιδέα των λεγόμενων διαβατηρίων εμβολιασμού ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περισσότεροι Βρετανοί στηρίζουν την ιδέα των λεγόμενων διαβατηρίων εμβολιασμού που θα επιτρέψουν στους πολίτες, που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-1...