ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κορωνοϊός αλλάζει τις συνήθειες των τουριστών στη διαμονή και διατροφή στα ξενοδοχεία

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού θα αλλάξει πολλά πράγματα στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες θα δώσουν έμφαση στην υγεία, αλλάζοντας ακόμη και τις διατροφικές τους συνήθειες.

 


Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, ο σεφ της αλυσίδας ξενοδοχείων Iberostar, Miguel Miller, τα ξενοδοχεία θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών οι οποίοι θα είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί, και θα διακατέχονται από φοβίες μόλυνσης από τον ιό, θα περιορίζουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους και την επαφή τους με συσκευές και επιφάνειες.

Τα μεγάλα τραπέζια θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και θα περιοριστούν σε άλλα 5-6 ατόμων, ενώ θα τοποθετούνται και σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων από τα υπόλοιπα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσφορά αντισηπτικών τζελ στην είσοδο ενώ είναι πιθανό όλες οι συσκευές να προσφέρονται σε ατομική προστατευτική συσκευασία. 

Ο κ. Miller εκτιμά ότι ο μπουφές θα είναι το πιο ευάλωτο σημείο του εστιατορίου στα ξενοδοχεία, καθώς προϋποθέτει έκθεση των πιάτων και χρήση ίδιων αντικειμένων και συσκευών από τους ταξιδιώτες. 

Ερωτήματα εγείρονται και για την αυτό-εξυπηρέτηση, για το κόψιμο του ψωμιού με το ίδιο μαχαίρι και ίδιο ύφασμα, για τη χρήση της καφετιέρας ή αποχυμωτών.

Έτσι, εκτιμάται ότι ο μπουφές θα αντικατασταθεί με προ-συσκευασμένα πιάτα ή θα υπάρχουν εργαζόμενοι στο εστιατόριο που θα φορούν μάσκα και γάντια και θα διανέμουν το φαγητό. Το ψωμί ενδεχομένως να μοιράζεται κομμένο σε μερίδες ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας θα είναι συσκευασμένα.

Αυτό που θα έχουν να κερδίσουν τα ξενοδοχεία, δήλωσε ο σεφ της Iberostar, είναι ότι θα μπορούν να οργανώνουν σόου γαστρονομίας, όπου το φαγητό θα μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του.

Οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν στην αύξηση το προσωπικού, την αύξηση των χώρων εστιατορίου και προετοιμασίας φαγητού, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και τα οικονομικά. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμες στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο του World Tourism Forum Institute, Bulut Bagchi, ο παραδοσιακός μπουφές θα εξαφανιστεί. Λόγω των αναγκών κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής, είναι αδύνατον 2.000 άνθρωποι από τα 800 δωμάτια ενός ξενοδοχείου να οδηγηθούν στο ίδιο ανοικτό μπουφέ. Το κόνσεπτ αυτό, εκτιμά ο κ. Bagchi, θα αντικατασταθεί από τα εστιατόρια a la carte, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πακέτα all inclusive. Έτσι, τονίζει, θα υπάρχουν και λιγότερα απορρίμματα τροφίμων.

Παρά τις νέες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος ΔΣ της Rixos Hotels, Fettam Taminji, δεν πιστεύει ότι η πανδημία θα τα αναγκάσει να εγκαταλείψουν το all in και τον μπουφέ, καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.

 

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Ο κορωνοϊός αλλάζει τη διατροφή στα ξενοδοχεία - Τέλος ο μπουφές; ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Αλλαγές όχι μονο στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων φέρνει η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες...

Τουρισμός - Έρευνα Πα.Πει : Απώλειες εσόδων άνω του 50%  –  Ενισχυμένο το "brand name" ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η Έρευνα του Πανεπιστήμιου Πειραιά για την επίδραση του COVID-19 στον Τουρισμό.   Την έρευνα πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με το Op...

Κορονοϊός - Αυστρία: Η Ελλάδα στους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Σε άρθρο  του μεγαλύτερου αυστριακού τουριστικού περιοδικού η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού   Σύμφωνα με έρευ...

Θεοχάρης: Με υγειονομικό διαβατήριο θα έρχονται οι τουρίστες στην ΕλλάδαΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο Σκάϊ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας, ότ...

Κορονοϊός : Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των ξενοδοχείων -ΈρευναΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Πώς θα επηρεάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες στα ξενοδοχεία; Πώς θα αντιμετωπίζουν στο εγγύς μέλλον τα ξενοδοχεία έναν άρρωστο πελάτη; Ε...

Στο «τραπέζι» συμφωνία Υπουργείου Τουρισμού – μεγάλων ξένων tour operators για την μετά κορωνοϊό εποχήΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  T ην ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Τουρισμού τηλεδιάσκεψη με μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να...

Στα 205 εκατ. ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Πόρτο Καρράς από τον Ιβάν ΣαββίδηΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Επενδύσεις υπόσχεται η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, ανακαινίσεις υπαρχόντων κτιρίων, κατασκευή βιλών, επαναλειτουργία καζίνο. Ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα τη...