ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προαννήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ανέφερ ότι ολοκληρώθηκε το Σάββατο η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με 158 ψήφους. Παργματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργίο Εργασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων ενόψει του ακραίου κύματος καύσωνα που αναμένεται στη χώρα, επιβεβαίωσε ο κ. Μαρινάκης. Την Τρίτη στις 11:00 θα λάβει χώρα διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, τόσο φορεών όσο και των ατόμων της κυβέρνησης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν δηλώσεις με μέτρα και συστάσεις για την ασφάλεια των πολιτών.

Για κυβερνητική παρέμβαση στο αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε ο κ. Μαρινάκης.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη.

Τόνισε ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για αυτή την τετραετία. Όπως και ο ίδιος τόνισε: «Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές».

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος προωθώντας το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε δέκα βασικούς στόχους γι’ αυτή την τετραετία:

  1. Την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει εντός του 2023 και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων, δίνοντας νέα πνοή στην οικονομία της Ελλάδας
  2. Την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων
  3. Την υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέσα στην τετραετία και την αύξηση εξαγωγών στο 60%. Ένας στόχος εφικτός αν αναλογιστούμε ότι, παρά τις αλλεπάλληλες, εισαγόμενες κρίσεις των προηγούμενων ετών, η ανεργία μειώθηκε κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, και περίπου 400.000 συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά.
  4. Την συνεχή αύξηση των μισθών για όλους και την υποχώρηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
  5. Τις παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας με προσλήψεις 10.000 υγειονομικών μέσα στην τετραετία, με την στήριξη του ΕΚΑΒ, όχι μόνο με έκτακτα μέτρα, όπως αυτό της ΠΝΠ που εκδόθηκε, αλλά με μόνιμες προσλήψεις, την μείωση του χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, την επέκταση του προγράμματος του προσωπικού γιατρού και πολλά ακόμα .
  6. Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Όλο τον Μάιο παρήγαμε πάνω από το 50% της ενέργειας που καταναλώσαμε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στόχος το 80% της ηλεκτρικής μας ενέργειας, το αργότερο μέχρι το 2030, να παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  7. Την συνέχιση του ψηφιακού κράτους με στόχο να ψηφιοποιηθεί και ενταχθεί στο gov.gr περισσότερο από το 90% των υπηρεσιών του κράτους.
  8. Την Παιδεία. Με προτεραιότητα στα σχολεία και την προσχολική αγωγή και έμφαση στα Δημόσια Πανεπιστήμια και την επαγγελματική εκπαίδευση.
  9. Τα ζητήματα που αφορούν την απονομή Δικαιοσύνης και την επιτάχυνσή της και
  10. Την υλοποίηση μιας στιβαρής, εθνικά υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής με τη συνέχιση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης

Με άρωμα Θάλασσας η ομιλία Βαρβιτσιώτη στη συζήτηση για τις Προγραμματικές δηλώσεις Ναυτιλία

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την τετραετία 2023 – 27 παρουσίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγρα...

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ναυτικής ΟμοσπονδίαςΝαυτιλία

Στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς της ναυτιλίας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε τα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομο...

Σημαντική συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη με την Ένωση Ελλήνων ΕφοπλιστώνΝαυτιλία

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.   Στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων το...

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ylva Johansson, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημήτρη Καιρίδη Ναυτιλία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κας Ylva Johansson και των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής ...

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας η Ελληνική Ναυτιλία να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικήΝαυτιλία

Συνάντηση με το Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων του καθηκόντων και...