ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Με το 1ο LNG Carrier έφτασαν τα 28 πλοία

Μια σπουδαία ημέρα ξημέρωσε (χτες 8/6/2023) για τα ναυπηγεία Ελευσίνας αφού υποδέχτηκαν για επισκευές το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG Carrier, το οποίο ανήκει στον Πήτερ Λιβανό.
 

“Πιάσαμε τα 28 καράβια παιδιά δεν σταματάει η ροή, ευχαριστούμε…που μας δώσατε ελπίδα και την ευκαιρία να σωθούμε από την ανεργία και την ανέχεια”, γράφουν χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια αναγέννησης της ναυπηγικής βιομηχανίας. Χαρακτηρίζεται σπουδαία ημέρα γιατί τα πλοία LNG είναι τα πιο δύσκολα και απαιτητικά πλοία σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας.

Το πλοίο ονομάζεται GASLOG ATHENS, μήκους 285 μέτρων και είναι το 28ο συνολικά που κατέπλευσε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για επισκευή.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το 1ο LNG Carrier - Δείτε ΦΩΤΟ

O όμιλος ONEX συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, το οποίο αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Πέραν τούτου, ο όμιλος στοχεύει να μετατρέψει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε ένα δυναμικό, σύγχρονο και καινοτόμο οικοσύστημα τεχνολογίας στη καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από τη συνεργασία με τη CISCO, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζουν να αποτελούν ένα hub των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων για τη ναυτιλία, την ενεργειακή μετάβαση, την ασφάλεια και τον μετασχηματισμό της ευρύτερης περιοχής που έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΙΠΕΔ: Στην κοινοπραξία Grimaldi - Μινωικές Γραμμές το λιμάνι του ΗρακλείουΝαυτιλία

Ανακήρυξη Προτιμητέου Επενδυτή για το 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Ο.Λ.Η.   Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προ...

Εντυπωσιακή μείωση κερδών στα containers κατά 81% - Τα νέα στοιχεία της Sea-IntelligenceΝαυτιλία

Τουλάχιστον θεαματικές μπορεί να χαρακτηριστούν οι απώλειες στην κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το α...

Ετήσιο «Hellenic-American Shipping Gala»Ναυτιλία

27 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες στις Κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ θα τιμηθούν στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου Το Propeller Club Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία...

Nor-Shipping: Η πορεία για τη μείωση των εκπομπών αερίων στη ναυτιλία έως το 2050Ναυτιλία

Η απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυριάρχησε στη συζήτηση στην εφετινή ναυτιλιακή έκθεση Nor-Shipping που πραγματοποιήθηκε στο Οσλο της Νορβηγίας με τη συμμετοχή τ...