ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεμεσός-Πειραιάς: Και το πλοίο σάλπαρε

Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε το ταξίδι του το Daleela από το λιμάνι Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά, εγκαινιάζοντας έτσι την δεύτερη περίοδο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Μιλώντας στο Alphanews.Live, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας Scandro Holding, Μάριος Μιχαήλ, εμφανίστηκε αισθητά αισιόδοξος για την φετινή περίοδο αφού οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Συγκεκριμένα, μέχρι και μια μέρα πριν την έναρξη των δρομολογίων, οι κρατήσεις έφθασαν τις 9.386. Ενώ στόχος της εταιρείας είναι όπως ο αριθμός των συνολικών κρατήσεων να ξεπεράσει τις 11.000, ξεπερνώντας κατά πολύ τις περσινές κρατήσεις. Καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής περιόδου ταξίδεψαν συνολικά 7.412 επιβάτες και μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα.

Η μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος, πρόσθεσε, παρατηρείται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με τις περισσότερες κρατήσεις να γίνονται από οικογένειες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρείται από Κύπριους πολίτες, ενώ όσο πλησιάζουμε στους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται και το ενδιαφέρον από τους Ελλαδίτες.

Εξάλλου ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως έντονο είναι και το ενδιαφέρον που παρατηρείται και από τουρίστες του εξωτερικού, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελεί ένας καλός τρόπος μεταφοράς του οχήματος τους στην Κύπρο.

Αναφέρθηκε επίσης στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που διαθέτει το πλοίο στους πλήρες ανακαινισμένους χώρους. Όπως είπε, οι επιβάτες θα έχουν στην διάθεση τους ένα αναβαθμισμένο καζίνο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στις επιλογές του φαγητού που προσφέρει το εστιατόριο του πλοίου.

Δρομολόγια από Λεμεσό και Λάρνακα

Για φέτος έχουν προγραμματιστεί συνολικά 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, δηλαδή 8 μεταξύ Μάϊου – Ιουνίου, 7 τον Ιούλιο και 7 μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Τα 14 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Λεμεσού και τα 8 από το λιμάνι της Λάρνακας, ξεκινώντας από τον Ιούλιο.

Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι

Όσον αφορά τις τιμές το φθηνότερο εισιτήριο είναι αυτό με την αεροπορική καρέκλα, δηλαδή που δεν διαθέτει καμπίνα και ανέρχεται στα €75.98 με επιστροφή. Για εισιτήρια σε μονόκλινη καμπίνα 1st Class η τιμή με επιστροφή από Λεμεσό είναι στα €145,98 ενώ για μονόκλινη καμπίνα 2nd Class ανέρχεται στα €95.98.

Η μεταφορά οχήματος από τη Λεμεσό θα κοστίσει με επιστροφή €223.10.

Η μεταφορά μοτοσικλέτας από τη Λεμεσό κοστίζει με επιστροφή €141.80.

Για τους επιβάτες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν από Λάρνακα, το εισιτήριο με αεροπορική καρέκλα ανέρχεται στα €69 με επιστροφή, σε μονόκλινη καμπίνα 1st class με επιστροφή είναι στα €138.6 και σε μονόκλινη καμπίνα 2st class στα €88.6.

Η μεταφορά οχήματος από τη Λάρνακα θα κοστίσει με επιστροφή €212.98.

Η μεταφορά μοτοσικλέτας από τη Λάρνακα θα κοστίσει με επιστροφή €140,94.

Διαβάστε επίσης

Κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για θαλάσσια σκάφη – Από την VINSSEN της Νότιας Κορέας στην έκθεση Nor-Shipping 2023Ναυτιλία

Η VINSSEN, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου για θαλάσσια σκάφη, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση Nor-Shipping 2023, η οποία θα διεξα...

O Πάνος Λασκαρίδης δωρίζει τον «Περσέα», ένα ακόμα πλοίο στο Πολεμικό ΝαυτικόΝαυτιλία

«Όποιος έχει πολλά, ας δώσει πολλά. Όποιος έχει λίγα, ας δώσει ό,τι μπορεί. Το σπουδαίο είναι να στηρίζουμε την πατρίδα ο καθένας από το δικό του μετερίζι» συνηθίζει να λέει ο εφοπ...

Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξυπηρέτηση πολιτών και ναυτικώνΝαυτιλία

Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση ναυτικών και πολιτών χωρίς φυσική παρουσία θ...

Καμπανάκι για τον «αόρατο» στόλο! – Ανησυχία για τα γηρασμένα δεξαμενόπλοιαΝαυτιλία

Ακόμη και οι πιο στενοί σύμμαχοι της Ρωσίας ανησυχούν για τα γηρασμένα δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων...

Υποτροφία για σπουδές στο Π.Μ.Σ. «Διαχείριση Λιμένων & Παράκτια Οικονομία» του Πανεπιστημίου ΠειραιώςΝαυτιλία

Η Εταιρεία «ΚΑΤΡΑΔΗΣ ΒΕΠΛ Α.Ε.» ανακοινώνει, την παροχή μιας υποτροφίας φοίτησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Λιμένων Παράκτια Οικονομία» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024...