ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρώτο πιστοποιημένο φορτίο μπλε αμμωνίας παρέδωσε στην Κίνα το LPG carrier Seateam της Thenamaris

Το πρώτο πιστοποιημένο φορτίο μπλε αμμωνίας στην Κίνα με το πλοίο μεταφοράς υγραερίου “Seateam”, κατασκευής 2022, με μεταφορική ικανότητα 38.000 cbm, παρέδωσε η Thenamaris LNG, συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου.

Το φορτίο φορτώθηκε από το λιμάνι Ras Al-Khair στην ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.

Η εγκατάσταση λειτουργεί από τη Saudi Arabian Mining Company (Ma’aden), σε συνεργασία με την Saudi Basic Industries Corporation (SABIC).

Σημειώνεται ότι το 2022 το πλοίο μεταφοράς υγραερίου που διαχειρίζεται η Thenamaris LNG “Seasurfer”, είχε παραδώσει ένα ακόμα πιστοποιημένο φορτίο αμμωνίας στο Ulsan της Νότιας Κορέας.

Το φορτίο είχε φορτωθεί από το Al Jubail της Σαουδικής Αραβίας.

Η μπλε αμμωνία είναι ένα καύσιμο χαμηλών εκπομπών και θεωρείται καύσιμο απεξάρτησης από τον άνθρακα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς τομείς της οικονομίας και από τη ναυτιλία.

Η Thenamaris LNG διαχειρίζεται επί του παρόντος οκτώ πλοία LPG Carriers και επτά LNG Carriers που μπορούν να μεταφέρουν διαφόρους τύπους φορτίων σε πλήρως ψυχόμενη κατάσταση, όπως προπάνιο, βουτάνιο, αμμωνία και VCM.

(naftemporiki.gr)

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι για τον «αόρατο» στόλο! – Ανησυχία για τα γηρασμένα δεξαμενόπλοιαΝαυτιλία

Ακόμη και οι πιο στενοί σύμμαχοι της Ρωσίας ανησυχούν για τα γηρασμένα δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων...

Υποτροφία για σπουδές στο Π.Μ.Σ. «Διαχείριση Λιμένων & Παράκτια Οικονομία» του Πανεπιστημίου ΠειραιώςΝαυτιλία

Η Εταιρεία «ΚΑΤΡΑΔΗΣ ΒΕΠΛ Α.Ε.» ανακοινώνει, την παροχή μιας υποτροφίας φοίτησης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Λιμένων Παράκτια Οικονομία» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024...

Η ΠΝΟ για το δυστύχημα στο Πέραμα Ναυτιλία

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα εξέδωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ): Με αφορμή το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη...