Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επιστολή του δημάρχου Χαϊδαρίου] στον πρωθυπουργό – «Δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν τερματικοί σταθμοί LNG»

Σάββας Αθανασίου/mononews.gr

Την αντίθεση του προς τα σχέδια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ντηνιακός, τονίζει ότι “στον νόμο 4.949 που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2022 προβλέπεται για τα Ναυπηγεία λειτουργίες υψηλής όχλησης μεταξύ των οποίων, εγκατάσταση, παραγωγή, αποθήκευση και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου”.

“Μια τέτοια εξέλιξη, συνεχίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, θα ήταν καταστροφική για το Χαϊδάρι, αλλά και για όλη την Δυτική Αθήνα, τους Δήμους του Πειραιά και συνολικά το Λεκανοπέδιο επειδή θα προκαλέσει μόλυνση της ατμόσφαιρας και θα προσθέσει μια βιομηχανική δραστηριότητα.

Επίσης, ο δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ότι με ομόφωνη του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζει την αντίθεση του για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως και οποιασδήποτε χρήσης υψηλής όχλησης που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των Ναυπηγείων.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

Διαβάστε επίσης

Κινδυνεύει από τις καθυστερήσεις η ανακαίνιση της Σχολής Δόκιμων Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ Ναυτιλία

Ερώτηση για την ανησυχητική στασιμότητα που παρατηρείται ως προς την ανακαίνιση των κτιρίων της Σχολής Δόκιμων Λιμενοφυλάκων κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία το...

Μαύρη Θάλασσα: Αβεβαιότητα για την ανανέωση της θαλάσσιας εξαγωγής σιτηρών και λιπασμάτωνΝαυτιλία

Διαφέρουν οι θέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας Αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από τη  διάρκεια της νέας παράτασης για την θαλάσσια εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τη Μαύρη Θάλασσα . Το  Ν...

Εκατό υποτροφίες από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μεταπτυχιακές σπουδές νέωνΝαυτιλία

Το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», προσφέρει 100 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξω...