ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο ολοκλήρωσε το δοκιμαστικό του

“Αυτές οι δοκιμές βαθέων υδάτων αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη λίστα ελέγχου πριν από την παράδοση του νέου μας νοσοκομειακού πλοίου”, δήλωσε ο Jim Paterson, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Marine για τα πλοία Mercy.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το Global Mercy πέρασε με επιτυχία κάθε δοκιμή στη θάλασσα και έχουν μείνει μόνο κάποιες τελικές πινελιές στο εσωτερικό πριν από την παράδοση.”

Η Mercy Ships χρησιμοποιεί νοσοκομειακά πλοία για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας , ανάπτυξη ικανοτήτων και βιώσιμη ανάπτυξη σε μειονεκτούντες πληθυσμούς που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση.   Ιδρύθηκε το 1978 από τους Don και Deyon Stephens,παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες αξίας άνω των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τουλάχιστον 55 χώρες βοηθώντας περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια άτομα.

Ο Rob Corley, διευθύνων σύμβουλος της Mercy Ship, δήλωσε  ότι το πλοίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι στο Βέλγιο στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Μένουν λίγοι μήνες για να ολοκληρώσει τον εξοπλισμό του πληρώματος  Αυτό περιλαμβάνει εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και συστημάτων πληροφορικής, καθώς και αποθήκευση προμηθειών μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής Mercy Ships για τις Κάτω Χώρες.

Τα ειδικά σχεδιασμένα νοσοκομειακά καταστρώματα αποτελούν την καρδιά του πλοίου, και στα οποία υπάρχουν έξι αίθουσες χειρουργείου και κλίνες για 200 ασθενείς, εργαστήρια, εξωτερικά ιατρεία, οφθαλμολογικά και οδοντιατρεία. Το πλοίο έχει χώρο για 950 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των 641 του πληρώματος, αποτελούμενο από εθελοντές από όλο τον κόσμο.

Το Global Mercy είναι ειδικά εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας που συμβάλλουν στη βιώσιμη υποστήριξη βασικών χειρουργικών και σχετικών δεξιοτήτων για τοπικούς επαγγελματίες υγείας όταν είναι ελλιμενισμένοι.

Η Mercy Ships επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικού έργο τόσο με χειρουργικές επεμβάσεις που αλλάζουν τη ζωή πολλών όσο και με την κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας και περίθαλψης στα 50 χρόνια λειτουργίας της.

Το συνολικό μήκος  του πλοίου είναι 174 μέτρα, το πλάτος 28,6 μέτρα, και η ολική χωρητικότητα 37.000. Κατασκευάστηκε στο Tianjin Xingang Shipyard, από τη Stena RoRo AB του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με σχεδιασμό κατασκευής από τον Deltamarin της Φινλανδίας. Η γαλλική εταιρεία  Barry Rogliano Salles (BRS) συνέβαλε σημαντικά στη διαπραγμάτευση της σύμβασης.

Το πλοίο τροφοδοτείται από τέσσερις κινητήρες wartsila, έχει βύθισμα 6,15 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 12 κόμβους.

Ως το μεγαλύτερο πλωτό  μη στρατιωτικό νοσοκομείο στον κόσμο, το Global Mercy έχει λάβει ευρεία.

προσοχή από όλο τον κόσμο από την αρχή της κατασκευής του το 2015 και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Κεντρική Αφρική.

e-nautilia.gr

Διαβάστε επίσης

«Μια θάλασσα ευκαιρίες!»: Εκστρατεία προσέλκυσης νέων στη ναυτοσύνη από τους Έλληνες εφοπλιστέςΝαυτιλία

Eκστρατεία ενημέρωσης της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, εγκαινιάζει η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)...

Το μέλλον της Ναυτιλίας στο Συνέδριο των Δελφών: Κλιματική αλλαγή και νέες τεχνολογίες το επόμενο "στοίχημα"Ναυτιλία

  Στις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ελληνικής Ναυτιλίας στον 21ο αιώνα αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη σχετική συζήτηση του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιε...

Attica Group: Επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές – φοιτητές των ακριτικών νησιώνΝαυτιλία

  Η Attica Group επιβραβεύει αριστούχους μαθητές – φοιτητές των ακριτικών νησιών μας, μέσω της συνεργασίας της με το πρόγραμμα υποτροφιών της ΑΜΚΕ ExcellenSeas (Θάλασσες Αριστείας)...

Σε απόγνωση ταξιδιώτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κάρπαθο λόγω βλάβης πλοίουΝαυτιλία

  Η ακύρωση δυο δρομολογίων του πλοίου  «Πρέβελης» , σήμερα και αύριο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ταξιδιώτες από τη  Ρόδο και την Κρήτη  που βρίσκονται στο νησί της  Κα...

Στη Σαντορίνη η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες Ναυτιλία

Την μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία στα χρονικά, άπλωσαν οι Σαντορινιοί, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στους αγωνιστές του νησιού, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών...