ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυτιλία: 13 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την κατάργηση του νόμου 4714

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση στον πρόεδρο του ΝΑΤ με την απαίτηση να αποσυρθεί από συνεδρίαση του Δ.Σ οποιαδήποτε συζήτηση για υλοποίηση της νέας εγκριτικής πράξης, σύμφωνα με την οποία καταργείται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα. Σύμφωνα με τα σωματεία ο πρόεδρος του ΝΑΤ δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρει το σχετικό θέμα από την ημερήσια διάταξη.

Επίσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας σήμερα, Παρασκευή 12/2 στις 12.00 το μεσημέρι ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα η κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 23-24 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης, και για τον σκοπό αυτό συνομολογήθηκε όπως το κάθε σωματείο μέσω των αρμόδιων οργάνων του υλοποιήσει την ανωτέρω συμφωνία τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε επιτροπή προκειμένου να εξετάσει και να αποφασίσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενημέρωση των ναυτεργατών και την προετοιμασία και επιτυχία της απεργίας.

Τις αποφάσεις έλαβαν τα σωματεία: Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων θαλαμηπόλων, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων- Κυβερνητών Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για τα θέματα που απασχολούν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Στα ναυπηγεία επιστρέφουν το Φεβρουάριο οι Έλληνες εφοπλιστές για παραγγελίες νέων πλοίωνΝαυτιλία

Τον Ιανουάριο η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα τοποθέτησε 8 παραγγελίες πλοίων, σε σύνολο 118 παραγγελιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξοδεύοντας 362 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, οι Κινέ...

Αυτοματοποιημένα Πλοία και Αυτόνομη Ναυτιλία: Μύθος ή Πραγματικότητα;Ναυτιλία

Webinar με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής και της νορβηγικής ναυτιλιακής κοινότητας. Απόψεις για τα αυτοματοποιημένα πλοία και το κατά πόσον αυτά θα αποτελέσουν μια πραγματι...

"Βούλιαξε" η κρουαζιέρα (και) στην Ελλάδα το 2020 λόγω πανδημίας - Στοιχεία της Ένωσης Λιμένων ΕλλάδαςΝαυτιλία

 Βαρύτατο το πλήγμα στη βιομηχανία της κρουαζιέρας (και) στην Ελλάδα, από την κρίση της πανδημίας το έτος 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδα...