ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κ.Κατσαφάδος στο πλευρό των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.)

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κος Κωνσταντίνος Κατσαφάδος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.): τον Πρόεδρο Κο Κανακάκη Βασίλη και τον Αντιπρόεδρο Κο Φανουργάκη Δημήτρη. Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ., ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ναυπηγοεπισκευή, μεταξύ άλλων την επιμονή ίδρυσης ναυπηγείου της COSCO, μεταφέροντας την αγωνία των 490 ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων και των 20.000 εργαζομένων τους.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι, ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει σαφή θέση επί του θέματος, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης ν.4404/2016, ο ΟΛΠ δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει ναυπηγείο και προκειμένου να αρθούν αδιέξοδα και παρεξηγήσεις επιχειρούνται διάφορες επαφές με τους αρμόδιους Φορείς, καθώς ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι η κοινωνική ηρεμία και η στήριξη των Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ., συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δωρίζοντας το Ημερολόγιο του Συνδέσμου με το σύμβολο της Αγίας Σοφίας, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι θα είναι πάντα αρωγός σε προτάσεις ανάπτυξης της Ναυπηγοεπισκευής, της τοπικής κοινωνίας και του έθνους.

Διαβάστε επίσης

"Βούλιαξε" η κρουαζιέρα (και) στην Ελλάδα το 2020 λόγω πανδημίας - Στοιχεία της Ένωσης Λιμένων ΕλλάδαςΝαυτιλία

 Βαρύτατο το πλήγμα στη βιομηχανία της κρουαζιέρας (και) στην Ελλάδα, από την κρίση της πανδημίας το έτος 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδα...