ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Βούλιαξε" η κρουαζιέρα (και) στην Ελλάδα το 2020 λόγω πανδημίας - Στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας

 Βαρύτατο το πλήγμα στη βιομηχανία της κρουαζιέρας (και) στην Ελλάδα, από την κρίση της πανδημίας το έτος 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας.                                              

Αναλυτικά το δελτίο τύπου με τα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα, είναι τα εξής:

 

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ανακοινώνει σήμερα τα στατιστικά στοιχεία κρουαζιέρας για το 2020, όπως έκανε τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Τα μέτρα που ελήφθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, είχαν και δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν  κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέτρα αυτά έπληξαν και την βιομηχανία της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα τομέα στον οποίο η Χώρα μας επεδείκνυε σημαντικές επιδόσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία κρουαζιέρας που σημειώθηκαν για το 2020 σε 43 καταγεγραμμένους προορισμούς στη Χώρα μας, δείχνουν μία σημαντικότατη πτώση και ανέρχονται σε 202 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων (έναντι 3.899 αφίξεων το 2019) και σε 64.356 αφίξεις επισκεπτών (έναντι 5.537.500 αφίξεων το 2019). Ήτοι, πτώση άνω του 95% και στους δύο δείκτες.

Με την ελπίδα και την ευχή το 2021 να αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση και ανάκαμψη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, ευχόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους στον σημαντικό αυτό τομέα της οικονομίας μας υγεία και αισιοδοξία για το μέλλον.

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε επίσης

Στα ναυπηγεία επιστρέφουν το Φεβρουάριο οι Έλληνες εφοπλιστές για παραγγελίες νέων πλοίωνΝαυτιλία

Τον Ιανουάριο η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα τοποθέτησε 8 παραγγελίες πλοίων, σε σύνολο 118 παραγγελιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξοδεύοντας 362 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, οι Κινέ...

Αυτοματοποιημένα Πλοία και Αυτόνομη Ναυτιλία: Μύθος ή Πραγματικότητα;Ναυτιλία

Webinar με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής και της νορβηγικής ναυτιλιακής κοινότητας. Απόψεις για τα αυτοματοποιημένα πλοία και το κατά πόσον αυτά θα αποτελέσουν μια πραγματι...