ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Το «Θάλασσα Μπορούμε» απέδειξε τη δύναμη και την ένωση της ιστιοπλοϊκής οικογένειας

Χαμόγελα, ενθουσιασμός, παρέα μεγαλύτερη από 100+ ιστιοπλόους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εικονική ιστιοπλοΐα μέσα στην καραντίνα και 8.000 ευρώ στο κρατικό ταμείο για την μάχη κατά του COVID-19. 

Αυτός είναι ο απολογισμός του «Θάλασσα Μπορούμε», της πρωτοβουλίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, που δεν ανέστειλε την λειτουργία του πάρα το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι το ίδιο ενεργός όπως πάντα.

 Με νέα μέσα που ανακαλύπτει καθημερινά και πάντα στο πνεύμα των καιρών συνεχίζει το έργο της καλλιέργειας  της ιστιοπλοΐας, μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

 

Το «Θάλασσα Μπορούμε», που εντάχθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», προέκυψε σαν ιδέα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη του Πάσχα που έληγε το όριο για την υποβολή δηλώσεων είχε συγκεντρώσει 8.000 Ευρώ.


Αν ήμασταν στη θάλασσα, θα ήταν από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που υπάρχουν. 

Ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, συμμετείχαν για τον κοινό σκοπό,  πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.


Η πρώτη φάση των αγώνων, αποτελείτο από δυο ημέρες προκριματικών αγώνων και συμμετείχαν πάνω από 100 ιστιοπλόοι σε διαφορετικά γκρουπ. Από τη φάση αυτή, προέκυψαν 20 νικητές που συμμετείχαν στους τελικούς. 

Από τη βαθμολογία της τελικής φάσης προκρίθηκαν για το medal race 10 ιστιοπλόοι, όπως ακριβώς γίνεται και στη θάλασσα!

 

 

Νικητές του «Θάλασσα Μπορούμε» ήταν οι Ιάσωνας Βαλιάδης από την Θεσσαλονίκη, Μανώλης Τριγκώνης από το Abu Dhabi και Μπάμς Κουαντρί από την Θεσσαλονίκη, που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 

Στο «Θάλασσα Μπορούμε» όμως, κερδίσαμε όλοι. Κέρδισε η ιστιοπλοΐα, η θάλασσα, η Ελλάδα!


Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ήταν ο καταλύτης που βοήθησε να ενωθεί η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και να δείξει σε όλους ότι στη θάλασσα είμαστε όλοι μια παρέα. Μια παρέα που όταν το πράγμα ζορίσει, βγαίνουμε μπροστά και αντιμετωπίζουμε μαζί το οτιδήποτε. 

Μας το έχει μάθει η θάλασσα αυτό. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, αυτός ο τρόπος ζωής, ο ιστιοπλοϊκός, σε μαθαίνει να πατάς στα πόδια σου. Να βοηθάς. Να εκτιμάς. Να ευχαριστείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους τους e-στιοπλόους της διοργάνωσης! 

Μπράβο σε όλους όσους διακρίθηκαν. Όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι μέλη της παρέας αυτής. 

Ειδικά ευχαριστώ για την πολύχρονη βοήθεια τους τον Ολυμπιονικη μας Παύλο Καγιαλή, τον Μιχάλη Πατενιώτη, τον Γιάννη Μιτάκη και τον Άκη Τσαρούχη.

Όλοι αυτοί αποτέλεσαν για την ώρα τη διαδικτυακή παρέα, σύντομα όμως θα βρεθεί ξανά στη θάλασσα να αγωνίζεται για μετάλλια και διακρίσεις! Η διάκριση του Θάλασσα Μπορούμε έχει γραφτεί ήδη στο παλμαρέ όλων!»

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΙστιοπλοΐα

  Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά με την υπερψήφιση στη Βουλή του ν...

image descriptionΙστιοπλοΐα

    Το άνοιγμα του πρώτου Μουσείου του Λιμανιού στο Αμβούργο συνδυάστηκε με την επιστροφή του ιστορικού ιστιοφόρου « Peking », το οποίο θα μπορούν πλέον να απολαύσουν οι επισκέπτες...

image descriptionΙστιοπλοΐα

  Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, λόγω της πανδημίας και με στόχο να συνεχιστεί ο ιστορικός θεσμός, αποφάσισε ο φετινός αγώνας να διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή...

image descriptionΙστιοπλοΐα

Η Βρετανίδα Ντι Καφάρι έχει γυρίσει έξι φορές τον πλανήτη με τα σκάφη της και εξηγεί τι χρειάζεται για να φτιάξεις μια καλή ομάδα πληρώματος στο κατάστρωμα   H 47χρονη Ντι (Ντενίζ)...

image descriptionΙστιοπλοΐα

  Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Γιώργος Ζαΐμης.  Υπήρξε από τα Ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Γεώργιος Ζαΐμης γεννήθ...

image descriptionSM TUBE

Μια ακόμα επιτυχημένη δράση εν μέσω καραντίνας, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιτυχιών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς.   Η πρωτοβουλία «Θάλασσα Μπορούμε», έγινε το όχημα όπ...

image descriptionΙστιοπλοΐα

Η ελευθερία της θάλασσας τους κράτησε μακριά τόσο από τους κινδύνους της πανδημίας, όσο κι από τις καταιγιστικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ιστορία ενός ζευγαριού ιστιοπλόων...