ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τις εγγραφές σκαφών ανοίγει τα... πανιά της η Αegean Regatta 2019

Για 19η χρονιά, η Aegean Regatta θα ανοίξει πανιά τον ερχόμενο Αύγουστο, προσφέροντας μοναδικές ιστιοπλοϊκές εμπειρίες στα πληρώματα των σκαφών, αλλά και αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τις παραδόσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα αρχίσει στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα, με διαδρομή Μυτιλήνη (Λέσβος) - Πλωμάρι (Λέσβος) - Ψαρά – Οινούσσες.

Οι εγγραφές των σκαφών έχουν ήδη ξεκινήσει στη διεύθυνση www.aegeanregatta και για μία ακόμα φορά αναμένεται να δικαιολογηθεί η φήμη της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ως του αγώνα με τις περισσότερες συμμετοχές στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta είναι το εξής:

Κυριακή 18 Αυγούστου

10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 19 Αυγούστου

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Μυτιλήνη – Πλωμάρι, περίπου 25νμ

Τετάρτη 21 Αυγούστου

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Πλωμάρι – Ψαρά, περίπου 48νμ

Παρασκευή 23 Αυγούστου

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Ψαρά – Οινούσσες, περίπου 35ωμ

Σάββατο 24 Αυγούστου

11:00 Παράκτιες Διαδρομές, Οινούσσες
21:00 Τελετή Λήξης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αegean Regatta εκτός από τους αγώνες περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για τους ιστιοπλόους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδοργανωτές Όμιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.aegeanregatta.gr

 

Διαβάστε επίσης

«Ασημένιος» ο Γιώργος Παπαδάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λέιζερ του ΙέρΙστιοπλοΐα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπαδάκος (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά) στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 Youth του Ιέρ, στο οποίο έλαβαν μέρος 267 σκ...

Μέσα στα μετάλλια τρεις έλληνες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό Λέιζερ 4,7 Youth του ΙέρΙστιοπλοΐα

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Ελληνες ιστιοπλόοι στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 Youth που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιέρ με τη συμμετοχή 266 σκαφών. Μετά και τη...

Οι διακρίσεις των Ελληνικών πληρωμάτων J/24 λίγο πριν από το Πανευρωπαϊκό της ΠάτραςΙστιοπλοΐα

Πλησιάζουν οι μέρες για το Πανευρωπαϊκό Ιστιοπλοΐας J/24 στην Πάτρα και ήδη η ξεχωριστή διοργάνωση τραβάει πάνω της τα βλέμματα. Πάνω από 35 αποστολές με 180 ιστιοπλόους θα βρεθούν...