ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά – Απεργία της ΠΝΟ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 ώρα της 1ης Μαΐου 2023, ημέρα Δευτέρα, και λήξη την 24:00 ώρα της ιδίας ημέρας, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), «τιμώντας τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886».

 


Σύμφωνα με την ΠΝΟ, οι ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Οι ναυτεργάτες, με προμετωπίδα την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια στην εργασία, συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων, την απορρόφηση όλων  των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και της νομοθεσίας και την υπογραφή νέων συμβάσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άμεση κατάργηση όλων των  αντεργατικών διατάξεων με τις οποίες και καταστρατηγούνται στην κυριολεξία και τα ίδια τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των ναυτεργατών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία επισημαίνει πως επιβεβλημένη και άμεση είναι επίσης η ανάγκη για αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η ανακούφιση των  συνταξιούχων  ναυτεργατών από τις αλλεπάλληλες περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους με τη διασφάλιση των εφάπαξ και την απρόσκοπτη και έγκαιρη καταβολή τους.

Δηλώνει, τέλος, πως βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα «για να αντιπαλέψει και να αποκρούσει κάθε προσπάθεια και πολιτική, από όπου και αν προέρχεται, που στοχεύει στα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις που προέκυψαν ύστερα από αγώνες δεκαετιών».

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Ακτοπλοΐα: Αυξημένες οι κρατήσεις σε εισιτήρια για το Πάσχα 2023Ακτοπλοΐα

Ενόψει Πάσχα και οι κρατήσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι αυξημένες, ενώ ο ρυθμός έκδοσης εισιτηρίων είναι υψηλότερος της περυσινής προ πασχαλινής περιόδου.   Για φέτος πάντως...

Λιμενικό: Χρηματοδότηση με 105 εκατ. από το υπουργείο ΜετανάστευσηςΑκτοπλοΐα

Απόκτηση 50 νέων σκαφών για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων   Στη χρηματοδότηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με 105 εκατομμύρια ευρώ προχωρά το υπουργείο Μετανάσ...

Ακτοπλοΐα: Απαγορευτικό για Δωδεκάνησα & Κυκλάδες - Κανονικά τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό Ακτοπλοΐα

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικο...

Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων από Πειραιά - Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και ΛαύριοΑκτοπλοΐα

Προβλήματα σε αρκετά δρομολόγια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες π...