ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αλάσκα: Μια ολόκληρη πόλη ζει μέσα σ' ένα κτίριο! -Εχει σχολείο, εκκλησία και νοσοκομείο [εικόνες]

Το Γουίτιερ είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη, 60 μίλια νότια του Άνκορατζ στην Αλάσκα, που συνήθως αναφέρεται ως «η πόλη κάτω από μια στέγη».

Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε εκπληκτικά βουνά, σμαραγδένια δάση και μια απέραντη γαλάζια θάλασσα. Πόσο μικρό είναι όμως το Γουίτιερ; Περίπου 217 άτομα ζουν εκεί και είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο ή μέσω μίας σήραγγας.

Το πιο περίεργο πράγμα για αυτήν την πόλη, είναι ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοί της ζουν στο ίδιο κτίριο, το Begich Towers, που ήταν στρατώνες κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, και χτίστηκε το 1974.

Ένα αστυνομικό τμήμα, ένα μανάβικο, ένα νοσοκομείο, μία εκκλησία, ένα μίνι μάρκετ, ένα ταχυδρομείο και ένα σχολείο, όλα στεγάζονται μέσα στη δομή. Έτσι, δεν χρειάζεται κανείς να βγει από το κτήριο για να κάνει τις δουλειές του, αφού όλα τα βρίσκει δίπλα του!


Το κτίριο Begich Towers

Το Begich Towers διαθέτει επίσης bed and breakfast κατάλυμα και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στην πόλη και να παρατηρήσουν πώς κυλά η ζωή στην πιο «περίεργη» πόλη του κόσμου, όπου οι κάτοικοι ζουν σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ο χρήστης του Reddit HyruleanHero1988 ήταν περίεργος να δει το Γουίτιερ, οπότε επισκέφθηκε την πόλη κατά τις τελευταίες του διακοπές. Η φίλη του τράβηξε πολλές φωτογραφίες και τις μοιράστηκε μαζί με τις παρατηρήσεις τους για την ιδιαίτερη αυτή πόλη.

«Αυτό βλέπεις όταν πλησιάζεις για πρώτη φορά στο Γουίτιερ», γράφει. «Η σήραγγα 2,5 μιλίων από την οποία πρέπει να περάσεις για να μπεις στην πόλη είναι μόνο μία λωρίδα - αλλάζουν την κατεύθυνση του ταξιδιού κάθε 30 λεπτά. Πρέπει να περιμένεις αυτά τα φώτα μέχρι να σε αφήσουν. Ταξιδεύοντας στη σήραγγα, σε κάνει να νιώθεις λίγο κλειστοφοβικός», αναφέρει ο χρήστης του Reddit.


Αυτό αντικρίζεις όταν πλησιάζεις στο Γουίτιερ
Όπως σημειώνει, περίπου το 80% των κατοίκων μένουν στο ίδιο κτίριο, αλλά υπάρχουν και μερικά διαμερίσματα ξεχωριστά από το κεντρικό κτίριο. Επίσης, ενώ υπάρχει ένα μανάβικο μέσα στο κτίριο, υπάρχει και ένα μεγαλύτερο κατάστημα στην πόλη, σχεδόν στο μέγεθος του εσωτερικού ενός βενζινάδικου.


Το μανάβικο μέσα στο κτίριο

Γυρνώντας πίσω στο μεγάλο κτήριο, ο νεαρός χρήστης του Reddit, μας ενημερώνει πως υπάρχει αποθήκη από κάτω. Κάθε ενοικιαστής παίρνει ένα μικρό χώρο αποθήκευσης για πράγματα που δεν μπορούν να χωρέσουν στα μικρά διαμερίσματα τους.

Οι ρυθμοί ζωής σε αυτή την πόλη κυλούν κανονικά, παρόλο το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις.

Φωτογραφίες: Reddit /u/HyruleanHero1988
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΑΞΙΔΙ

Ένα αναπάντεχο κύμα παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος έχει αρχίσει να γνωρίζει η περιοχή της Βορείου Ιρλανδίας, τοποθεσία όπου διαδραματίζεται η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Πα...

image descriptionΤΑΞΙΔΙ

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στον κατάλογο με τους 25 καλύτερους κοντινούς προορισμούς για τις διακοπές του καλοκαιριού στους οποίους υπάρχει πρόσβαση με απευθείας πτήσεις από το α...