ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πελώριο μουσικό όργανο που παίζει η… θάλασσα

Ένα πελώριο μουσικό όργανο με οργανοπαίκτη τη… θάλασσα βρίσκεται στις αδριατικές ακτές στην Κροατία.

Το θαλάσσιο όργανο ουσιαστικά στηρίζεται στην αρχαιοελληνική ύδραυλη και αποτελείται από ένα σύστημα σωληνώσεων που παράγει ήχο από τον αέρα που διοχετεύουν τα κύματα της θάλασσας.

Η θαλάσσια ύδραυλη βρίσκεται στην πόλη Ζαντάρ της Κροατίας η οποία είχε καταστραφεί sτον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανοικοδόμησή της έγινε με τον πιο απλοϊκό τρόπο και φτηνό τρόπο. Οι τοπικές Aρχές πρόσφατα για να δώσουν μια πινελιά αισθητικής ανέθεσαν στον βραβευμένο αρχιτέκτονα Nicola Basicνα δημιουργήσει κάτι στην ακτή που να ξεχωρίζει. Εκείνος με έμπνευση το αρχαιοελληνικό όργανο κατασκεύασε το σύστημα σωληνώσεων και έτσι “γεννήθηκε” το θαλάσσιο όργανο ή Morske orgulje.

Το όργανο παράγει διαφορετικούς ήχους ανάλογα με τον κυματισμό ή αν περνά ένα σκάφος από την περιοχή το οποίο σπρώχνει περισσότερο νερό στους σωλήνες.

Πολλοί λένε ότι αν το ακούσεις για αρκετή ώρα λειτουργεί ως χαλαρωτικό ή και υπνωτικό

Διαβάστε επίσης

Το επίσημο βίντεο του Porosea 2019SM TUBE

Στην δημοσιότητα βρίσκεται το φετινό επίσημο βίντεο του Porosea 2019 που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου, την whynot και το Saronic Ttriathlon Club.  Το φετινό Porosea ήταν το πιο ...

Το Σίναμπουγκ «ξύπνησε»...SM TUBE

Τέφρα και καπνοί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ινδονησία Μια πυκνή στήλη στάχτης και καπνού ξεχύνεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου Σίναμπουγκ στο βόρειο τμήμα της Σουμάτρα,...