ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τέσσερα δώρα, μια ελπίδα! - Editorial της Σίλας Αλεξίου

Ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, έχουν άλλη στόχευση, αλλά… σκάνε μαζί, μπροστά στα μάτια μας, σαν χριστουγεννιάτικα πυροτεχνήματα!

Γράφει η Σίλα Αλεξίου

 

Τέσσερα «δώρα», το καθένα με τον χαρακτήρα του και το μέγεθός του, έρχονται να μας αποδείξουν εν μέσω πανδημίας ότι η ζωή συνεχίζεται και το μέλλον επιφυλάσσει και ευχάριστες εκπλήξεις. Όχι, δεν πρόκειται για το εμβόλιο, που είναι μεν το… δώρο της εποχής, αλλά χάνει το χαρούμενο περιτύλιγμά του, καθώς συνδέεται άμεσα με μια αφόρητη απειλή.

 

Πρόκειται για έργα πνοής –πραγματικά δώρα για την περιοχή του Αργοσαρωνικού– και συναντιούνται στις σελίδες του εορταστικού «Saronic Magazine», για να σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα που επαγγέλλεται η νέα χρονιά.

Παρά το δυσμενές κλίμα που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη (φόβος, αγωνία, περιορισμοί), το 2022 μάς αφήνει να ελπίσουμε πως θα ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς, ενδεχομένως με καλύτερους όρους.

 

Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα έφερε η άφιξη στην Αίγινα του πλωτού ασθενοφόρου, που ήρθε για να σώσει ζωές. Ένα άπιαστο έως πριν από λίγα χρόνια όνειρο των νησιωτών έγινε πραγματικότητα, και πράγματι αποκατέστησε σε έναν βαθμό το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο –σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού– η θάλασσα, που όλοι λατρεύουμε, δυστυχώς δεν εμπνέει.

 

Στην αγάπη για τη θάλασσα και το ταξίδι ωστόσο, τη βασική πηγή εσόδων των νησιών μας, επένδυσε με τον καλύτερο τρόπο ο Δήμος Πόρου, ανοίγοντας τον δρόμο και για τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς όλα αποτελούν προσφιλή προορισμό των παντός είδους σκαφών.

Η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας, με ανάλογες υποδομές και υπηρεσίες, ήρθε να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των «σκαφάτων» επισκεπτών μας, που ζητούν το αυτονόητο: Να εκσυγχρονιστούμε επιτέλους!

Ο δραστήριος δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης αξιολόγησε σωστά το αίτημα και –μέσα στη ραστώνη της πανδημίας– το υλοποίησε, στέλνοντας ένα ακόμη ελπιδοφόρο μήνυμα για τη νέα χρονιά. Ας ελπίσουμε πως θα αποτελέσει την αφετηρία για τον εκσυγχρονισμό και άλλων λιμανιών.

Χρήματα υπάρχουν!

 

Στην απέναντι όχθη του Σαρωνικού, ένα έργο τεραστίων διαστάσεων έρχεται να αγκαλιάσει όλα τα κοντινά νησιά. Η περίφημη ανάπλαση του Ελληνικού, μια παραθαλάσσια καινούργια πόλη, κλείνει το... μάτι στην Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, αλλά και στην Ύδρα και τις Σπέτσες, με προοπτική να αποτελέσουν προορισμό για τις εύκολες αποδράσεις του κόσμου, που θα στήσει εκεί τη ζωή του. Η αύξηση της ζήτησης ακινήτων στα νησιά επαληθεύει ήδη τις προβλέψεις, καλλιεργώντας ένα κλίμα απέραντης αισιοδοξίας!

Αυτό το κλίμα, που τόσο μας έλειψε, κατόρθωσε να εκφράσει με ένα υπερθέαμα ο Πειραιάς, δώρο για τη σωτηρία της ψυχής μας. Φώτα, χρώματα, μουσικές μετέτρεψαν τον άχαρο Πύργο του μεγάλου λιμανιού σε φάρο για την αλλαγή πορείας…

Ας είναι σωτήριο το 2022… Τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε…

Καλές γιορτές

Διαβάστε επίσης

image descriptionΣίλα Αλεξίου

Ηχηρή απάντηση στις συνομωσιολογικές θεωρίες που επικρατούν στους κόλπους της εκκλησίας σχετικά με την επιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε από την Αίγινα ο Μητροπολίτης ...

image descriptionΣίλα Αλεξίου

Ένα ολόκληρο νησί εκτίθεται …χάρη στο έμβλημά του! Το δημοφιλές μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου σφραγίζεται, κλείνει τις πόρτες του στους πιστούς που συρρέουν στην Αίγινα από όλη την...

image descriptionΣίλα Αλεξίου

Γράφει η Σίλα Αλεξίου -    «Το Μάρτιο του 2011, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για «την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και για φωτισμό ανάδειξης των ναών Αφ...