ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Σ. Αθανασίου: “Οχι μόνο να ζητήσετε συγνώμη, αλλά και να παραιτηθείτε”

Ακολουθεί δήλωση του δημοτικού συμβούλου Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, κ. Σ. Αθανασίου: 

 

"Με δήλωση μου, με το επιφορτισμένο καθήκον ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, αποκάλυψα σήμερα το πρωί ότι “ηλικιωμένοι που κατοικούν στα Μέθανα και στην Τροιζηνία καλούνται να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου απο την 1η έως την 5η Φεβρουαρίου”.
Με άλλα λόγια, υπερήλικοι από τον Μακρύλογγο, τη Δρυόπη, το Άνω Φανάρι, την Αγία Ελένη, τον Καρατζά, την Τακτικούπολη, το Μεγαλοχώρι, τον Ευαγγελισμό, την Κυψέλη και την Κουνουπίτσα θα πρέπει να μεταβούν στον Πόρο για τον εμβολιασμό με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταλαιπωρία τους, τα έξοδα, αλλά κυρίως, ότι σε ένα ενδεχόμενο που παρουσιάσουν επιπλοκές θα πρέπει να μετακινηθούν και πάλι στο Γαλατά και στο Κέντρο Υγείας, να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου ή του Άργους, που απο την πρόσφατη εμπειρία απαιτείται πάνω από 2 και 3 ώρες καθυστέρηση.
Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο περιστατικά:
Στο πρώτο περιστατικό, μία κυρία από τον Πόρο διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, και επειδή δεν υπήρχε ιατρός σε εφημερία κλήθηκαν από νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας δύο ιδιώτες ιατροί, ο κ. Κεραμίδας και ο κ. Παπαματθαίου και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Κλήθηκε επίσης ασθενοφόρο από το Κρανίδι, με ιατρό και μετέφερε στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου και απο εκεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Η καθυστέρηση ξεπέρασε τις 3 ώρες. Ευτυχώς, με αυταπάρνηση της νοσηλεύτριας και των δύο ιατρών η γυναίκα ζει.
Στο δεύτερο περιστατικό, πάλι με μία κυρία από τον Γαλατά, της προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες ο κ. Κεραμίδας και με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά, με συνοδεία πάλι νοσηλεύτρια και ένα τραυματιοφορέα διακομίσθηκε η ασθενής στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου.
Τι να αποδείξουμε εγγράφως, για την αδυναμία του Κέντρου Υγείας Γαλατά;
Τι να αποδείξουμε εγγράφως για το ποιοι ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση;
Τι να αποδείξουμε εγγράφως για το ποιός είναι αρμόδιος για την σημερινή κατάντια;
Δεν χρειάζονται έγγραφες αποδείξεις, όπως δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι ο Ήλιος, βγαίνει από την Ανατολή.
Για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου έγινε εμβολιαστικό κέντρο, η δημοτική σύμβουλος και εξ απορρήτων του δημάρχου Σπ. Πολλάλη, κυρία Μαρία Μέλλου, με ανάρτηση της, μας καλεί, λέγοντας ότι:
“Ας βρεθεί έστω και ένας να μου αποδείξει ΕΓΓΡΆΦΩΣ ότι η επιλογή του Πόρου και όχι του Κέντρου Υγείας Γαλατά οφείλεται σε αμέλεια του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων και εγώ δεσμευομαι να ζητήσω δημόσια συγνώμη”.
Η κυρία Μέλλου, όχι μόνο πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αλλά πρέπει και να παραιτηθεί και θα της επισημάνω γιατί:
Είναι εντεταλμένη σύμβουλος, με εντολή του δημάρχου Τροιζηνίας Μεθάνων για θέματα υγείας του Δήμου.
Διορίσθηκε από την 2η ΥΠΕ, Συντονίστρια στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, και παραιτήθηκε ( όπως η ίδια μου το είπε σε δημοτικό συμβούλιο, όταν την ρώτησα σχετικά), επειδή προφανώς δεν μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση και στην διαχείριση των οξυμένων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας.
Ουδέποτε έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως εντεταλμένη σύμβουλος, τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Δεν μας ενημέρωσε ποτέ για τα τεστ που πραγματοποίησε ( όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπευθύνων του Ειδικού Σχολείου Γαλατά ) σε δασκάλους των δημοτικών σχολείων της περιοχής και ειδικότερα γιατί ως Δήμος έκανε τεστ αντισωμάτων και όχι αντιγόνου, όπως κάνει ο ΕΟΔΥ και χωρίς να γνωρίζουμε αν για αυτά τα τεστ είχε ενημερωθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά και ο ΕΟΔΥ.
Δεν μας ενημέρωσε αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν.
Δεν μας κοινοποίησαν την απόφαση (άραγε ποιός νομιμοποιείται να εκδώσει τέτοιες αποφάσεις) με τη οποία εξουσιοδοτήθηκε να πραγματοποιήσει τα τεστ στους δασκάλους και στις δασκάλες;
Τώρα, όσον αφορά για το τι σημαίνουν οι λέξεις: αμέλεια, αδιαφορία, ολιγωρία, την απάντηση, κυρία Μέλλου μπορείτε να την διαβάσετε στα Ετυμολογικά Λεξικά. Επίσης, μπορείτε να ενημερωθετείτε για τις έννοιες των λέξων αυτών, συζητώντας με τους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Γαλατά ή υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν δικό τους άνθρωπο γιατί χρειάστηκε άμεση βοήθεια."

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Η βουλετής της Α' Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Νόνη Δούνια, απέστειλε στις 8 Ιανουαρίου 2021, επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εκθέτοντας του τα προβλήματα και τις ελλε...

image descriptionΑίγινα

Σε αναμονή επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών σε ολόκληρη στις νησιωτικές περιοχές, βρίσκονται και οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, καθώς τα πρώτα ραντεβού για υπερήλικες ...

image descriptionΕλλάδα

Δίχως τον αγιασμό των υδάτων εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Για τους νησιώτες, τα Θεοφάνια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες γιορτές του έτους, καθώ...