ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description

Δ. Μιχαηλίδου από Μέθανα και Τροιζηνία: Προτεραιότητά μας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στα Μέθανα και την Τροιζηνία. Η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς, αλλά και κατοίκους της περιοχής για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Σπύρο Πολλάλη, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Μεθάνων. Εκεί, ενημερώθηκε για τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών.

Αργότερα, στο ΚΔΑΠ Μεθάνων, κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε η κ. Μιχαηλίδου, με τους εργαζόμενους και την διοίκηση, τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια μέρα, η Υφυπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόρος τιμής και αναγνώριση των κόπων των ξεριζωμένων, από το να χτίσουμε στον τόπο αυτό, στη δεύτερη πατρίδα τους, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για τα εγγόνια τους και όλες τις επόμενες γενιές. Η μεγαλύτερη τιμή και δικαίωση των ξεριζωμένων, είναι η σημερινή μας προσπάθεια να κρατήσουμε τον τόπο δυνατό, να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα του και να τον κάνουμε πρότυπο ισορροπημένης και αειφόρου ανάπτυξης!».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψή της, η Υφυπουργός στη σύσκεψη που είχε με τον Δήμαρχο Σπύρο Πολλάλη και τους Αντιδημάρχους, ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατά, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Τροιζηνίας, αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο και συζήτησε με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους της διοίκησης για την αξία της προσχολικής αγωγής και την σημασία της στην μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών.

Τέλος, η Υφυπουργός επισκέφτηκε και το χωριό Καλλονή, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα τους.

Την κ. Μιχαηλίδου στις συναντήσεις της συνόδευσαν επίσης η Μαρία Μέλλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Σπύρος Λεσιώτης, Αντιδήμαρχος Μεθάνων, ο Γιώργος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχος Οδοφωτισμού, ο Σωτήρης Σούχλας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η Αναστασία Μάγειρα, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Αθανάσιος Ντάνος, Πρόεδρος Κοινότητας Τροιζήνας, ο Κωνσταντίνος Λίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος για θέματα ύδρευσης, ο Ευάγγελος Γερασίμου, Πρόεδρος κοινότητας Γαλατά και ο Γεώργιος Μυλωνόπουλος, Πρόεδρος κοινότητας Δρυόπη.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι «προτεραιότητά μας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των τοπικών αρχών, ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του τόπου μας. Ως Πολιτεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύουμε διαρκώς την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας».

 

Από τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου αναφορικά με την επίσκεψη της υφυπουργού: 

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, το Σάββατο 20/08 και την Κυριακή 21/08, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η Υφυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση του Δήμου μας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας-Σπετσών & Αιγίνης Αρχιερατεία Τροιζηνίας – Μεθάνων και τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, το Σάββατο 20/08, αφιερωμένη στις Αλησμόνητες Πατρίδες, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.
 
 
Στην εκδήλωση η κα. Μιχαηλίδου απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ανωτέρω ιστορικού γεγονότος. Έχοντας η ίδια μικρασιάτικες ρίζες και γνωρίζοντας μέσα από τους κόλπους της οικογένειάς της ιδιαίτερες πτυχές της καθημερινότητας των προσφύγων πριν και μετά τον ξεριζωμό από τον τόπο τους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των γυναικών και την αξία της οικογένειας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στον Δήμο μας, η Υφυπουργός κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης επισκέφτηκαν τις δύο Δημοτικές Ενότητες και συναντήθηκαν με μέλη της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων, τοπικούς παράγοντες, φορείς και υπηρεσίες.
 
Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και παράλληλα, μέσα από ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο, αναλύθηκαν τα προγραμματισμένα έργα, οι δυσκολίες, οι προοπτικές και οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων.
Ευχαριστούμε πολύ την Υφυπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και για την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εύρεση τρόπων επίλυσης θεμάτων που αφορούν την Τοπική Κοινωνία.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, ενημερώνει πως στα πλαίσια της «Αναδιαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», ολοκληρώθηκαν ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, στα πλαίσια της «Αναδιαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», ολοκληρώθηκαν οι εργασί...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αντιδράσεις οργής έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και έφτασαν και στο SM, που δείχνουν μια χωματερή, ακριβώς δίπλα από το νεκροταφείο της Δρυόπης. Όπω...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, στα πλαίσια της «Αναδιαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων», ολοκληρώθηκαν οι εργασίε...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση του ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησι...

image descriptionΑίγινα

Βροχές και καταιγίδες μεγάλης διάρκειας, προβλέπονται σήμερα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo.gr.    Αναλυτικότερα, από τις 12 το μεσημέρι σ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με επιστολή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τροιζηνίας - Μεθάνων Σάββας Αθανασίου ζητά και πάλι από τον δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το θέμα τ...

image descriptionΑίγινα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.gr, άστατος και βροχερός θα παραμείνει ο καιρός στα νησιά του Αργοσαρωνικού μέχρι την Παρασκευή.    Σήμερα Τρίτη, αναμένονται καταιγίδες το μεσημέ...