ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το "1ο Methana Volcano Challenge", ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές κι επισκέπτες (φωτογραφίες)

"Τρέχουμε στην σκιά του Ηφαιστείου και χαιρόμαστε ένα σαββατοκύριακο με την οικογένεια και τους φίλους μας σε ένα μαγευτικό τοπίο"
 
 
H 1η διοργάνωση του ορεινού αγώνα τρεξίματος στα Μέθανα, Methana Volcano Challenge MVC2022, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαρτίου 2022, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, φιλοξενώντας φέτος 296 Έλληνες και ξένους αθλητές και περίπου 800 συνολικά επισκέπτες, στα Μέθανα. Το αγωνιστικό διήμερο προσέφερε μια ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία στους συμμετέχοντες, σε ένα άγριο και παρθένο τόπο με ηφαιστειογενή πετρώματα, πλιθόκτιστα μυκηναϊκά μονοπάτια και καταπράσινα δάση Οι αθλητές των δυο ορεινών αγώνων της διοργάνωσης 25 km και 12,5 km έτρεξαν στην σκιά ενός ενεργού ηφαιστείου και διέσχισαν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.
 
 
 
Το Methana Volcano Challenge έβαλε τις βάσεις ώστε να καθιερωθεί σε μια από τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Δυστυχώς λόγω των περιορισμών κατά του covid-19 δεν ήταν εφικτό να προχωρήσει η διοργάνωση στις παράλληλες δράσεις που είχε σχεδιάσει αρχικά ,στόχος όμως είναι από του χρόνου ,η διοργάνωση να πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια του διημέρου, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες, και αναβαθμίζοντας συνεχώς το προφίλ του αγώνα.
 
 
 
Lava Trail Run 25 km & Fuego Trail Run 12.5 km
Την Κυριακή 13 Μαρτίου ξεκίνησαν οι δυο αγώνες ορεινού τρεξίματος Lava Trail Run 25 km και Fuego Trail Run 12.5 km στις 10:00 π.μ. και 10:30 π.μ. αντίστοιχα .Συγκεκριμένα το Lava Trail Run 25 km συμμετείχε στο 1ο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος της HARTA (Hellenic Adventure Running & Trail Association) και είναι μέλος του UTMB WORLD SERIES.
Ο Γιώργος Λουφέκης (L-Crew - Dynafit) ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα των 25 χλμ. LAVA TRAIL RUN, τερματίζοντας πίσω στην παραλία Μεθάνων σε χρόνο 02:28:48. Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έτρεχε μαζί με τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο (All Terrain Runners), ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά, και χρόνο 02:29:03. Τρίτος στον μεγάλο αγώνα τερμάτισε ο Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) σε χρόνο 02:34:10.
 
 
Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Μαρία Μάλαϊ (ACTIVE MONKEYS) σε χρόνο 02:54:28, δεύτερη η Φωτεινή Κολόκα (Salomon Hellas) με 03:02:56 και τρίτη η Βασιλική Τζίμα (AEGINA RUN TEAM) με 03:12:43.
Ο δεύτερος αγώνας της Κυριακής “Fuego Trail Run 12,5km” ξεκίνησε από το ίδιο σημείο, μισή ώρα αργότερα, με 90 αθλητές έτοιμους να δοκιμάσουν έναν όμορφο αγώνα ορεινού τρεξίματος στα ιδιαίτερα μονοπάτια των Μεθάνων.
Εδώ, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Δημουλάς (All Terrain Runners) με χρόνο 00:57:24, δεύτερος ο Γιάννης Κανελλόπουλος με 01:02:46 και τρίτος ο Φώτης Βουργίδης (L-Crew) με χρόνο 01:08:13.
Στις γυναίκες η Νατάσα Σπανού ήταν η νικήτρια με χρόνο 01:14:55, δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Λουφέκη (L-Crew) με 01:16:34 και τρίτη ήταν η Παναγιώτα Παντέλα με 01:21:26.
 
 
 
FUN RUN 5.3 km
Ο αγώνας " Fun Run ",για όλη την οικογένεια , ξεκίνησε από το λιμάνι των Μεθάνων το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε, παρ’ όλες τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με ιδιαίτερη επιτυχία με τους δρομείς να ανταγωνίζονται σε αντοχή και χαμόγελα δίπλα στο κύμα. Το "Fun Run”είναι ένας αγώνας που τονίζει τη χαρά της συμμετοχής, της ομαδικότητας και της άθλησης από τις νεαρές ηλικίες. Την 1η θέση στους άντρες κατέκτησε ο Αλέξανδρος Μπουτσιάνης με χρόνο 18’:54’’ 2ος ο Παντελής Αφρουδάκης με χρόνο 19’:02’’ και 3ος ο Αντώνης – Δημήτριος Λάφης με χρόνο 19’:03. Στις γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε η Αλέκα Σταμάτη με 25΄:08’’ , την 2η θέση η Χριστίνα Καραλή με 25΄:43’’ και 3η η Δήμητρα Καίκα με χρόνο 27’:33’’. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών πολλοί ήταν οι δρομείς που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν και να χαρούν την συμμετοχή τους στο πιο διασκεδαστικό αγώνισμα του διημέρου.
 
 
Ο τεχνικός διευθυντής και εμπνευστής της ιδέας του αγώνα, Σπύρος Ροής, σημείωσε για το 1ο Methana Volcano Challenge: « Το Methana Volcano Challenge είναι πλέον ένας αγώνας σταθμός για την περιοχή ο οποίος στόχος μας είναι να γίνει θεσμός αθλητισμού και πολιτισμού. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας επέδειξαν όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν για πρώτη χρόνια και που ήδη διαδίδουν τα καλύτερα για εμάς και την προσπάθεια όλων μας. Ήδη επεξεργαζόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας για την επόμενη μας διοργάνωση το 2023. Ολοκληρώνοντας τον 1ο μας αγώνα με τεράστια επιτυχία όπως τα γεγονότα έδειξαν, στόχος μας είναι να γίνουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση που κάθε χρόνο θα ανεβάζει πάντα το επίπεδο ψηλότερα, και με την αξίωση να σταθούμε δίπλα σε κορυφαίες διοργανώσεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Κλείνοντας ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 11-12/3/2023 με νέες ιδέες για ένα ακόμα πιο εκρηκτικό Σαββατοκύριακο.»
 
 
 
Με την πολύτιμη συμβολή των Χορηγών και Υποστηρικτών
Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν o Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Μεθάνων ,η εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Saronic Outdoor Activities και το Saronic Triathlon Club.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) Με γνώμονα την αιγίδα στον αγώνα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Κα Βάσω Θεωδορακοπούλου – Μπόγρη (Περιφερειακή Ενότητα Νήσων – Περιφέρεια Αττικής). Τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Κο Σπύρο Πολλάλη , την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων Κα Μέλλου Μαρία (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.), τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων Κο Σπύρο Λεσιώτη και τον Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων Κο Σωτήρη Σούχλα (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.).
 
 
Για την συνδιοργάνωση του αγώνα ευχαριστούμε τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Μεθάνων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κο Νίκο Σταύρου για την στήριξη και την επίλυση κάθε πρόβληματος που μπορεί να προέκυψε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του αγώνα.
Μεγάλοι Χορηγοί του "1ου Methana Volcano Challenge" τους οποίους ευχαριστούμε, ήταν το κορυφαίο νερό από τα Ζαγοροχώρια, το"Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ",με το ZΑΓΟΡΙ Go Green ,το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο νερό σε φιάλες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό ,μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες outdoor εξοπλισμού "Dynafit Greece",η “Born2Run” η "Shop and Trade” που παρέχει τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα για δραστηριότητες στην φύση και η “Polar Greece”.
Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν το iRun Magazine, το Terra Magazine, το Saronic Magazine, το Run N Fun και το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ καθώς και Χορηγός Υγείας η Γενική Κλινική Πειραιως Α.Ε. «Ιπποκράτης»
Υποστηρικτές του αγώνα ήταν η Darsinos Services,η Sellis Bikes,η “Ηλιος» σχεδιασμός και κατασκεύη διαφημιστικών έργων, η Attica Rent a Car, η Saronic Laundry Poros, το Ψητοπωλείο ΑΛΛΟΤΙΝΟ,το Πρακτορείο Τύπου του Κου Μαστροπέτρου, το Lemonodasos, η Gold Nutrition ,η WEFIT, η Saronic Ferries, οι Φούρνοι Καραγιάννη, η New Life, η KARMA BEER, το PhysioArgos, η Pan-Expeditions, το οπωροπωλείον Μισέρδε, το SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ Μεθάνων, το RaceFinder, το SUPER MARKET της Κόλλιας Γεωργίας και το Fasoulis Fruits.
Επίσης ευχαριστούμε τις ακόλουθες επιχειρήσεις για την φιλοξενία σε διαμονή και διατροφή των ‘‘elite’’ αθλητών και όσων εργάστηκαν για τον αγώνα. Ξενοδοχείο Μεθάνιον, Ξενοδοχείο Αθηνά, Pansion Tzina, Ξενοδοχείο Απόλλων, Ξενοδοχείο Avra, Pansion Βασιλική Γκίκα, Ξενοδοχείο Ακτή, Villa Popi, Pansion Vienna. Εστιατόρια: Ψητοπωλείο Αργύρης, Εστιατόριο Βαθύ, Εστιατόριο Εικαστικό, Εστιατόριο Καπηλειό, Εστιατόριο Λιμανάκι, Εστιατόριο Μαριορή, Εστιατόριο Όστρια, Εστιατόριο Παλαιόκαστρο, Εστιατόριο Παλιοκατάσταση, Cafe Bake Love, Cafe B&B, Cafe Ocean, Εστιατόριο 3ος Δρόμος, Apaghio Bar Restaurant.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που πλαισίωσαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και έγιναν ‘‘η ψυχή του αγώνα’’. Έδωσαν όλη την ψυχή τους για να στηρίξουν , να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν την προσπάθεια του εκάστοτε αθλητή από όποιο σημείο και αν πέρναγαν. Όλοι οι αθλητές είχαν να πουν τα καλύτερα για τους εθελοντές του αγώνα μας και είμαστε περήφανοι για αυτούς. Σας ευχαριστούμε πολύ.
Μια γροθιά ξανά για το 2o Methana Volcano Challenge.
 
 
Επίσης στα πλαίσια του εθελοντισμού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων Μεθάνων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεθάνων , τον Σύλλογο Αρσινόη , τον Α.Ε.Σ. Μεθάνων, τον Ναυτικό Ομιλο Μεθάνων Νηρηίς και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεθάνων.
Ευχαριστούμε τέλος θερμά τις εταιρείες DiMel Cut για την κατασκεύη των μεταλλίων και επάθλων των νικητών ,ChronoSystems για την κατασκευή των μεταλλίων συμμετοχής και την χρονομέτρηση των αγώνων, 1ΜΑΤΙΟΝ t-shirts για την κατασκεύη των ειδών ένδυσης. Το Foto-Trexoume για την φωτογραφική κάλυψη των αγώνων, την Ελληνική Ομάδα Διασωσης (ΕΟΔ) και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πελοποννήσου (ΣΥ.Ρ.Π.) που πλαισίωσαν όλους τους σταθμούς και εξασφάλισαν την ομαλή και ασφαλή έκβαση των αγώνων.
‘‘Ολοι ΜΑΖΙ ξανά για το 2ο Methana Volcano Challenge’’.
Με εκτίμηση
Η Οργανωτικη Επιτροπή του
Methana Volcano Challenge
Facebook: Methana Volcano Challenge
Instagram: methana_volcano_challenge

Διαβάστε επίσης

Πόρος - Τροιζηνία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δράσης "Υιοθέτησε μια Παραλία" (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Η πρώτη μέρα της δράσης "Υιοθέτησε μια Παραλία" στην παραλία Αγία Σωτήρα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από όλους τους παρευρισκόμενους εθελοντές και εθελόντριες.   Η Καθετή οργάν...

Τροιζηνία: Βρέθηκε ιταλικό βλήμα πυροβολικού από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Κάτοικος της περιοχής Μπέλεσι του Γαλατά βρήκε χθες σε ρέμα ένα εγκαταλελειμμένο πολεμικό υλικό και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήμ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: «Προμήθεια και τοποθέτηση 12 μονάδων βυθιζόμενων κάδων»ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την «Προμήθεια και τοποθέτηση 12 μονάδων βυθιζόμενων κάδων», προϋπολογισμού 337.280€ (294.00...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Πότε θα πραγματοποιηθούν οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής στις περιοχές της Π.Ε Νήσων για το έτος 2022, θα πραγ...

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στα έργα της Διοίκησης Δύναμης Ζωής στην Τροιζηνία - Την ολοκλήρωση κρίσιμων έργων διεκδικεί σήμερα η Δύναμη ΖωήςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Τον Πόρο και την Τροιζηνία επισκέφθηκε η κα. Ρένα Δούρου μαζί με τον κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο. Ακολουθή η ανακοίνωση της παράταξης "Δύναμη Ζωής":   Τα έργα της Διοίκησης της Δύναμης ...

Θεατρική Σκηνή Τροιζηνίας: Επιστρέφει στη σκηνή με τον "Ταρτούφο" του Μολιέρου ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Χαρμόσυνα τα νέα για τον Πολιτισμό της Τροιζηνίας. Με τον "Ταρτούφο" του Μολιέρου, επιστρέφει στο σανίδι - μετά από 11 χρόνια - η Θεατρική Σκηνή Τροιζηνίας. Όπως ανακοίνωσε ανήμερα...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων & μπαζώνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων μπαζών μέσω του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτω...

«Πλωτό Μουσείο Νεράιδα»: Συγκινητικό βίντεο από το ταξίδι πλωτού θρύλου στον Αργοσαρωνικό το 2013ΠΟΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η "Νεράιδα", το θρυλικό πλοίο της ακτοπλοΐας του Αργοσαρωνικού, ταξίδεψε στα νησιά που αγαπήθηκε, ως πλωτό μουσείο.  Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Διοικητι...

Τροιζηνιακός: Αθλητής μπάσκετ στις προεπιλογές της Εθνικής ΕλλάδοςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σημαντική διάκριση για αθλητή της ομάδας μπάσκετ του Τροιζηνιακού, καθώς ο 15χρονος αθλητής Αναστάσιος Χριστοδούλου κλήθηκε στο τμήμα προεπιλογής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, από το...