ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική αντιπαράθεση για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων

Πολιτική αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων, έχει ξεκινήσει στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με θέμα την καταλληλότητα του πόσιμου νερού στον δήμο.

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στις 27 Ιουλίου, ενημερώνοντας για για τα αποτελέσματα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων. 

Στις 29 Ιουλίου, ο τέως δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων κ. Κ. Καραγιάννης, εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής. 

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις: 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΜΕΘΑΝΩΝ 
Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει για τα αποτελέσματα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του Δήμου μας.
Στις 14 & 15 Ιουνίου 2021 αρμόδιοι υπάλληλοι του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ, στο πλαίσιο της εποπτικής παρακολούθησης της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος, προέβησαν στην λήψη 11 δειγμάτων πόσιμου νερού από διάφορα σημεία του Δήμου μας.
Με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3373 28/06/2021 διαβιβαστικό έγγραφο εστάλησαν προς τον Δήμο μας τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των δειγμάτων που ελήφθησαν. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3925 27/07/2021 διαβιβαστικό έγγραφο εστάλησαν προς τον Δήμο μας τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων των δειγμάτων που ελήφθησαν. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών).
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν μια χρονική περίοδο όπου ο Δήμος και η Χώρα ολόκληρη μαστίζεται από έντονη ανομβρία και τα αποθέματα νερού του υδροφόρου ορίζοντα είναι περιορισμένα.
Τα δείγματα αφορούσαν για την Δ.Ε. Μεθάνων τους Οικισμούς Λουτρόπολη Μεθάνων, Άγιο Νικόλαο, Κουνουπίτσα, Βαθύ και Μεγαλοχώρι, ενώ για την Δ.Ε Τροιζήνας τους Οικισμούς Γαλατά, Τακτικούπολη, Μεταμόρφωση, Τροιζήνα και Καλλονή (2 δείγματα).
Σε όλα τα δείγματα που εξετάσθηκαν, τα αποτελέσματα ήταν εντός των ορίων που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
Όλα τα αποτελέσματα των δειγμάτων που αντιστοιχούσαν στους οικισμούς της Χερσονήσου των Μεθάνων ήταν περίπου ίδια. Αυτό σημαίνει ότι το επεξεργασμένο από τον Απονιτροποιητή της Λουτρόπολης νερό, οδεύεται προς τους οικισμούς, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του (μικροβιολογικά και χημικά) από τους αγωγούς μεταφοράς.
Στην Έδρα του Δήμου τον Γαλατά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μετρήσεις της ηλεκτρικής αγωγιμότητας, της συγκέντρωσης Χλωρίου και της συγκέντρωσης Νιτρικών είναι πολύ μικρότερες από τα μέγιστες επιτρεπτές. Επίσης η συγκέντρωση Σιδήρου είναι τουλάχιστον 20 φορές μικρότερη από την μέγιστη επιτρεπτή.
Στον Οικισμό της Τροιζήνας διαπιστώνεται ότι η συγκέντρωση νιτρικών είναι 6,5ppm με μέγιστη επιτρεπτή τα 50ppm, δηλαδή περίπου 8 φορές μικρότερη.
Στους Οικισμούς Μεταμόρφωση και Τακτικούπολη η συγκέντρωση νιτρικών είναι 2ppm με μέγιστη επιτρεπτή τα 50ppm, δηλαδή 25 φορές μικρότερη από την μέγιστη επιτρεπτή.
Στον οικισμό της Καλλονής οι τιμές της συγκέντρωσης Χλωρίου και της συγκέντρωσης Νιτρικών είναι 39ppm και 2,8ppm αντίστοιχα. Τιμές, που είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις μέγιστες επιτρεπτές.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου και μερίδας της Αντιπολίτευσης, ότι η Δημοτική αρχή δεν λειτουργεί τις μονάδες επεξεργασίας νερού στον Γαλατά, την Τροιζήνα και την Τακτικούπολη και παρέχει στους Δημότες ακατάλληλο πόσιμο νερό, πέφτουν στο κενό. Η πραγματικότητα είναι ότι, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σπατάλησε 1.000.000€ για την προμήθεια 4 μονάδων επεξεργασίας νερού, χωρίς να αποδεικνύεται η αναγκαιότητά τους.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου φρόντισε να μειωθούν οι διαρροές που υπήρχαν στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του πόσιμου νερού, διαχειρίστηκε τις υφιστάμενες υδροληψίες (γεωτρήσεις) χωρίς να υπεραντλεί τον υδροφόρο ορίζοντα και αξιοποίησε υδροληψίες που ήταν ανενεργές και θεωρητικώς χωρίς υδροφορία.
Κυρίως όμως διαχειρίστηκε το νερό ως ένα αγαθό που η φύση το παρέχει στον άνθρωπο ως δώρο για την επιβίωσή του και όχι ως ένα προϊόν που κάποιοι μέσα από εργολαβίες κέρδιζαν χρήματα.
Ο Δήμος τα δύο τελευταία χρόνια:
έχει δαπανήσει για την συντήρηση του δικτύου ύδρευσης μόνο 60.000€, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι δαπάνες για την συντήρηση (βλάβες) πλησίαζε τις 150.000€ ετησίως.
έχει μειώσει κατά 25% τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος για την λειτουργία των αντλιοστασίων ύδρευσης.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι παρέχει πόσιμο νερό στους Δημότες, το οποίο αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο, από τις αναλύσεις που πραγματοποίησε ο αρμόδιος εποπτεύων κρατικός φορέας.
Στους παρακάτω πίνακες σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα γραφόμενά μας.
Ως Δημοτική Αρχή προτρέπουμε όλους τους Δημότες και επισκέπτες αυτού του τόπου να εμπιστεύονται το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών. Σκεφτείτε όμως ότι, το αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό, δεν είναι απεριόριστο. Φροντίζουμε για την συνετή και ορθολογιστική χρήση του, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν την δυνατότητα να μπορούν και αυτές να το απολαύσουν.
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Συνδημότισσες και Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι,
Οι «Πολιτικοί τσαρλατάνοι» επανήλθαν πάλι με ψέματα, συκοφαντίες προκειμένου τάχα να ενημερώσουν τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού, 1ο δείγμα μετά από δύο χρόνια, και ότι το έργο κατασκευής και εγκατάστασης των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας πόσιμου νερού (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020) από την προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν ήταν απαραίτητο και κακώς σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα. Η λήψη των δειγμάτων για τον έλεγχο του πόσιμου ύδατος πραγματοποιείται από τα δίκτυα ύδρευσης , από επιλεγμένες παροχές, και όχι από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις. Θα αναφέρω τους οικισμούς και τις γεωτρήσεις στις οποίες εγκαταστάθηκαν οι τέσσερις μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού.
1) Οικισμός Γαλατά:
α) Γεώτρηση Κόλλια Γαλατά , σύμφωνα με την μελέτη , την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τις τότε αναλύσεις του νερού,
περιεκτικότητα σε σίδηρο 9951 μm/I > 200 μm/I =επιτρεπτή τιμή
σήμερα η γεώτρηση δεν λειτουργεί, άρα δεν παρέχει πόσιμο νερό στο δίκτυο πόλης. Εάν χρησιμοποιηθεί χωρίς την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού, το νερό θα είναι ακατάλληλο. Η γεώτρηση αυτή είναι σε εφεδρεία προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες σε περίοδο μεγάλης ζήτησης και έλλειψης νερού από τις άλλες γεωτρήσεις.
β) Γεώτρηση Μεγάλο Ποτάμι Γαλατά , σύμφωνα με την μελέτη , την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τις τότε αναλύσεις του νερού,
περιεκτικότητα σε χλωριούχα 300 mg/I > 250 mg/I =επιτρεπτή τιμή,
με αυξητική τάση κατά περιόδους, αφού εισχωρεί η θάλασσα όταν λειτουργεί πολλές ώρες( όλος ο κόσμος του Γαλατά το γνωρίζει αυτό αφού το νερό, κυρίως το καλοκαίρι, είναι υφάλμυρο).
Για την ύδρευση του οικισμού χρησιμοποιούνται και οι γεωτρήσεις στο
« Μπέλεσι» . Η ανάμειξη όμως δεν εξασφαλίζει την καλή ποιότητα του πόσιμου νερού αφού δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε να παρεμβαίνεις στις αναμιγνυόμενες ποσότητες του νερού από τις γεωτρήσεις, που κάθε φορά εξαρτώνται από την κατανάλωση. Οικισμός Τροιζήνας:
α) Γεώτρηση Κόλλια Τροιζήνας , σύμφωνα με την μελέτη , την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τις τότε αναλύσεις του νερού,
περιεκτικότητα σε νιτρικά 88,60 mg/I > 50 mg/I =επιτρεπτή τιμή,
Απαγορευτική τιμή για πόσιμο νερό, που χρησιμοποιείται μαζί με την γεώτρηση του Διαβολογέφυρου για ύδρευση του οικισμού Τροιζήνας, Αγ. Γεωργίου. Μάλιστα μετά το έργο που εντάξαμε, με την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Γαλατά-Ναυπλίου στέλνουν το νερό και στον Γαλατά , τον κάμπο και το Stella Maris και το αναμειγνύουν με τις άλλες γεωτρήσεις του Γαλατά. Η ανάμειξη όμως με το νερό της γεώτρησης του Διαβολογέφυρου δεν εξασφαλίζει την καλή ποιότητα του πόσιμου νερού αφού δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε να παρεμβαίνεις στις αναμιγνυόμενες ποσότητες του νερού από τις γεωτρήσεις, που κάθε φορά εξαρτώνται από την κατανάλωση.
Οικισμός Μεταμόρφωσης-Τακτικούπολης:
α) Γεώτρηση Τακτικούπολης , σύμφωνα με την μελέτη , την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τις τότε αναλύσεις του νερού,
περιεκτικότητα σε νιτρικά 59 mg/I > 50 mg/I =επιτρεπτή τιμή,
Οι οικισμοί της Μεταμόρφωσης και της Τακτικούπολης για παροχή πόσιμου νερού χρησιμοποιούν ξεχωριστό δίκτυο, που πληρώνεται από την γεώτρηση στην «Κοκκινιά» που έχει πολύ καλό ποιοτικά νερό, και χρησιμοποιούνται υδροληψίες κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Αγ. Αποστόλων-Μεθάνων. Η λήψη των δειγμάτων του νερού έγινε από τις συγκεκριμένες βρύσες και είναι φυσικό να εμφανίζουν καλά αποτελέσματα. Για τη γεώτρηση της Τακτικούπολης γιατί δεν μας λένε κάτι;
Από τη γεώτρηση που εγκαταστάθηκε η μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού, τροφοδοτούνται οι υπάρχουσες δεξαμενές των οικισμών και το νερό χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των νοικοκυριών και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών το γνωρίζουν. Όμως κακώς χρησιμοποιείται αυτό το νερό της γεώτρησης της Τακτικούπολης για τις ανάγκες των νοικοκυριών (πλύσιμο, καθαριότητα , λάντζα κλπ) χωρίς την λειτουργία της μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού αφού είναι επιβλαβές για την υγεία των πολιτών.
Εμείς όταν είχαμε την διοίκηση του Δήμου θέσαμε ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και μάλιστα μετά από πολλές πιέσεις από την Δυν/ση Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής προχωρήσαμε στην εκπόνηση της μελέτης «εγκατάστασης τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας πόσιμου νερού» στις γεωτρήσεις που υπήρχε αναγκαιότητα , εντάξαμε το έργο στο «ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020, και το εκτελέσαμε. Ετέθησαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι μονάδες, αλλά δεν προλάβαμε να τις λειτουργήσουμε πλήρως διότι υπήρξε καθυστέρηση από την ΔΕΗ για την επαύξηση ισχύος (πλήρωσε ο δήμος τα ζητούμενα ποσά στην ΔΕΗ) , αφού την 1/09/2019 παραδώσαμε τον Δήμο . Περίπου μέσα του Σεπτεμβρίου 2019, από ότι πληροφορήθηκα οι μονάδες μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία.
Εδώ θέλω να τονίσω ότι αυτά που αναφέρονται : η ελαχιστοποίηση των διαρροών , ο αυτοματισμός όλων των δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης, ο αυτοματισμός των γεωτρήσεων όπως και των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας πόσιμου νερού υλοποιήθηκαν από ένα πρωτοπόρο έργο δικό μας, της «Τηλεμετρίας» , 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Πέρασαν (2) χρόνια και ακόμα περιμένουμε να τεθούν σε λειτουργία οι τέσσερις μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού για την παροχή καλής ποιότητας νερού στους πολίτες και αντί αυτού λαμβάνουμε μέσω της ανακοίνωσης-ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής, παραπληροφόρηση, συκοφάντηση, και πολλά ψέματα.
Ο κάθε ένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, κοιτάζοντας απλώς τα νούμερα των νιτρικών και λοιπών παραμέτρων με τα επιτρεπτά όρια, ότι η εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας πόσιμου νερού στις τέσσερις γεωτρήσεις είναι μονόδρομος για την υγεία των πολιτών του Δήμου μας. Κύριοι τι μπορείτε να πείτε στους κατοίκους της Τροιζήνας; ότι το νερό της γεώτρησης του Κόλλια είναι καλό και δεν χρειάζεται η λειτουργία της μονάδας; ότι το 88,60 είναι μικρότερο από το 50; Απορώ που ακόμα δεν σας έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους για τον οικισμό.
Η ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ δεν μπορεί γίνει χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα η οποία να τεκμηριώνετε. Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι παραποιήσαμε τα στοιχεία των γεωτρήσεων και εντάξαμε έτσι ένα έργο που δεν ήταν απαραίτητο; Είμαι στην διάθεση της δικαιοσύνης για ότι μου ζητηθεί. Όμως θα ζητήσω εγώ από την δικαιοσύνη να παρέμβει γιατί δεν είναι σε λειτουργία ακόμη οι τέσσερις μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού με αποτέλεσμα να παρέχουν στους πολίτες ακατάλληλο επικίνδυνο πόσιμο νερό. Με τις ενέργειες τους και τις πράξεις τους ο Δήμαρχος, οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Τακτικούπολης και Τροιζήνας, έχουν προχωρήσει σε αδρανοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων για τόσο σημαντικά έργα που έχουν εκτελεσθεί και τα παραδώσαμε έτοιμα για χρήση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Όσο για την χρηματοδότηση, ένταξη και εκτέλεση έργων από το ΕΣΠΑ, είναι μακρινό όνειρο για εσάς.
Για την μονάδα επεξεργασίας του πόσιμου νερού στα Μέθανα πρέπει να σιωπάτε. Όσο για εσένα Αντιδήμαρχε του «Βολέματος» , που λες «πολλά λογάκια» , σου επιστρέφω όλες τις συκοφαντίες και τα υπονοούμενα που αφήνεις, για την λειτουργία της μονάδος, τόσο για εμένα, όσο και για τους συνεργάτες μου και τον τελικό λογαριασμό θα τον βρεις μόνο μαζί μου. Δεν είστε ικανοί να λειτουργήσετε και να συντηρήσετε, όλα αυτά που σας αφήσαμε.
Κύριοι αρκετά τόσα ψέματα. Δεν σας πιστεύει κανένας. Ενεργοποιήστε και αξιοποιήστε τουλάχιστον όλα τα έργα που σας αφήσαμε, αφού δεν μπορείτε να εκτελέσετε κανένα νέο.
Με εκτίμηση, Κώστας Καραγιάννης.

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων κατέθεσε αίτηση για "Γαλάζιες Σημαίες" για τρεις παραλίες ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας- Μεθάνων σας ενημερώνει ότι, για πρώτη φορά, κατέθεσε αίτηση και θα είναι υποψήφιος για βράβευση στο πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» για το 2022. Υποψήφιες για «Γαλάζ...

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής δεν επέτρεψε την επέκταση φωτιάς στον Γαλατά ΤροιζηνίαςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Συναγερμός σήμανε στον Γαλατά Τροιζηνίας, όταν γύρω στις 4μμ το απόγευμα της Πέμπτης 19 Αυγούστου, ξεκίνησε φωτιά στην περιοχή της κατασκήνωσης Γαλατά, πλησίον του Δημοτικού Σχολεί...

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο Διερεύνησης της Ίδρυσης Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Δήμο Τροιζηνίας - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:    O Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων υπακούοντας στις εθνικές επιταγές για την προώθηση των κοινωνικά και περιβαλλοντικ...

Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων θα καλύψει τη διαμονή και την σίτιση ιατρού που θα στελεχώσει το Κ.Υ. Γαλατά για 1,5 μήναΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων σχετικά με την έλευση ιατρού στο Κ.Υ. Γαλατά και την κάλυψη της διαμονής και της σίτισης από τον δήμο:    Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον Αύγουστο ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων ανακοίνωσε πως αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον μήνα Αύγουστο.  Να σημειώσουμε πως είχε προγραμματιστεί μεγάλη...

Τροιζηνία: Απατεώνες προσποιήθηκαν τεχνικούς της ΔΕΗ και απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα μεγάλο χρηματικό ποσόΤΡΟΙΖΗΝΑ

Πρωινές ώρες του Σαββάτου 31/07/2021 77χρονη, η οποία παραθερίζει στο πατρικό της σπίτι στο Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, έπεσε θύμα απάτης από δύο άνδρες Ρομά ηλικίας 30 χρονών. Οι δράστ...

Χαρδαλιάς: Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης - Ποιοι δήμοι του Αργοσαρωνικού αλλάζουν χρώμα ΣΠΕΤΣΕΣ

Την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδη...