ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ενημέρωση και ευχαριστίες από το Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων σχετικά με τη φωτιά στα Μέθανα

(φωτογραφία: Γιάννης Λαζάρου) 

 

Από τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τη φωτιά στη χερσόνησο των Μεθάνων, στις 24 Ιουλίου 2020: 

 

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι, στην πυρκαγιά της 24ης Ιουλίου στα Μέθανα, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας και δεν καταστράφηκαν σπίτια. Δυστυχώς όμως, κάηκαν πολλά στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλλαν στον περιορισμό της πυρκαγιάς και ειδικότερα:

1. Τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο, ώστε να κινητοποιηθούν και να συντονιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

2. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ανταποκρίθηκε άμεσα, ενισχυμένη με κλιμάκια γειτονικών περιοχών, ώστε, με συντονισμένες ενέργειες, να κατορθώσει να αποτρέψει χειρότερες καταστάσεις.

3. Την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου, που βοήθησε με κάθε μέσο και έσπευσε προσωπικά στην περιοχή, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη του τμήματος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Πειραιώς και Νήσων κα. Χριστίνα Δάκου.

4. Τους Βουλευτές της Α΄ περ. Πειραιά, κ.κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και Ιωάννη Μελά, που ήταν οι μόνοι Βουλευτές της περιφέρειάς μας, που από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο, ενημερώθηκαν για την κατάσταση και συνέβαλλαν στην άμεση κινητοποίηση των αρχών.

5. Τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

6. Τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, για την παραχώρηση υδροφόρου οχήματος, προκειμένου να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί το έργο των Πυροσβεστών.

7. Το Κέντρο Υγείας Γαλατά, για τη διάθεση ασθενοφόρου, με δύο Ιατρούς, με σκοπό να αντιμετωπιστεί άμεσα, τυχόν τραυματισμός.

8. Τους Εθελοντές Πυροσβέστες, που με αυταπάρνηση έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

9. Τους υπαλλήλους του Δήμου, που χωρίς δεύτερη σκέψη, από την αρχή, βοήθησαν με κάθε τρόπο στον αγώνα της κατάσβεσης.

10. Τους Πολίτες των Μεθάνων κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, που εθελοντικά, από την πρώτη στιγμή, προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της πυρόσβεσης. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για το σημαντικό, το παραδειγματικό μάθημα κοινωνικής ευθύνης, ενότητας, ήθους και ανθρωπιάς που εξέπεμψαν προς τον τόπο μας και προς όλη τη χώρα.

Μια φυσική καταστροφή μας θλίβει όλους, όμως τα αποκαΐδια δεν είναι χώρος για αντιπαραθέσεις.

Η κακοπροαίρετη κριτική όλων των «ειδικών», που ούτε καν πλησίασαν τη φωτιά, ή των «ειδικών» που πλησίασαν για να βγάλουν φωτογραφίες και να φωνάζουν για λόγους εντυπωσιασμού, είναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ, κυρίως για τον κόσμο που με κίνδυνο της ζωής του, βοήθησε αποφασιστικά το έργο της πυρόσβεσης.

Το Μάθημα Ζωής και Προσφοράς των Εθελοντών, ας αποτελέσει το έδαφος για επαναξιολόγηση της στάσης ζωής του καθενός.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με νέα αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, επανέρχεται ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς Νήσων Γιάννης Μελάς. Η αναφορά του σχετίζεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας Πρωτο...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας στον Πόρο και την Τροιζηνία.    Μετά τη δραματική επιστολή της Προέδρου της ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Αντιπρόεδρος της Τ.Κ Μεθάνων Αντώνης Αθανασίου ανέλαβε πρωτοβουλία για να προχωρήσει η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Μεθάνων , που από το 2017 μετά την αποβολή του ιδιώτη που τι...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Η φωτιά στα Μέθανα, "επεκτάθηκε" και στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής, καθώς η αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική στον Δήμαρχο Τροιζηνίας - Μεθάνων Σπύρο Πολλάλη καθώς από τη στιγ...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

(κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Λαζάρου)   Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, ανατολικά της χερσονήσου Μεθάνων, πάνω από τη Λουτρόπολη. Στο...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Την τιμητική της είχε η Τροιζηνία και τα Μέθανα στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" στην τηλεόραση του ALPHA.    Στην εκπομπή μίλησε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας - Μεθάνων κ. Σπύρ...