ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία επιστρέφει στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών (φωτογραφίες!)

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

 

MASTER CLASSES 2022

16 έως 25 Ιουλίου

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως 20/6/2022
 
 

 

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ) έχει τη χαρά να ανακοινώνει τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της νεοσύστατης διεθνούς θερινής μουσικής ακαδημίας που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2021 και πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών.

 

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο για 10 συνεχόμενες ημέρες συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.

 

Ήδη οι μισές και πλέον θέσεις συμμετεχόντων έχουν καλυφθεί από μουσικούς/μαθητές που προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σερβία, και την Ελλάδα. Τελευταία πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής στο www.maakss.com/admissions είναι η 20η Ιουνίου.

 


 

https://maakss.com/

Έναρξη: 16 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών

Διάρκεια: 10 ημέρες [16 έως 25 Ιουλίου]

Deadline αιτήσεων συμμετοχής: 20 Ιουνίου

 

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) 
προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της το καλοκαίρι του 2021, 
γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τα εγχώρια και διεθνή Μέσα.
 
 
 
 
 

Η δεύτερη χρονιά λειτουργίας της ξεκινά στις 16 Ιουλίου 2022 με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών της και θα διαρκέσει 10 ημέρες. Με την καθιέρωση αυτής της δεκαήμερης διεθνούς πολιτιστικής συνεύρεσης, η ΜΑΑΚΣΣ φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους κατοίκους των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής το ερέθισμα να γίνουν κοινωνοί του καλλιτεχνικού οράματος που θα προβάλλει το ιστορικό νησί, αλλά και την Ελλάδα, διεθνώς. Για το καλοκαίρι του 2022 η ΜΑΑΚΣΣ προγραμματίζει Μaster Classes για τραγούδι, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο και τρομπόνι. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, το πνεύμα και η ιστορία που είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του νησιού και κάθε γωνιά του κτιρίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον που θα εμπνεύσει τους διδάσκοντες και διδασκόμενους της νεοϊδρυθείσας θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

Παράλληλα, όπως και πέρυσι, θα πραγματοποιηθούν μουσικές δράσεις για τα παιδιά των Σπετσών δωρεάν. Παιδιά από 6 έως 12 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής (ανεξαρτήτου γνώσεως μουσικής), όπως και τα μεγαλύτερα παιδιά του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τα masterclasses.

 
 
 
 
 
Διδάσκουν οι καθηγητές
 

Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

 

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

 

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία
 

 

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

 

Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

 

Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι χάρη στην εντατική προσπάθεια του καθηγητή της Ακαδημίας, Jamie Wiiliams, ο μαθητής του 2021 Χρήστος Νικηφόρος, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Rostock (Hochschule fur Musik und Theater) της Γερμανίας στην καταξιωμένη τάξη του τρομπονιού. 

 
 
 
 

Σχετικά με τα Master Classes

 

The International Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses (M.A.A.K.S.S) will launch on Saturday July1 6th, with the inaugural concert of its teachers, and masterclasses will follow for ten days. With the establishment of this ten-day International Academy, M.A.A.K.S.S aims to inspire the local community and the wider region to share the artistic vision (that of the Academy) that will promote the historic island, but also Greece, internationally.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες μουσικούς και σπουδαστές μουσικών σχολών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διεθνώς καταξιωμένους σολίστες/καθηγητές, να συμπράξουν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, να συμμετάσχουν σε πρόβες και συναυλίες στο μαγευτικό περιβάλλον της ΑΚΣΣ και να απολαύσουν τη φύση του νησιού. Τα Master Classes θα περιλαμβάνουν καθημερινό ζέσταμα, ατομικά μαθήματα, ομαδικά μαθήματα που αφορούν στην τεχνική του οργάνου, πρόβες και συναυλίες με συνοδεία πιάνου, σύνολα φλάουτου και σύνολα τρομπονιού. Για κάθε Master Class προβλέπεται ένας περιορισμένος αριθμός ενεργών συμμετεχόντων, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτοι ενδιαφερόμενοι ακροατές.
 

Συναυλίες νέων μουσικών

Κατά τη διάρκεια της ΜΑΑΚΣΣ oι συμμετέχοντες στα Master Classes θα έχουν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες στον εμβληματικό χώρο του τοπικού Αρχαιόμορφου θεάτρου ιδιοκτησίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, όπως επίσης και σε άλλα ιστορικά σημεία του νησιού, για το ευρύτερο κοινό των Σπετσών.
 

Τόπος & πρόσβαση

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού.

 
 

 

 

Αντίτιμο συμμετοχής / Προθεσμία Εγγραφής

690 € έως 20 Ιουνίου 2022

Το ποσό περιλαμβάνει: δίδακτρα, διαμονή με ημιδιατροφή για 10 ημέρες και δωρεάν συνοδεία πιάνου στις πρόβες και τις συναυλίες από πιανίστες που παρέχει η ΜΑΑΚΣΣ.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετακίνησης.

 

Τρόπος υποβολής αίτησης συμμετοχής

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.maakss.com/admissions. Μετά τη συμπλήρωση και αποστολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ΜΑΑΚΣΣ επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους και θα τους κατευθύνει για τη συνέχεια της διαδικασίας εγγραφής. Για την αξιολόγηση της αποδοχής της συμμετοχής τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιντεοσκοπημένο απόσπασμα όπου θα ερμηνεύουν έργα της επιλογής τους.

 

Οργανωτική Επιτροπή

-    Πέτρος Πετρακόπουλος - Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λένη Κονιαλίδη - Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Δρ. Γιώργος Κωστελένος - Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Μέλος της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

 

 

Επικοινωνία
Ίδρυμα A.Κ.Σ.Σ. - Γραφείο Διοίκησης,  Ακαδημίας 39, 10672 Αθήνα
τηλ.: 210 3613751 | ηλεκτρ. διεύθυνση: musicacademy.akss@gmail.com 

 

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

Sitewww.maakss.com

 

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών τηρεί όλα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια στη διασπορά της νόσου COVID19.

 

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προβολής: Άρης Ασπρούλης

 

 

 

INTERNATIONAL SUMMER MUSIC ACADEMY

ANARGYRIOS AND KORGIALENIOS SCHOOL OF SPETSES 2022

 

MASTER CLASSES 2022

 

16th – 25th of July

Deadline for admissions 20/6/22

 

The Anargyrios and Korgialenios School of Spetses (A.K.S.S) launches an International Summer Music Academy, that will be held annually in the cosmopolitan island of Spetses, this year starting on the 16th of July. The Music Academy provides an educational platform for musical encounters, where young musicians across the globe can attend master classes by internationally renowned professors/ musicians in the luxurious facilities of the historical School of Spetses and its beautiful surrounding landscape. More than half of the admissions have already been filled by musicians / students from France, Switzerland, Brazil, USA, Cyprus, Israel, Serbia and Greece.. Last date for admissions is June 20 at www.maakss.com/admissions.

 

https://maakss.com/

Starting date: July 16 with the opening concert of the teachers

Duration: 10 days [July 16 to 25]

Last Call: for admissions 20th of June

In 2022 the Music Academy schedules master classes for Voice, Violin, Violoncello, Flute and Trombone.  The premises of the school, naturally befitted with an exceptional heritage, will offer an ideal surrounding for the unique Music Academy in Greece.

 MAAKSS will organize musical activities for the children of Spetses for free.  Children from 6 to 12 will have the opportunity to attend music lessons (regardless of music knowledge). In addition the older children of the island will have the opportunity to attend the masterclasses for free.

Professors are:

                                                           

Voice • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela Prof. Geneva University of Music CH                             

Violin • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com Prof. Bern University of the Arts CH                                   

Violoncello • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Prof. Geneva University of Music CH / Prof. Bern University of Arts CH                                                 

Flute • NATALIA GERAKIS | www.nataliagerakis.com

Prof. Athens Conservatoire GR / Lecturer State University of Music and Performing Arts Stuttgart GER                                                  

Trombone • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de Prof. University for Music and Theater Rostock GER                                                               

 

It is important to highlight that due to the considerable efforts of the Academy's professor Jamie Wiiliams; the student of MAAKSS in 2021 Christos Nikiforos was admitted to the Rostock University (Hochschule fur Musik und Theater) in Germany in the prestigious trombone class.

                                               

About the Master Classes                                                    

The Master Classes are open to young professionals and music students who are seeking to expand their performance experiences through creative personal growth. Active Participants will have the opportunity to get lessons with renowned professors, to perform with other talented musicians, to rehearse and give concerts in the beautiful surroundings of AKSS.The classes will include daily warm up, individual lessons, as well as group lessons on technical issues for the instrument/ voice.                                              

Young Musicians Concerts                                       

During the duration of the Academy, the participants in the Master Classes will have the opportunity to perform a series of concerts which will be held in the emblematic ancient theater which belongs to the Anargyrio and Korgialenio School, as well as in many other historical venues of the island.

Venue/Access to the Academy

Lessons take place at the historical Anargyrios and Korgialenios School (A.K.S.S.)  an ideal location for M.A.A.K.S.S concerts. Located only 179 km from Athens, Spetses Island is easily accessible by bus or by ferry/high-speed hydrofoil from the port of Piraeus (appr. 2 hours). The unique premises of A.K.S.S. offer an ideal surrounding for a music academy. No private automobiles are allowed on the island within the town limits. The most common modes of transport are walking, horse-drawn carriages, bicycles, motorcycles, taxi and water taxis. The island is covered with pines and is famous for its clear waters. Further information: www.akss.gr | + 30 210 3613751                                                       

 
 
 
 

Participation fee / Registration deadline

€ 690 until June 20, 2022                                                    

(includes course fee, piano accompaniment, lodging, half board and a non-refundable registration fee of 200 €)

The amount includes tuition, accommodation with half board for 10 days, free piano accompaniment and a registration fee of 200 €

. Travel expenses are not included

                                                                       

How to Apply                                                

Applications are to be submitted to the Academy at www.maakss.com/admissions . After having completed and sent the electronic form, the Academy will contact participants and direct them to the rest of the registration process. In order to evaluate the admission of the participant, a video recording excerpt of their choice is required upon inscription.                            

 

Organizing Committee

Petros Petrakopoulos - President of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses

Leni Konialidi - Head of the Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses

Dr George Kostelenos, Vice- President of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses

Leontios Portokalakis- Member of the Foundation, Anargyrios and Korgialenios School of Spetses

Zoi Papadaki- Director of the Foundation Anargyrios and Korgialenios School of Spetses

 

Contact                                                          

A.K.S.S. Foundation - Administrative Offices, 39 Akadimias Street, 10672 Athens GR

tel.: +30 210 3613751 | e. mail: musicacademy.akss@gmail.com | website: www.maakss.com

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

 
 
 
The Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios School of Spetses complies 
with all safety measures and regulations against the spread of COVID19. 
 
 
 
                                                      
 
 
 
 

Director of Publicity: Aris Asproulis

Photos by: Αnnita Spithakis, Stratos Yannatsis  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Ελάχιστες προκηρύξεις μελετών για τοπικά πολεοδομικά σχέδια - Ύδρα και Σπέτσες ανάμεσα τουςΥγεία

Στην προκήρυξη του β΄ κύκλου μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ο δεύτ...

"Άναρχο και απρόσμενο ταξίδι της ζωής": Το υπέροχο τραγούδι του Γενικού Λύκειου Σπετσών για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό "Καν' το ν' ακουστεί 2022" (βίντεο)ΣΠΕΤΣΕΣ

-Η ενημέρωση από τη σελίδα στο fb: ΦΙΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ" με την ανάρτηση του μέλους του Συλλόγου κυρίας Σταυρούλας Βλάχου :   Το ''Άναρχο και απρόσμενο ταξίδι της ζωής'...

Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι Σπέτσες ΣΠΕΤΣΕΣ

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες το νησί των Σπετσών. Την 1η Απριλίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περ...

Μεγάλη φωτιά σε ιστορικό αρχοντικό των Σπετσών - Με υπεράνθρωπες προσπάθειες το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο απέτρεψε την επέκταση της (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

  Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωϊ σε ένα από τα ιστορικά αρχοντικά των Σπετσών, που ανήκει στην οικογένεια Καλλιγά και βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Αγίου Νικολάου. Οι καταστρ...