ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Σπετσών: Χρόνια πολλά Σπέτσες! Ζήτω οι Σπετσιώτες Ναυμάχοι! - ΑΡΜΑΤΑ 2021 (Φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις)

 

Οι Σπέτσες σήμερα τίμησαν με μεγάλο σεβασμό και λαμπρότητα την προστάτιδα τους Παναγία Αρμάτα και την ιστορική Ναυμαχία της 8ης Σεπτεμβρίου του 1822 και ο Δήμος Σπετσών έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση που ανάρτησε και στη σελίδα του στο fb μαζί με φωτογραφίες από τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί.

 

            

                                                   

                                                     ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

 
                                                Χρόνια πολλά Σπέτσες !
 
                                           Ζήτω οι Σπετσιώτες Ναυμάχοι !
 
 
 
Σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 1822, ξεκίνησε η ναυμαχία των Σπετσών, η οποία έληξε με νίκη του ελληνικού στόλου στις 13 του ίδιου μήνα. Η νίκη αυτή ματαίωσε το οθωμανικό σχέδιο για την καταστροφή των Σπετσών και της Ύδρας.
 
 
Οι πρόγονοί μας πολέμησαν με αυτοθυσία, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της Εθνικής Ελευθερίας.
 
 
Στο Ιερό Ναό της Παναγίας Αρμάτας τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εψάλει Δοξολογία από τους ιερείς του νησιού μας.
 
 
Στην συνέχεια στους τάφους των κτητόρων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Κ. Λυράκη.
 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση.
 
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας απέδωσε η Σπετσιώτισσα φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, κα. Μιχαέλα Φουρναράκου.
 
 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σπετσών, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
 
Επίσης έγιναν ρίψεις στεφάνων στον θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του Φάρου των Σπετσών και η τελετή ελαβε τέλος με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 
 
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος. Κώστας Κατσαφάδος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο Υποναύαρχος και Υπαρχηγός Στόλου Κατάρας Δημήτριος ως εκπρόσωπος του ΓΕΝ.
 
Εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ζερβακάκος Νικόλαος, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Υποναύαρχος Ελληνικής Ακτοφυλακής Μάζης Αντώνιος καθώς και η συντοπίτισσά μας Βουλευτής Ά Πειραιά και νήσων κα. Νόνη Δουνια.
 
Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Σχολείων και του Συλλόγου Γυναικών.
 
Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών, ο Διοικητής του Α.Τ Σπετσών κος. Ευστάθιος Κατρίτσης και ο Λιμενάρχης κος. Ευάγγελος Σκιαδάς.
 
 
Ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό, τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της Τορπιλακάτου ΤΠΚ/ΡΙΤΣΟΣ για την τιμητική τους συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του νησιού μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Φωτιά σε τρία σκάφη στις Σπέτσες ΣΠΕΤΣΕΣ

  Στο παλαιό λιμάνι - Δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπναση Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου σε τρία σκάφη που ελλιμενίζονταν εντός του παλαιού λιμένα Σπετσών, χωρίς επ...

Δήμος Σπετσών: Επίδομα 200 ευρώ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίωνΣΠΕΤΣΕΣ

  Ο Δήμος Σπετσών στηρίζει και φέτος τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί, με το επίδομα των 200 ευρώ, τον μήνα.   Επίσης όπως κάθε χρόνο ο Δήμος προετοίμασε τα σ...

ΑΡΜΑΤΑ 2021: Σήμερα η μεγάλη γιορτή των Σπετσών προς τιμή της Παναγίας Αρμάτας και της ιστορικής ΝαυμαχίαςΣΠΕΤΣΕΣ

  Σύσσωμο σήμερα το νησί των Σπετσών γιορτάζει και τιμά την προστάτιδα του Παναγία Αρμάτα και την ιστορική Ναυμαχία της 8ης Σεπτεμβρίου του 1822, με την ανάκρουση το πρωί του Εθνικ...

Με τη νέα γενιά των Σπετσών η έναρξη της εβδομάδας ΑΡΜΑΤΑ 2021 - Όλο το πρόγραμμαΣΠΕΤΣΕΣ

  Με Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών του Γυμνασίου Σπετσών, στην Πλατεία Σωτηρίου Αναργύρου στη Ντάπια, ξεκινά η εβδομάδα ΑΡΜΑΤΑ 2021 στις Σπέτσες που φέτος τιμάται κυρίως με θρησκευ...