ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, οι Σπέτσες και τα 400 εκατ. δολάρια του Netflix

 

Ομόφωνα «ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπετσών για την παραχώρηση της πλατείας Ποσειδωνίου σε εταιρία παραγωγής - Γιατί ανησυχούν τοπικοί παράγοντες

 
Ο σκηνοθέτης της χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής ζήτησε να χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος της πλατείας και όχι απλά ένα μέρος της όπως είχε συμβεί πέρυσι στα γυρίσματα της ταινίας The Lost Daughter όπου το βασικό location ήταν το ιστορικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο. Έτσι η ελληνική εταιρία παραγωγής που συνδράμει στα γυρίσματα, έστειλε mail στον δήμο Σπετσών ζητώντας την παραχώρηση της πλατείας και το μόνο που απομένει τώρα είναι να αποσταλούν συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες χρήσης της πλατείας.


Αυτό που προβληματίζει
 
τους ιθύνοντες της δημοτικής Αρχής είναι ότι, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν όπως όλα δείχνουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, περίοδο που το νησί γεμίζει σιγά, σιγά από τουρίστες και δη τα Σαββατοκύριακα και υπάρχει ζήτημα με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της παραγωγής δεσμεύτηκαν ότι δεν θα γίνονται γυρίσματα Σάββατο και Κυριακή προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση και έτσι όπως όλα δείχνουν ο Άγγλος ηθοποιός αναμένεται να πατήσει το πόδι του στις Σπέτσες γύρω στις 25 Ιουνίου. Ο Κρεγκ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στα δύο σίκουελ της ταινίας μυστηρίου του 2019 «Στα Μαχαίρια» (Knives Out), η οποία πιθανότατα θα προβληθεί στο Netflix, έπειτα από μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ίσως ξεπεράσει και τα 400 εκατ. δολάρια. Μάλιστα τα Variety και Deadline Hollywood έγραψαν πως το Netflix έχει ήδη καταβάλει ποσό ύψους μεταξύ 400 και 450 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δικαιώματα των δύο σίκουελ, ένα ποσό που καθιστά τη συγκεκριμένη συμφωνία μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες streaming ταινιών που έχει ποτέ συναφθεί.

 
Εάν βγει και επίσημα λευκός καπνός ανάμεσα στις δύο πλευρές και γίνουν ανακοινώσεις, όλοι θα έχουν να λένε για μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές συμφωνίες όλων των εποχών. Σημειώνεται ότι εκτός από τις Σπέτσες γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν και στην ευρύτερη περιοχή του Πορτο Χελίου, όπου οι υπεύθυνοι της παραγωγής έχουν φροντίσει να κλείσουν πολυτελές ξενοδοχείο για το υπόλοιπο cast και όσους άλλους συμμετάσχουν στα γυρίσματα.

Η ταινία, που δανείζεται ουκ ολίγα στοιχεία από το ύφος και την ατμόσφαιρα που καλλιεργούσε η Άγκαθα Κρίστι, έχει σκηνοθετηθεί με μια πιο σύγχρονη οπτική από τον Ράιαν Τζόνσον. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ-«λαγωνικού» βρίσκεται όπως αναφέραμε ο Ντάνιελ Κρεγκ. Ο Τζόνσον που έγραψε το ευρηματικό σενάριο της ταινίας, ανέλαβε τη δημιουργία των ιστοριών για τα σίκουελ, σε συνεργασία με τον βοηθό του Ραμ Μπέργκμαν.
 

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η συμφωνία που πρόκειται να συναφθεί ανάμεσα στους δύο κινηματογραφιστές και το Netflix ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια δολάρια και εκείνο που προκάλεσε όμως εντύπωση ήταν πως όλες σχεδόν οι πλατφόρμες «σφάχτηκαν»
 
στα πόδια των δυο κινηματογραφιστών για να πάρουν τα δικαιώματα προβολής τα οποία διεκδικούσαν τόσο η Apple όσο και η Amazon.

Η αρχική προβολή της ταινίας εξασφαλίστηκε από την αμερικανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, Media Rights Capital που έκανε τη διανομή μέσα από την Lions Gate Films. Η πρώτη ταινία «Στα Μαχαίρια» κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη της εκτινάχθηκαν στα 311 εκατομμύρια.

 
Το αξιομνημόνευτο της υπόθεσης είναι η συμφωνία, η οποία προέκυψε από μια ιδιότυπη ανατροπή. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ αποφάσισε να εγκαταλείψει την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, αφήνοντας έτσι ελεύθερο για ένα διάστημα τον Ντάνιελ Κρεγκ. Έτσι οι συγκυρίες έμοιαζαν να συνηγορούν υπέρ της δημιουργίας μιας σύγχρονης και επιτυχημένης ιστορίας μυστηρίου.
 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται η επισκευή των γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο παλιό λιμάνι των Σπετσών ΣΠΕΤΣΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σπετσών, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επισκευή των γλυπτών της Ναταλίας Μελά, στην περιοχή Φανάρι του Παλαιού Λιμανιού. Το έργο υλοποιείται με την...

Λαμπαδηδρομία για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon και τα 200 χρόνια από την Ελληνική ΕπανάστασηΣΠΕΤΣΕΣ

Το Spetses Mini Marathon, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της χώρας και ορόσημο για την τοπική κοινότητα των Σπετσών, γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια α...

Κατάθεση αναφορών του Ν. Μανωλάκου σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Πόρος και οι Σπέτσες ΣΠΕΤΣΕΣ

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 29/03/2021 δύο αναφορές, προς τον Υπουργό Υγείας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα : α. Τα προ...

Παρέμβαση Χρ. Μπουτσικάκη για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Ιατρείου ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς Νήσων, κ.  Χριστόφορος Μπουτσικάκης  κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 5473/29-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια,...