ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιοδεία Γ. Πατούλη στα νησιά του Σαρωνικού και την Τροιζηνία

Περιοδεία στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία, πραγματοποίησε τη Μεγάλη Εβδομάδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και την Τροιζηνία και συναντηθήκαμε με τους Δημάρχους, τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές, ιατρούς των Κέντρων υγείας, εκπροσώπους φορέων και της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, πολίτες καθώς και με υποψήφιους δημάρχους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων, την έλλειψη μεγάλων έργων (αποχέτευσης, όμβριων, κ.α.), την ελλιπής ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών, το προβληματικό οδικό δίκτυο, την υδροδότηση και τις σοβαρές καθυστερήσεις -παρατάσεις έργων.
Ο κ. Πατούλης κλείνει την ανάρτηση του σημειώνοντας: “Κάνουμε μια Νέα Αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού Πολίτες Β’ κατηγορίας”.

Την Μεγάλη Τετάρτη, στο δημαρχείο του Πόρου, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Δημητριάδη. Απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη ο δήμαρχος πόρου, αναφέρθηκε στο έργο του λιμανιού, λέγοντας  ότι κάποιοι εργολάβοι κάνουν πάρτυ στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Νήσων.

Επίσης αναφέρθηκε στην διαχείριση απορριμμάτων και στην παράδοξη υποχρέωση των νησιών να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, καθώς και στον χωροταξικό σχεδιασμό των ιχθυοτροφείων, ο οποίος προβλέπει βιομηχανικές ζώνες στον Σαρωνικό. Τρία θέματα για τα οποία, όπως ανέφερε είναι απογοητευμένος από την σημερινή διοίκηση της περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης τόνισε στον κ. Πατουλη ότι δεξιοί στον Πόρο δεν είναι μόνο κάποιοι λίγοι που  εμφανίζονται ως τοπικοί κομματάρχες της ΝΔ, οι οποίοι στήνουν τοπικά μαντριά που θέλουν να κρατάνε μόνο για τον εαυτό τους και αντιπολιτεύονται τον δήμο, αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη εκλογική δεξιά βάση που δεν θέλει να έχει σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά φοβάται ότι αυτοί θα κινούν τα νήματα αν εκλεγεί ο κ. Πατούλης ή ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι έχει ενημερώσει και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ για την κατάσταση αυτή, κατονομάζοντας τον βουλευτή Κ. Κατσαφάδο ως ένα από τα πρόσωπα που εννοεί. Απαντώντας ο κ. Πατούλης, παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος είχε παραπλανήθει από πληροφορίες που του είχαν μεταφερθεί και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν υιοθετεί τέτοιες λογικές. Επίσης, στον δήμαρχο Πόρου απάντησε και ο κ. Κατσαφάδος,χωρίς πάντως να τον διαψεύσει επί της ουσίας.

Επίσης ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό, παρουσία και του πρώην δημάρχου Πόρου Σπύρου Σπυρίδωνα. Ο Δημήτρης Στρατηγός ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς και τον προγραμματικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό του συνδυασμού του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, λαμβάνοντας τη δέσμευση του υπ. Περιφερειάρχη, πως θα έχει τη στήριξη και ουσιαστική του βοήθεια, στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού.

Στην Ύδρα ο Γ. Πατούλης είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, με τις λιμενικές αρχές, με πολίτες και με υποψήφιους. Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων καθώς και για τις δυσκολίες άμεσων παρεμβάσεων σε ζητήματα πολεοδομικά λόγω της εμπλοκής της εφορείας αρχαιοτήτων. Σε σχέση με τα απορρίμματα ο δήμαρχος έκανε αναφορά στη πρόταση του για αερόβια επεξεργασία η οποία όμως απορρίφθηκε, ενώ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ειδικό πρόγραμμα βυθιζόμενων κάδων καθώς δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την εφορεία αρχαιοτήτων. Ο κ. Κουκουδάκης στη συνέχεια σημείωσε ότι το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα μετά το πρόσφατο μπλακάουτ που σημειώθηκε στη νησί διερευνάται η δυνατότητα εγκατάστασης ηλεκτρογεννήτριας στο εργοστάσιο αφαλάτωσης. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε μπαίνουν εμπόδια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με το Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τον ενημέρωσε και για τη λειτουργία δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας) τα οποία λειτουργούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων. Ο κ. Εφραίμ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έγκριση που έχει υποβάλει η Μητρόπολη στην περιφέρεια.

Ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον κ. Πατούλη στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής δήλωσε:"Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στην Ύδρα τον αυριανό Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη συνοδευόμενο από υποψηφίους της περιφερειακής ενότητας Νήσων. Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, τον εξαιρετικό Λιμενάρχη μας κ. Γιώργο Μανδαλάκη, καθώς και τους υποψήφιους Δημάρχους κ.κ. Κώστα Αναστόπουλο και Ελευθέριο Κεχαγιόγλου στο οικογενειακό μας "Ξενοδοχείο Λητώ Ύδρας".

Οι φωτογραφίες της περιοδείας του Γιώργου Πατούλη στον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και την Τροιζηνία, είναι από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Ευχαριστήριο μήνυμα του Π. Λυράκη για την επανεκλογή του στις ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

Με άνεση επανεκλέχθηκε ο Παναγιώτης Λυράκης στις Σπέτσες. Ο κ. Λυράκης εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα: "Ένα απλό ευχαριστώ είναι λίγο για όλους εσάς που επιλέξατε την ομάδα των υποψήφι...

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Νάνου στις Σπέτσες ΣΠΕΤΣΕΣ

Μαζική και δυναμική παρουσία των Σπετσιωτών στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ». Παρουσία εκατοντάδων Σπετσιωτισσών και Σπετσιωτών, πραγμα...

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού "Σπέτσες - Ενεργοί Πολίτες" του Παναγιώτη ΛυράκηΣΠΕΤΣΕΣ

Τους 26 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα τον πλαισιώσουν στις επερχόμενες εκλογές, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σπετσών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Λυράκης:   Υποψήφι...

383 χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας στους δήμους του Πειραιά και των νησιώνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00 ευρώ σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά  για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δ...

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. ΝήσωνΑΓΚΙΣΤΡΙ

Η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, σχετικά με τον σ...

Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης στο Σχέδιο Νόμου για την τροποποίηση του Ν. 2971/2001ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Με την νέα ρύθμιση (αρ.86 Ν.4504/17) για την νομιμοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων σε ακτές και για την προστασία των λιμενικών έργων από προσάμμωση, αναγνωρίζουμε ότι καταβάλλετα...

«Έφυγε» η αγαπημένη των Σπετσών μεγάλη Ελληνίδα γλύπτρια Ναταλία ΜελάΣΠΕΤΣΕΣ

Οι Σπέτσες αποχαιρετούν την αγαπημένη τους Νάτα, τη μεγάλη Ελληνίδα πρωτοποριακή γλύπτρια Ναταλία Μελά που «έφυγε» χτες στα 96 χρόνια της . «Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της Ναταλία...