ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα τελευταία νέα του Δήμου Πόρου για το 2023

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και την αλλαγή σκυτάλης επισήμως στον Δήμο Πόρου, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, εξέδωσε ανακοίνωση με τα τελευταία νέα του Δήμου Πόρου για τη χρονιά 2023: 
 
 
"Με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα του Δήμου μας:
 
1. Όπως κάθε χρόνο, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων χορηγήθηκαν πακέτα τροφίμων σε 155 συμπολίτες μας μέσω των Κοιν. Υπηρεσιών και του Κοιν. Παντοπωλείου του Δήμου μας.
 
 
2. Ολοκληρώθηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο του οποίου έγινε αντικατάσταση της στέγης, των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης, των κουφωμάτων και των φωτιστικών του κτηρίου.
 
 
3. Παραδόθηκε η Μελέτη και τοποθετήθηκαν οι ταμπέλες για 6 ποδηλατικές διαδρομές του νησιού μας μήκους 58,2χλμ και προστέθηκε σχετική σελίδα στην ιστοσελίδα www.porostrails.gr.
 
 
4. Αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά του Δημ. Λιμενικού Ταμείου στο Μεγ. Νεώριο με νέα διπλά φωτιστικά ενεργειακής εξοικονόμησης (led), τα οποία εξασφάλισε ο Δήμος μας με χρηματοδότηση του προγράμματος Leader. Η επιλογή της περιοχής έγινε με βάση την δέσμευση που υπάρχει από τον ΔΕΔΔΗΕ για υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου του -και συνεπώς για καθαίρεση των πυλώνων και του δημοτικού φωτισμού - σε αυτήν.
 
 
5. Τοποθετήθηκαν οι ταμπέλες Κ.Ο.Κ. για την εφαρμογή της μονοδρόμησης του ανατολικού τμήματος της οδού Μαν. Τομπάζη στον Αγ. Στέφανο σε εφαρμογή σχετικής Απόφασης του Δ.Σ.
 
6. Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η αρχιτεκτονική Μελέτη της οδού Μέξη (πρ. Δημοσθένους) και πλέον εκκρεμεί μόνο η εξασφάλιση χρηματοδότησης 510.000€ για την υλοποίηση του έργου ανάπλασής της (σχετικό αίτημα εκκρεμεί στην Περιφέρεια Αττικής από τις 16.11.2021).
 
7. Έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές του Δήμου μας για την ακύρωση επέκτασης του υφιστάμενου ιχθυοτροφείου στην θέση Καλάμι, με την οποία η συνολική έκταση των ιχθυοτροφείων του Πόρου θα ξεπερνούσε τα 100 στρέμματα. Πρόκειται για βαρυσήμαντη Απόφαση που δημιουργεί νομολογία για όλη την χώρα, καθώς το ΣτΕ επιβεβαίωσε την θέση του Δήμου μας ότι δεν επιτρέπεται η υπέρβαση των 100 στρεμμάτων ιχθυοκαλλιέργειας σε περιοχές εκτός Π.Ο.Α.Υ. και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Πόρο, γιατί σύμφωνα με το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών στις περιοχές που η συνολική έκταση των ιχθυοτροφείων υπερβαίνει τα 100 στρέμματα δημιουργείται αυτομάτως βιομηχανική ζώνη Π.Ο.Α.Υ.
 
8. Έγινε η πρώτη κατάσχεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Τροιζηνίας–Μεθάνων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του μετά το 2017 για την χρήση των υποδομών Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου μας.
 
9. Με Απόφαση του Δ.Σ. Πόρου εγκρίθηκε η παροχή μηνιαίων επιδομάτων σίτισης–διαμονής: α) 200€ και 50€ -αντίστοιχα- σε αναπλ. καθηγητές και δασκάλους χωρίς εντοπιότητα που απασχολούνται άνω του 50% των ωρών τους σε Σχολεία του Πόρου και β) 1.000€ και 200€ -αντίστοιχα- σε ιατρούς και βοηθητικό προσωπικό του Π.Π.Ι. Πόρου εφόσον απασχολούνται αποκλειστικά σε αυτό, αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά, διενεργούν 24ωρη εφημερία ετοιμότητας (on call) και διαδικασίες διακομιδής με το ασθενοφόρο του Δήμου.
 
10. Με αιτήσεις που υπέβαλαν στον Δήμο μας μετά τις δημοτικές εκλογές 9 υπάλληλοι Καθαριότητας ζητούν να μην εργάζονται Σάββατα και να αποζημιωθούν για όλα τα Σάββατα που εργάζονταν από το 1992 έως σήμερα, ενώ 17 υπάλληλοι των Τεχνικών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητούν την παροχή σε χρήμα του αντιτίμου γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας που δεν τους παρασχέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (εξαιτίας αμέλειας ορισμένων εξ αυτών). Για το ίδιο θέμα, 20 εκ των ανωτέρω υπαλλήλων κατέθεσαν επίσης 2 αγωγές σε βάρος του Δήμου, οι οποίες επιδόθηκαν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, με τις οποίες συνολικά ζητούν εντόκως 24.000€ συν 100.000€ για ηθική βλάβη.
 
 
11. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται: α) το έργο διαμόρφωσης του πάρκου μπροστά από το Λύκειο Πόρου (π/υ 225.000€ - χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο), β) η σύνταξη της αρχιτεκτονικής Μελέτης για την ανάπλαση της Πούντας (124.605€ - χρηματοδότηση Δημ. Λιμ. Ταμείο) και γ) η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων προϋπολογισμού (247.816,48€ - χρηματοδότηση ΕΣΠΑ), η παράδοση των οποίων έχει καθυστερήσει από τους αναδόχους τους, ενώ ολοκληρώθηκε η δημοπρασία -για δεύτερη φορά- του στεγάστρου αναμονής επιβατών στο Νέο Δυτικό Λιμάνι (131.000€ - χρηματοδότηση Δημ. Λιμ. Ταμείο), καθώς ο αρχικός ανάδοχος του έργου δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!"
 

Διαβάστε επίσης

Suddeutsche Zeitung: Ποιο ελληνικό νησί, είναι πρώτο στην λίστα «άγνωστων» προορισμών που πρέπει να επισκεφτούμεΠΟΡΟΣ

Ενόψει του νέου έτους η Suddeutsche Zeitung ξεχωρίζει 14 προορισμούς που, αν και δεν τους γνωρίζει πολύς κόσμος, πρέπει ο καθένας να τους επισκεφθεί. Πρώτο μεταξύ αυτών διαλέγει το...

Πόρος: Δείτε πότε θα γίνει η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Πόρου το 2024ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για διενέργεια δράσεων αιμοδοσίας και προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια της δημοτικής τράπεζ...

Πόρος: Μουσική βραδία από τον Ε.Ε.Σ.Π. το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου ΠΟΡΟΣ

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, διοργανώνει μουσική βραδιά στην πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, στις 8.30μμ.   Ακολουθεί η ανακοίνωση της εκδήλωσης:  ...

Πόρος: Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο (φωτογραφίες & βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γιώργου Κουτουζή και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, που θα αναλάβει και επισήμως καθήκοντα από τ...

Πόρος: Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των Νηπιαγωγείων και του Παιδικού Σταθμού ΠΟΡΟΣ

Τα Νηπιαγωγεία και τον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πόρου επισκέφθηκε την Πέμπτη και την Παρασκεύη ο Άγιος Βασίλης, μοιράζοντας σε όλα τα παιδιά δώρα και ευχές για καλά Χριστούγεννα. Χ...