ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Έφυγε από τη ζωή η δασκάλα Σταματίνα Κούλη

Άλλη μια ξαφνική απώλεια ήρθε να βυθίσει σε πένθος το νησί του Πόρου. Την Τρίτη 28 Μαΐου έφυγε από τη ζωή η Σταματίνα Κούλη σε ηλικία 74 ετών.
Η Ματίνα Κούλη υπηρέτησε για δεκαετίες ως δασκάλα στον Πόρο και τον Γαλατά και δίδαξε εκατοντάδες παιδιά της περιοχής τα πρώτα τους γράμματα. Υπήρξε δίκαιη δασκάλα που ενδιαφερόταν για την πρόοδο των μαθητών της.
Η Σταματίνα Μπέρδου γεννήθηκε το 1950 στον Γαλατά. Ο πατέρας της Θεόδωρος Μπέρδος και η Αναστασία Βερβενιώτη, εκτός από την Σταματίνα είχαν έναν γιο δυο χρόνια μικρότερο της, τον Κωνσταντίνο.
Καλή στα γράμματα από πολύ μικρή - παρέκαμψε την πρώτη δημοτικου - και το 1967 πέρασε με τον δεύτερο καλύτερο βαθμό στην Ακαδημία Αθηνών.


Το 1972 παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Κούλη με τον οποίο απέκτησαν τρια παιδιά, τον Χρήστο, τον Θεοδωρή και την Μαριζέτα. Μετά το γάμο της ξεκίνησε να εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά. Στη συνέχεια εργάστηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Πόρου μέχρι το 2010 που συνταξιοδοτήθηκε.
Η εξόδιος ακολουθία της Σταματίνας Κούλη θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου στον Ι.Ν. Υπαπαντής στις 17.00μμ.
Το SM εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Διαβάστε επίσης

Πόρος - Καθετή: Έκθεση φωτογραφίας «Ίσαλος γραμμή» - Ταξίδια με ποντοπόρα φορτηγά & γκαζάδικα πλοία, 1950-1966ΠΟΡΟΣ

Ο άρρηκτος δεσμός του Πόρου με τη ναυτοσύνη σε μια νοσταλγική έκθεση φωτογραφίας. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Καθετής ανοίγει φέτος με μια ιδιαίτερη έκθεση. Η έκθεση φωτογραφίας «...