Πόρος: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα

Την Κυριακή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία του Πόρου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΥΠΠΟ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου.

Σε ανάρτηση της η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Εύη Πίνη, αρχαιολόγος ΕΦΑΠΝ, αναφέρει: 

"Για τις φετινές Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές επιλέξαμε τον Πόρο και έναν πολύ αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, το Ιερό του Ποσειδώνα Καλαυρεάτη.
Είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που δυσκολεύει τον επισκέπτη να τον κατανοήσει, γιατί σώζονται ελάχιστα θεμέλια από τα κτίσματά του, και αυτός ήταν ο λόγος που τον επιλέξαμε.
Ξεκινήσαμε με μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή μέσα στο πράσινο, κάναμε διάφορες παρατηρήσεις για τη χλωρίδα και το φυσικό περιβάλλον με τη βοήθεια της τεχνολογίας (google lens) και ολοκληρώσαμε την εκδήλωση με μια περιήγηση στον χώρο
Τι πιο ταιριαστό; Πεζοπορία+πράσινο+αρχαία.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Πόρου και του Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη και την Ελένη Παύλου που βοήθησαν στη διοργάνωση και ανάμεσα στα άλλα σχεδίασαν την πεζοπορική διαδρομή, τη Zina Zina για την αφίσα και την διάδοση της εκδήλωσης και τον Γιώργο Κανατσίδη που φρόντισε να μας διαθέσει ο Δήμος μεταφορικό μέσο.
Και του χρόνου να είμαστε καλά".

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Στειρώθηκαν 91 γάτες σε δωρεάν δράση του Δήμου, του PAWS και των κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ ΠΟΡΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων γατών στον Πόρο, το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 19 Μαΐου, όπου στειρώθηκαν συνολικά 91 γάτες.    Στην ανακοίνωση του ο Δήμος...