ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τριάντα λεπτά - Γράφει ο Πάνος Δεδελός

Κάθε μεσημέρι μαζί, εκεί στα τραπεζάκια του Τρούφα, εσύ με την μπίρα σου κι εγώ με το κρασί μου παρά το γεγονός ότι μέχρι και παρατήρηση σου είχαν κάνει για αυτό το «μαζί».
 
Να σε περιμένω κυριολεκτικά με το ρολόι στο χέρι να έρθεις με την εφημερίδα του Σταύρου μια και το πρώτο πείραγμα που σου έκανα ήταν πάντα για την ώρα που σχόλαγες από την δουλειά.Και αμέσως μετά το γνωστό μόνο στους θαμώνες μπαράζ πειραγμάτων μεταξύ μας που έκανε τους άσχετους να αναρωτιούνται αν θα έρθουμε στα χέρια ή στα δικαστήρια.
 
Θυμάμαι το χθεσινό μας πείραγμα, που δυστυχώς έμελλε να είναι και το τελευταίο:
«Τι τη φοράς τη φλις τη ζακέτα ρε Γοργόνα; Για να ιδρώνεις και να μας λες μετά ότι δούλευες;»
«Παναγιωτάκη, μεγαλύτεροι τεμπέληδες από τους καπεταναίους δεν υπάρχουν! Άντε καπετάνιε του κώλου!»
Άδειο σήμερα το τραπεζάκι….
Άδειο και το ποτήρι….
Χωρίς πειράγματα το καπηλιό του Τρούφα….
 
Το ξημέρωμα πάλευες για τριάντα λεπτά με τον Χάρο ζητώντας βοήθεια με μόνους συμμάχους τους γείτονες που σε άκουσαν και κάλεσαν το ΚΥ Γαλατά και την τύχη σου.
Σκληρός και δύσκολος ο αντίπαλος, μακριά και λίγοι οι σύμμαχοι,δυστυχώς δεν άντεξες….
Χωρίς συμμάχους Γιώργο μου ούτε ο Διγενής δεν άντεξε στα μαρμαρένια αλώνια οπότε τα τριάντα λεπτά τα δικά σου μάλλον άθλος ήταν.
 
Βλέπεις φίλε σε αυτόν τον βράχο του Σαρωνικού χρόνια τώρα στο θέμα της υγείας οι μόνοι σύμμαχοι που έχουμε είναι η τύχη και οι φίλοι που θα τρέξουν.
 
Βλέπεις Γιώργο μου χρόνια τώρα το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι που θα βάλουν οι επισκέπτες τα σκάφη τους και σε ποιά και σε πόσα τραπεζοκαθίσματα θα κάτσουν να τα ακουμπήσουν.
Ξεχάσαμε όμως να πούμε στους ερίτιμους επισκέπτες μας ότι αν τους συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας,μέσα σε όλα αυτά που προσφέρει το πανέμορφο νησί μας, θα τους προσφερθεί και ένας ρομαντικός Greek island θάνατος.
Live your death in Greece λοιπόν!
 
Και μιλάω για τους επισκέπτες Γοργόνα μου γιατί ξέρουμε, κι εσύ πλέον από πρώτο χέρι, ότι εδώ και πολλά χρόνια οι μόνιμοι κάτοικοι δεν έχουμε σημασία….
 
Ας ελπίσουμε λοιπόν φίλε ότι μετά από αυτήν την τελευταία και μόνη σου ήττα όλοι αυτοί οι ντόπιοι παράγοντες και «παράγοντες» που κάνουνε πίπ…. εεε τεμενάδες στους γνωστούς και μη εξαιρετέους πολιτικάντιδες που επισκέπτονται το νησί με ένα τσουβάλι υποσχέσεις και ρουσφέτια για να φύγουν με ένα τσουβάλι ψήφους, όλοι αυτοί που έρπονται δίπλα στους παραπάνω για μια φεισμπουκική φωτογραφία και τους καλούν στο κινητό τους μιλώντας τους στον ενικό είτε για να τους γλυτώσουν από μία καταγγελία είτε για ένα ρουσφέτι ακόμα, θα ζητήσουν επιτέλους το υπέρτατο «ρουσφέτι» και για τον εαυτό τους αλλά και για όλους μας.
 
Ιατρική περίθαλψη στο νησί τουλάχιστον στην μορφή του επείγοντος.
Ας είναι φίλε αυτή η τελευταία σου προσφορά στον τόπο που τόσα πρόσφερες και σε αυτή την τριαντάλεπτη μάχη σου αυτός ήταν απών.
 
Να ξέρεις ότι και σήμερα, παραλόγως αλλά με πείσμα, θα σε περιμένω στο τραπεζάκι στον Τρούφα με ένα κρασί για μένα και μία μπίρα για σένα κοιτώντας όπως πάντα το ρολόι μου για να έρθεις να κόψεις τον μεζέ του Σταύρου, την εφημερίδα θα την φέρω εγώ, μα κυρίως για να σε πειράξω και να με πειράξεις….
Θα σε περιμένω κοιτώντας το ρολόι….
Μην αργήσεις….
Και μην μου πεις πάλι ότι δούλευες….

Διαβάστε επίσης

Πόρος - Καθετή: Έκθεση φωτογραφίας «Ίσαλος γραμμή» - Ταξίδια με ποντοπόρα φορτηγά & γκαζάδικα πλοία, 1950-1966ΠΟΡΟΣ

Ο άρρηκτος δεσμός του Πόρου με τη ναυτοσύνη σε μια νοσταλγική έκθεση φωτογραφίας. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Καθετής ανοίγει φέτος με μια ιδιαίτερη έκθεση. Η έκθεση φωτογραφίας «...