ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Οι πρώτοι 8 υποψήφιοι του συνδυασμού του Γ. Κουτουζή "Πόρος - Ενότητα - Ανάπτυξη"

Τους πρώτους 8 υποψήφιους δημοτικούς συμβουλους με τον συνδυασμό του, ανακοίνωση την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής. 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κουτουζή και τα σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων:
 
Αγαπητοί Φίλοι, Συνδημότες, Ποριώτισσες και Ποριώτες.
Σήμερα ήρθε η ημέρα να σας παρουσιάσουμε τους πρώτους οχτώ υποψήφιους τους συνδυασμού μας, όπως σας είχα προαναγγείλει σε παλιότερο μήνυμα.
Στη Δημοκρατία μας, με την οποία ο Πόρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος από τα αρχαία χρόνια, αποτελεί χαρά, τιμή και ευθύνη η απόφαση να είναι κανείς υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένδειξη αγάπης για τον τόπο μας.
Σήμερα ανακοινώνουμε μια σειρά υποψηφίων που μπορώ να πω πως καθένας τους και καθεμιά τους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην επαγγελματική, κοινωνική αλλά και αυτοδιοικητική ζωή του νησιού μας.
Με κάποιους έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν τους γνωρίζω καλά και μέσα από τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια ενώ οι υπόλοιποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για να φτιάξουμε μαζί μια μεγάλη και ποικιλόμορφη παράταξη, μακριά από τις διαχωριστικές γραμμές.
Άνθρωποι από διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, από διαφορετικές διαδρομές, με ανιδιοτελή αγάπη για τον Πόρο μας αυτή είναι η δύναμή μας, αυτό είναι το μήνυμα που πηγάζει «Πόρος – Ενότητα – Ανάπτυξη».
Βάζουμε τον Πόρο πάνω από όλα και το κάνουμε πράξη.
Οι άνθρωποι μας είναι κοντά σας και περιμένουν να σας ακούσουν και να τους μιλήσετε για τα προβλήματα που σας απασχολούν.
Τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου σε αυτήν την προσπάθεια.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα για εσάς και τις οικογένειες σας.
Με εκτίμηση
Γιώργος Κουτουζής
 
 
 
Αλεξανδρή Σταματίνα
Η Δρ. Αλεξανδρή Σταματίνα είναι γεωλόγος ωκεανογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Πόρου και σπούδασε στο
τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο μεταπτυχιακό -master ωκεανογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος Διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου - post doc από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ – Αγγλία με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή
Ένωση. Έχει εργαστεί ως Διοικητικός Υπάλληλος στο Υπουργείο Εργασίας στην διεύθυνση Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ως Θαλάσσιος Γεωλόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, ως Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως Σύμβουλος
Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 150 εργασίες, ως εκθέσεις προγραμμάτων, ανακοινώσεις σε Ελληνικές &
Διεθνείς ημερίδες, ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.
Τωρα, ώς συνταξιούχος και μόνιμος κάτοικος Πόρου, έχει την διάθεση να προσφέρει στο νησί που τόσο αγαπά, τόσο τις επιστημονικές της γνώσεις της, ειδικότερα όσον αφορά το περιβάλλον, όσο και την συσσωρευμένη εμπειρία
της στο τομέα της σύνταξης και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Επιπλέον ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της δημιουργικής – καλλιτεχνικής απασχόλησης τόσο των ενηλίκων αλλά κυρίως
των νέων, μέσα από τμήματα ζωγραφικής – φωτογραφίας, θεάτρου κ.λ.π.
Συμμετέχει ενεργά στο σύλλογο γυναικών «η Ποριώτισσα», και πιστεύει ότι τα συλλογικά σχήματα και η ενεργός δράση των πολιτών είναι οι κινητήριες δυνάμεις για την διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας πού όλοι επιζητούμε.
alexandri.matina@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Βαλεντή Κοριζή
Η κυρία Κοριζή-Βαλεντή, Κλαίρη, είναι απόφοιτος της Didacta, διακεκριμένο στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Οργάνωσης Γραφείου, με αποδεδειγμένο ιστορικό συνεργασίας, πάνω από 25 χρόνια στον κλάδο της Εξυπηρέτησης Πελατών και συνεργατών.
Έχει εργασιακή εμπειρία από πολύ
μεγάλους Ομίλους, όπως ο Αντέννα, το Mellon Group of Companies και η Βιοϊατρική. Λάτρης του Πόρου, με ιδιαίτερη σχέση, αφού είναι είναι σύζυγος του κυρίου
Στέλιου Κοριζή ανιψιού του Ποριώτη πρώην Πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κοριζή, αποφάσισε να συστρατευθεί με το συνδυασμό «Πόρος – Ενότητα – Ανάπτυξη»,
για να προσφέρει στο νησί μας σε τομείς ανάλογους με την εμπειρία της.
Η Κλαίρη είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τις νέες προκλήσεις. Ένας ομαδικός παίκτης που είναι πάντα έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια του, να εργαστεί σκληρά και να φέρει αποτελέσματα.
cl.valenti@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Γιάννης Τρασάνης Αντιπλοίαρχος Ε.Α.
Ο Γιάννης Τρασάνης γεννήθηκε στον Πόρο το 1961, είναι παντρεμένος με την Μαρία Λυραντζή και έχει 2 παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πόρου, απόφοιτος (ΣΔΥΝ), υπηρέτησε 20 Χρόνια στα πολεμικά πλοία στην αρχή ως δεύτερος μηχανικός και μετέπειτα ως αξιωματικός σαν
πρώτος μηχανικός , υπηρέτησε στον Πόρο ( ΚΕ Πόρος) για 8 χρόνια ως διευθυντής τεχνικής υποστήριξης. Αποστρατευτηκε με τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου το 2010. Μετέπειτα διετέλεσε αντιπρόεδρος στην ένωση αποστράτων από το 2013 έως το 2019.
Με αγάπη για τα κοινά, τον αθλητισμό και τον Πόρο διετέλεσε αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Ποσειδών Πόρου. Σήμερα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Πόρου ως ταμίας. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Δημοτικές Εκλογές, αποδεχόμενος την πρόσκληση για
συμμετοχή στο συνδυασμό «Πόρος – Ενότητα – Ανάπτυξη», γιατί πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει με τις διοικητικές και οργανωτικές δυνατότητες του.
Οραματίζεται ένα σύγχρονο Πόρο που θα σέβεται το παρόν του, θα αναδεικνύει το παρελθόν του και θα προγραμματίζει το μέλλον του. Ένα νησί για τους πολίτες του, για ένα Δήμο που θα υπηρετεί τους δημότες με διαφάνεια και αξιοκρατία.
giannist1961@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Κώστας Γκιων
Είναι τιμή μας να έχουμε στην ομάδα τον Κώστα το Γκιων, έναν άνθρωπο που προσφέρει στην κοινωνία του Πόρου τα τελευταία 48 χρόνια. Πρόκειται για το πλέον δραστήριο άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες, που έχει δείξει πολλές φορές το ενδιαφέρον του για τα κοινά.
Οι διακρίσεις μιλάνε από μόνες τους.
? Μέλος της Εθνικής Νέων Ποδοσφαίρου (1966-1969)
? Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού (1961-1972)
? Ομοσποδιακός Προπονητής Σχολής Δρόμων του ΣΕΓΑΣ (1985-86)
? Διευθυντής Γυμνασίου Πόρου (1988-1992)
? Διευθυντής Λυκείου Πόρου (1993-2012)
? Προποντής Στίβου από το 1977 σε πολλά παιδιά από τον τόπο μας, που με
την καθοδήγησή του έγιναν Βαλκανιονίκες και Πανελληνιονίκες στο
Έπταθλο, σε αγώνες δρόμου, στο δίσκο και σε άλλα αθλήματα.
? Ιδρυτικό Μέλος του ΓΑΟΤ Θησέα Τροιζηνίας, συλλόγου κλασσικού
αθλητισμού από το 1981.
? Ιδρυτής του ΓΕ Πόρου Τροιζηνίας, συλλόγου κλασσικού αθλητισμού από το
1988.
? Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΚΠΑ (Συλλόγου Ελλήνων Γυμναστών Προπονητών
Στίβου) 1992 και Αντιπρόεδρος 1996
? Εθελοντής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου το 1997 στην Αθήνα
? Συνοδός και υπεύθυνος Στίβου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν το
2002
? Προϊστάμενος Αθλητικού Εξοπλισμού στους Ολυμπιακούς και
Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004
? Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου
Κώστα σε ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνεις. Οι γνώσεις σου στα θέματα του αθλητισμού, αλλά και η εμπειρία σου στη δημόσια διοίκηση θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πράξη τα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πόρο μας και να παραδώσουμε έργο και μέλλον στη νεολαία μας και τις επόμενες γενιές.
konstagion@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Γιώργος Τσίκης
Ο Γιώργος Τσίκης είναι επιτυχημένος εργολάβος στο χώρο της οικοδομής και λαμπρός οικογενειάρχης, παντρεμένος με εκπαιδευτικό, και έχει δύο υπέροχα παιδιά.
Η επιχειρηματική του δραστηριότητα του δίνει τη δυνατότητα να έχει ιδία αντίληψη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας, αλλά και ο απλός πολίτης. Προβλήματα όπως η ποιότητα και η λειτουργικότητα των δημοτικών έργων, η καθαριότητα, η έλλειψη
ελεύθερων χώρων, το κυκλοφοριακό, η ποιότητα και η επάρκεια του νερού, η πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση και άλλα.
Ο Γιώργος, καλικέλλαδος, λάτρης της μουσικής που πολλές φορές θα τον ακούσουμε να μας διασκεδάζει με τη φωνή του και το μπουζούκι του σε κάποια γραφικά ταβερνάκια του νησιού.
Ο Γιώργος μας άξιο παιδί του νησιού και του Συνοικισμού, μιας ιδιαίτερης και ξεχωριστής γειτονιάς που έχει μείνει παραμελημένη τα τελευταία χρόνια.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος με τη βοήθεια όλων μας θα βοηθήσει να ανεβάσει την ποιότητα ζωής και να λύνει καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών του.
Κατεβαίνει υποψήφιος με το συνδυασμό μας γιατί πιστεύει ότι πρέπει ο Πόρος να αποκτήσει μια Δημοτική Αρχή με συγκροτημένο και οραματικό πλάνο ένα κοινωνικό πρόσωπο, με εμπεριστατωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τα χρονίζοντα θέματά του και με ανθρώπους που θα αγωνιστούν ανιδιοτελώς για την καθημερινότητα και το μέλλον του νησιού.
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Νίκος Πάνου
Ο Νίκος Πάνου είναι 25 χρονών, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στον Πόρο και εργάζεται στον τομέα της εστίασης. Λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας βρίσκεται σε άμεση σχέση με τον κόσμο και ειδικά με τη νεολαία, την οποία εκφράζει και η οποία του εμπιστεύεται τους προβληματισμούς της.
Η απόφαση του να τεθεί ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πόρος – Ενότητα – Ανάπτυξη», πάρθηκε διότι σα νέος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Έχει όραμα και ενσυναίσθηση του τι πρέπει να γίνει ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού μας και μπορεί να βοηθήσει πολύ στον τομέα της διασκέδασης, του τουρισμού,
της φιλοξενίας και του αθλητισμού.
nikospanoug7@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Μαρινα Κουκουδακη
Η κυρία Μαρίνα Κουκουδάκη, με το ωραίο χαμόγελο και τη θετική της διάθεση. Ζει στον Πόρο παντρεμένη με τον Νεκτάριο Παπαχρήστου και έχουν δύο υπέροχες κόρες, λαμπρούς επιστήμονες.
Με καταγωγή κατά το ήμισυ από την κοσμοπολιτίκη Ύδρα, ούσα
φυσιολάτρης, φιλόζωος, λάτρης του πολιτισμού, της τέχνης, και της φωτογραφίας επιθυμεί να δει τον Πόρο να γίνεται ένας κοσμοπολίτικος προορισμός.
Θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με τοω συνδυασμό ΄΄Πόρος Ενότητα Ανάπτυξη΄΄ και επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα στον δήμο μας με ρεαλιστικές προτάσεις, νέες ιδέες, δυναμική και διάθεση.
marinakoukoudaki@gmail.com
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Κώστας Μπένγκου
Ο Κώστας Μπένγκου είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Πόρου, έχει σπουδάσει κομμωτική την οποία και εξασκεί και η αγάπη για τον τόπο του, τον ώθησε να συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος, και πολύ αγαπητός στη νεολαία
μας.
Ο Κώστας πιστεύει ότι ο τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους που είναι έτοιμοι να εργαστούν με ζήλο και ανιδιοτέλεια για να φέρουν το καινούριο και το διαφορετικό. Ο συνδυασμός «Πόρος – Ενότητα – Ανάπτυξη», εκφράζει απόλυτα το όραμα του, για ένα τόπο, που οι πολίτες του θα είναι ενωμένοι,
μαζί θα οραματιστούν και θα αντιμετωπίσουν τις νέες
προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού: "Όπλο μας η αλληλεγγύη" - Δείτε το ποσό που συγκεντρώθηκε για την Βαλέρια ΠΟΡΟΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νήσων Αργοσαρωνικού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την μουσική βραδιά αλληλεγγύης στη Βαλέρια, που έγινε στις 4 Απριλίου στο Reggatta στ...

Γ.Ε. Πόρου - Τροιζηνίας: Χρυσό η Μπέντο, χάλκινο η Αναγνωστοπούλου στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ16ΠΟΡΟΣ

Δυο μετάλλια, εξαιρετικά πλασαρίσματα και πολλές εμπειρίες απεκόμισαν οι αθλήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Τροιζηνίας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Κ16 που έγινε...

Πόρος: Δημοπρατήθηκε το έργο - σταθμός της ανακατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, το σημαντικότερο αυτοδιοικητικό νέο των τελευταίων δεκαετιών για τον Πόρο είναι γεγονός, αφού σήμερα Μ. Δευτέρα 10.4.202...

Πόρος: Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές της Α' Πειραιά & Νήσων για ανοιχτές συζητήσεις με την Δημοτική Αρχή ΠόρουΠΟΡΟΣ

Μόνο σε ανοιχτές, δημόσιες συζητήσεις, δηλώνει πως θα συναντήσει τους υποψήφιους βουλευτές που θα επισκεπτούν το νησί, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με την αρχή να γίνεται ...

Α.Τ. Πόρου: Δύο συλλήψεις την Πέμπτη 6 Απριλίου - Η μία για σοβαρά αδικήματα ΠΟΡΟΣ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πόρου Αττικής, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη δύο άντρες, ένας αλλοδαπός και ένα ημεδαπός, ο καθείς για ξεχωριστά αδικήματα.    Αναλυτικότερα τη...

Πόρος: Ενημέρωση για την λειτουργία του πεζόδρομου και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, μετά την έγκριση στις 6.4.2023 από το Δημοτικό Συμβούλιο της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επί του πεζοδρόμου στο κέντρο το...