ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Απάντηση του Κ. Γκιών στην ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πόρου κ. Κώστας Γκιών, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το ακόλουθο κείμενο ως απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, περί "μυθευμάτων και Fake News"

 

"Κατάρευση των fake news δηλώσεων
Ο Δήμαρχος σε ένα απολογητικό ξέσπασμα όχι μόνο προσπαθεί να καλύψει την απραξία των εννέα χρόνων που βρίσκεται στην αρχή του Πόρου , αλλά και έντεχνα είτε διαστρεβλώνει την αλήθεια , είτε επιρρίπτει τις δικές του ευθύνες στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση.
Κρυμμένος πίσω από τον Δήμο και όχι σαν Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης αφήνει αιχμές για άτομα που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις οι οποίες, κατά τον κο Δημητριάδη , βασίζονται σε μυθεύματα.
Επειδή ίσως να θεωρούμαι ένα από αυτά τα άτομα, αν και δεν τολμάει ο Δήμαρχος να αναφέρει το όνομά μου γιατί ποτέ δεν μιλώ αόριστα και χωρίς στοιχεία, είμαι υποχρεωμένος σαν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος να απαντήσω στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις του κου Δημητριάδη.
- Όσον αφορά τα έργα. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο από αυτά που είχε υποσχεθεί ο κος Δημητριάδης το 2014 και το 2019. Αυτά τα έργα ουσίας που είχαν προεκλογικά ανακοινωθεί στην εφημερίδα ΄΄τα Νέα του Πόρου΄΄ (Απρίλιος 2014, σελ ?? σαν οι ΄΄ έξι προτεραιότητες της δημοτικής διοίκησης του Γιάννη Δημητριάδη΄΄ είναι 1. Η ΥΓΕΙΑ ,2. η αποκατάσταση των προβληματικών κοινόχρηστων υποδομών (ΒΙΟΚΑ, λιμάνι , σχολεία, κυκλοφοριακό, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων κ.α.), 3. Εξυγίανση Δήμου και ΝΠΔΔ , 4.Ανατροπή των δυσμενών κυβερνητικών αποφάσεων για τον τόπο μας, 5. Χρηματοδότηση για χρήσιμα έργα και 6. Αξιοποίηση του ΄΄Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ΄΄.Απ΄ όλες τις παραπάνω επιθυμίες του κου Δημητριάδη καμιά δεν πραγματοποιήθηκε τα εννέα χρόνια εξουσίας του στο νησί και κανένα έργο δεν έχει τελεσφορήσει.
- Στο σοβαρότατο θέμα Υγείας. Τώρα ανακάλυψε ο Δήμαρχος ότι είναι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης? Όταν υποσχόταν ασφαλιστικό συμβόλαιο για δωρεάν αεροδιακομιδή όλων των κατοίκων του Πόρου και επαρκή στελέχωση του δημοτικού ιατρείου δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν και η κρατική αρωγή για την επάνδρωση και λειτουργία του Πολυδύναμου.
- Για την αφαλάτωση την οποία είχαμε ψηφίσει το 2016 ύστερα από πρόταση – εισήγηση του κου Κουτουζή. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά ο Δήμαρχος, μάλλον για ευνόητους λόγους. Δεν ήταν δική του πρόταση, αλλά πρόταση του κου Κουτουζή.
- Για την δημοτική περιουσία εκτός από την αναγνώρισή της στην ΔΟ Υ δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια για την αξιοποίηση της και κανένας σχεδιασμός για τα κληροδοτήματα που βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση που τα παρέλαβε ο κος Δημητριάδης. Για του λόγου το αληθές: Το Δημαρχείο(κληροδότημα Δουζίνα) είναι σε κακή κατάσταση και έχει να βαφεί πάνω από δέκα χρόνια. Το Μωροπούλειο ,τα Σφαγεία , το τριώροφο ακίνητο στην Αθήνα που έχει καεί , το κατεστραμμένο ακίνητο στον Γαλατά (πρώην κατάστημα Φύτρα) και δεκάδες άλλα κτίρια και οικόπεδα που ανήκουν στον Δήμο μας παραμένουν σε παρατεταμένη περίοδο αδιαφορίας , είναι ασυντήρητα και αναξιοποίητα.
- Το γήπεδο, κατά τον Δήμαρχο , δεν επισκευάζεται και δεν συντηρείται από τον Δήμο γιατί ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό .Ίσως δεν γνωρίζει ότι το γήπεδο ΄΄ΚΕ ΠΟΡΟΣ΄΄ που ανήκει στο Π.Ν. έχει ανακατασκευαστεί δύο φορές (το 1988 και το 2005) με χρήματα του Δημοσίου μετά από παρέμβαση και απαίτηση των πολιτών και των συλλόγων του νησιού.
- Όσο δε για τις επιχορηγήσεις στους αθλητικούς συλλόγους, πράγματι είναι η πρώτη φορά στα εννιά χρόνια που η δημοτική αρχή Δημητριάδη , τα επιχορηγεί με το μυθικό ποσό των 8000 Ε και τους 4 αθλητικούς συλλόγους του νησιού. Δηλαδή στα εννιά χρόνια επιχορηγούνται με το τεράστιο ποσό των 2000 Ε κάθε σύλλογος, όταν αυτό γίνεται σε ετήσια βάση από τους περισσότερους Δήμους της επικράτειας. Η επιχορήγηση είναι νόμιμη πράξη και γίνεται βάσει του Ν.3463/2006 που αναφέρει ότι οι Δήμοι οφείλουν να επιχορηγούν τους συλλόγους μέχρι του ποσού που δεν θα υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του Δήμου. Όσο δε την αναφορά του Δήμαρχου ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος του Σαρωνικού που επιχορηγεί αθλητικά σωματεία αυτό δεν είναι αληθές γιατί και η Σαλαμίνα και η Αίγινα και η Ύδρα επιχορηγούν τους αθλητικούς συλλόγους που δεν έχουν την δραστηριότητα των συλλόγων του Πόρου με Ολυμπιονίκες , Παγκόσμιους πρωταθλητές και δεκάδες Πανελληνιονίκες και μέλη Εθνικών ομάδων. Φυσικά τα Κύθηρα δεν επιχορηγούν κανένα γιατί απλούστατα ούτε αθλητικά σωματεία διαθέτει και ίσως αδιαφορούν για τον αθλητισμό των πολιτών τους.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κο Δημητριάδη ότι σέβομαι τον χρόνο των αναγνωστών και για αυτό δεν επεκτάθηκα αναλυτικότερα στα θέματα της ανακοίνωσής του με περισσότερα στοιχεία, που έχω στα χέρια μου και είναι στην διάθεσή του. Πιστεύω ότι τα γνωρίζει και ο ίδιος γιατί τα περισσότερα πειστήρια και αποδεικτικά στοιχεία που καταθέτω είναι από δηλώσεις και συνεντεύξεις του ιδίου και μάλιστα στο έντυπο της παράταξής του ΄΄ τα Νέα του Πόρου΄΄."
 

Διαβάστε επίσης

Πόρος - Λεμονοδάσος: Κοπή πίτας του Τ.Ο.Ε.Β. και του Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους ΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης -    Το πρωί της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, ο ΤΟΕΒ και ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους έκοψαν την πίττα τους στον Αγ. Σεραφείμ, μετά τη Θεία Λειτουργία ...

Πόρος: "Όλοι μαζί περπατάμε" στο μονοπάτι (Poros Trails) Νο 6 - "Οροπέδιο, ιστορία και θάλασσα"ΠΟΡΟΣ

Το " Όλοι μαζί περπατάμε" διοργανώνει τη 2η πεζοπορική του διαδρομή στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και καλεί όλους όσους αγαπούν να περπατούν στη φύση να μας ακολουθήσουν στο μονοπατι (Po...

Πόρος: Ο ΝΟΠΤ έκοψε την πίτα του και τίμησε αθλητές και υποστηρικτές (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ο πολυνίκης Ναυτικός Όμιλος Πόρου Τροιζηνίας, στην, γεμάτη κόσμο, αίθουσα εκδηλώσεων Β' Δημοτικού/ Γυμνασίου Πόρ...