ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Porosea 2022: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αθλητική συνάντηση που ξεκινάει αύριο στον Πόρο

Ξεκινάει αύριο Σάββατο 28 Μαΐου, το διήμερο multisport event "POROSEA 2022", στον όμορφο Πόρο. Δυναμικά μπαίνει το καλοκαίρι με την μεγάλη αθλητική διοργάνωση. 

 

Ο  Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία whynot διοργανώνουν στις 28 – 29 ΜΑΪΟΥ 2022, την αθλητική εκδήλωση multisport Porosea 2022 (τρίαθλο, aquathlon, κολύμβηση και δρομικά) στο πανέμορφο νησί του Πόρου.

Η κοσμοπολίτικη ομορφιά του Πόρου, με τις καταπληκτικές διαδρομές και την μοναδική περίκλειστη θάλασσα, είναι οι απόλυτες εγγυήσεις για ένα ιδιαίτερο αθλητικό 2ήμερο.


Ο Πόρος θα κινείται σε ρυθμούς κολύμβησης, τρεξίματος και ποδηλάτου. 
Η αθλητική γιορτή ξεκινάει το Σάββατο το πρωί στον Ρωσικό Ναύσταθμο με τους αγώνες κολύμβησης. Το Σάββατο το απόγευμα συνεχίζεται στον παραδοσιακό οικισμό και την Πέρλια με τους αγώνες τρεξίματος, ενώ την Κυριακή το πρωί, έχει την τιμητική του το τρίαθλο, στην παραλία του Κ.Ε. Πόρος με κολύμβηση, σε ολόκληρη την Καλαυρία με ποδήλατο και σε ολόκληρη τη Σφαιρία με τρέξιμο. 

 

Κάλεσμα Δημάρχου,
Με ενθουσιασμό, κέφι, προσμονή και διάθεση για πολλές εκπλήξεις, ο Δήμος Πόρου και η εταιρεία Whynot, σχεδιάσαμε τις διαδρομές και τις παράλληλες εκδηλώσεις για το Porosea 2022. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όλο το νησί, το δυναμικό του Δήμου, τα αθλητικά σωματεία, οι επιχειρηματίες και πρώτοι από όλους οι εθελοντές μας, θα βρίσκονται επί ποδός.
Με απόλυτο σεβασμό σε αθλητές και συνοδούς, σταθερή μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε τον Πόρο σε κορυφαίο προορισμό αθλητικών διοργανώσεων.

Σάς ευχόμαστε καλή προετοιμασία και σας περιμένουμε στο όμορφο νησί μας !

 

Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ POROSEA 28 & 29 MAIOY 2022
Για μια ακόμα φορά ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, στηρίζει ενεργά ως Χορηγός και Υποστηρικτής το επιτυχημένο Multisport Event POROSEA 2022 https://why-n.gr/event/porosea-2022/
Οι κολυμβητικοί αγώνες του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθούν στον κόλπο του Ρώσικου Ναύσταθμου. Αθλητές και συνοδοί μπορούν να φθάσουν εκεί με τους ακόλουθους τρόπους:
Α. Βαρκάκια (λάντζες) δωρεάν μεταφορά από την προβλήτα στην πλατεία Ηρώων, δίπλα στη πιάτσα ταξί (Χορηγία του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου).
Β. Δικό σας μεταφορικό μέσο. Έχει προβλεφθεί χώρος στάθμευσης που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά αυτοκίνητα και μηχανάκια.
Ωράρια – Δρομολόγια για Βάρκες
Από Πόρο προς Ρώσικο Ναύσταθμο: 09:00 – 11:00
Από Ρώσικο Ναύσταθμο προς Πόρο: 11:30 – 13:30

 


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ POROSEA

Όπως κάθε χρόνο, τις ημέρες διοργάνωσης του POROSEA θα υπάρχουν έκτακτες απαγορεύσεις κίνησης ΟΛΩΝ των οχημάτων για την προστασία των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ειδικότερα:
• ΣΑΒΒΑΤΟ, 17:00 έως 20:00: Σε όλη τη Σφαιρία και από Κανάλι μέχρι Άσπρο Γάτο.
• ΚΥΡΙΑΚΗ, 8:00 έως 14:00: Σε όλο το νησί (σταδιακή απελευθέρωση οδών με το πέρασμα των τελευταίων αθλητών)
• ΣΑΒΒΑΤΟ, 11:00 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 18:00: Από πιάτσα ταξί έως πλατεία Σολομωνίδη.
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι να σεβαστούν τα μέτρα, ενώ για απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με το Α.Τ. Πόρου (22980 22462) και με τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης του Δήμου 15303 ή με το ταξιδιωτικό τους γραφείο αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
Σημειώνεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία δεν θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες.

 

 

Καθετή - Πόρος: Έκθεση φωτογραφίας «Athlesis»

 

Εδώ και έξι χρόνια, στην αρχή του καλοκαιριού, ο Πόρος δίνει ραντεβού με αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην αθλητική διοργάνωση Porosea. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ιδέα του αθλητισμού, ενός κοινωνικού θεσμού ο οποίος αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό μιας κοινωνίας. Και αυτό γιατί συμβάλλει στην πολύπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας και την προφύλαξη της υγείας. Με αυτήν την αφετηρία και έχοντας ως αφορμή και έμπνευση την αθλητική διοργάνωση Porosea, η Καθετή
διοργανώνει την καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας «Athlesis».

 


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα φωτογράφων που συνδέονται με την περιοχή, με θέμα τον αθλητισμό.
Η έκθεση θα γίνει στο κτίριο Συγγρού στον Πόρο και θα διαρκέσει από τις 26 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου, με πιθανότητα παράτασης. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μμ ως τις 11 μμ.

 

Γιατί «Athlesis»;
Αθλητισμός σημαίνει, μεταξύ άλλων, υγεία, ψυχαγωγία, επικοινωνία, ευγενής άμιλλα, πειθαρχία, φιλία, σεβασμός. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Καθετή επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για τη φετινή έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει. Η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis» αποτελεί φόρο τιμής στην έννοια του αθλητισμού, δοσμένο μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των φωτογράφων. Επτά φωτογράφοι με καταγωγή ή σύνδεση με την περιοχής μας θα παρουσιάσουν έργα με θέμα τον αθλητισμό. Στην έκθεση, θα
έχουμε την ευκαιρία να δούμε μοναδικά και εντυπωσιακά αθλητικά στιγμιότυπα, αποτυπωμένα μέσα από τον φακό.

 

Ο σκοπός της έκθεσης
Η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis» έχει ως σκοπό να αναδείξει την τοπική αθλητική παράδοση, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Επίσης, στοχεύει να τονίσει τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ άθλησης και πολιτισμού, σωματικής και νοητικής φυσικής κατάστασης: «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Επιπρόσθετα, προβάλλοντας τον αθλητισμό, ενισχύει και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Τέλος, είναι μια ευκαιρία να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής.

Επίσης, στον χώρο της έκθεσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε δύο αναμνηστικά λευκώματα. Τα λευκώματα περιλαμβάνουν τα έργα των εκθέσεων «Athlesis» και «Γέφυρες».
Ευχαριστούμε θερμά
Την αθλητική διοργάνωση Porosea
Τον Δήμο Πόρου, που μας παραχώρησε το κτίριο Συγγρού.
Τους φωτογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας «Athlesis». Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά οι: Κανατσίδης Μπάμπης, Κατσίβελας Φώτης, Κουβαράς Ανδρέας, Κουβαρά Νιόβη, Μαρώτος Σάββας, Ξάνθης Ευγένιος, Ρόδης Τάσος.
Πληροφορίες :
Τηλέφωνο: 2298043825
Email: info @ katheti . gr
Website: www.katheti.gr
FB: @kathetiporos
Instagram: @katheti.poros
Εγγραφή σε newsletter: Καθετή (list-manage.com)

 

 


Το πρόγραμμα

 

 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Πάρτι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ με φόντο τον Σαρωνικό, από τους βρετανούς του Πόρου ΠΟΡΟΣ

Στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ που βρίσκεται επί εβδομήντα χρόνια στο θρόνο, συμμετέχει και η πολυπληθής βρετανική κοινότητα του Πόρου. Σήμερα,...

Πόρος: Χορωδιακό Σεμινάριο με τον Γιώργο Πατεράκη και τη χορωδία String Theory – κτήριο Συγγρού 9-13 Ιουνίου 2022ΠΟΡΟΣ

Το χορωδιακό σεμινάριο String Theory με τον μαέστρο Γιώργο Πατεράκη διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πόρο, υπό την αιγίδα του Δήμου, στο κτήριο Συγγρού από τις 9 έως τις 13 Ιουνίο...

Πόρος: Συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα η ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Athlesis" της Καθετής  ΠΟΡΟΣ

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis», έμπνευση για την οποία υπήρξε η αθλητική διοργάνωση Porosea, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Η έκ...

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πόρου: Συλλογή τροφίμων στο super market ΚΡΗΤΙΚΟΣΠΟΡΟΣ

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας για τις ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πόρου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο το...

Ίσως τελικά θα έπρεπε να είχε παραμείνει από το 2011 το πανό στο ρολόι - Άρθρο του Μπάμπη Κανατσίδη Μπάμπης Κανατσίδης

Ήταν 7 Μαΐου 2011 , όταν ο Πόρος εγκαινίαζε την έκθεση τουριστικών σκαφών εκείνης της χρονιάς στο λιμάνι του, και στο επιβλητικό σύμβολο του νησιού, το Ρολόι, ένα πανό διαμαρτυρίας...

Πόρος: Ομαδική έκθεση στην Citronne Gallery "Εγγύτητες και Αποστάσεις" - Εγκαίνια στις 4 Ιουνίου ΠΟΡΟΣ

Η γκαλερί Citronne εφέτος παρουσιάζει στον Πόρο μια έκθεση με έργα καλλιτεχνών που προέρχονται από τρεις ηπείρους – Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, με τίτλο “Εγγύτητες και Αποστάσεις”....