ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πόρος στα Tourism Awards 2022: Χρυσό βραβείο για την Κατερίνα Σακελλίου - Χρυσό και για τον Πάνο Παλαιολόγο

Την τιμητική του είχε ο Πόρος στην τελετή απονομής των βραβείων Tourism Awards 2022, καθώς, για πρώτη φορά μια αμιγώς ποριώτικη τουριστική επιχείρηση, αυτή της κ. Κατερίνας Σακελλίου κέρδισε το χρυσό Gold Award, στην κατηγορία "Glamping", για την τουριστική μονάδα Odyssey Eco Glamping, που βρίσκεται στον Γαλατά.

Εκτός όμως από την κ. Σακελλίου, ένας ακόμη ποριώτης επιχειρηματίας, με παγκόσμια εμβέλεια, ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, κέρδισε με την επιχείρηση του Hotel Brain το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Hotel development, management & consulting", μια διάκριση ωστόσο, που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία του κ. Παλαιολόγου έχει καθιερωθεί με επιτυχία στον κλάδο. 

 

Tourism Awards 2022

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό.  Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το «Εδώ είναι το ταξίδι» ενώ την σκυτάλη πήραν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας για την απονομή των τιμητικών βραβείων.

H κ. Σακελλίου παρέλαβε το βραβείο της, με τον σύζυγο της Ρικ, με τεράστιο χαμογέλο για την δικαίωση των προσπάθειων τους. 

 

Το Odyssey Eco Glamping της Κατερίνας Σακελλίου

Η Κατερίνα Σακελλίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκεται για πρωτοπόρο επιχειρηματία τουρισμού που δραστηριοποιείται, με τον σύζυγο της Ρικ, στον Πόρο και εξειδικεύεται στη εναλλακτική μορφή φιλοξενείας, με δραστηριότητες και σεβασμό στην τοπική παράδοση και το ιδιαίτερο περιβάλλον της περιοχής.

Η κ. Σακελλίου είναι μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της τοπικής πρωτοβουλίας Ec(h)o που έχει στόχο την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στις περιοχές του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. 

Το SM επικοινώνησε με την κ. Σακελλίου, η οποία μας μίλησε για την βραβευσή της και την ανάπτυξη της επιχείρησης της στο Glamping.

"Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που η ομάδα μας τα κατάφερε με πολύ δουλειά , προσπάθεια, συνέπεια και προσήλωση να βραβευτεί με ένα τόσο τιμητικό βραβείο. 

Η βράβευση αυτή μας έκανε ιδιαίτερα  περήφανους μια και είμασταν, ίσως,  η πιο μικρή επιχείρηση στην διοργάνωση των Greek Tourism Awards και δεν περιμέναμε να πάρουμε μια τόσο τιμητική διάκριση.  

To Glamping είναι ένας νέος οικολογικός τρόπος διακοπών, όπου η πλήρης εμπειρία διαμονής, μαγειρέματος, φαγητού και υπαίθριων δραστηριοτήτων αποτελούν μέρος της παραμονής. Μπορείτε να το ονομάσετε κάμπινγκ με ανέσεις ή κάμπινγκ πολυτελείας. Εμείς προτιμούμε να το λέμε διακοπές φιλικές προς τη φύση.

Στο Odyssey παίρνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη, συλλογική ή ατομική, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού.

Για αυτό προσφέρουμε έναν τρόπο διακοπών, που στοχεύει στην εμπειρία της ζωής κοντά στη φύση και μέσα στη φύση. Μια περιπέτεια, που θα διευρύνει τους ορίζοντες και θα δημιουργήσει μια βαθύτερη επαφή με την τοπική χλωρίδα και το περιβάλλον της περιοχής γενικότερα. Αυτή είναι μια περιβαλλοντική εμπειρία που εστιάζει στη βιωσιμότητα και την κοινωνική συνείδηση, ιδανική για έναν «πράσινο» ταξιδιώτη, ο οποίος όμως δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί.

Έναν ταξιδιώτη, που νοιάζεται βαθιά για το περιβάλλον και υιοθετεί «πράσινες» συνήθειες, όπως η κατανάλωση ντόπιων φαγητών και η μείωση της χρήσης πλαστικού, ενώ θέλει να μαθαίνει ταυτόχρονα περισσότερα για τα τοπικά οικοσυστήματα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα αυτά και να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές ταυτόχρονα;

Κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια με άνεση...

Το Odyssey Eco Glamping δεν είναι ένα απλό παραδοσιακό κάμπινγκ αλλά ταυτόχρονα δεν θα το έλεγες και χλιδάτο. Το Odyssey Eco Glamping παρέχει όλες τις ανέσεις και είναι διακοσμημένο με γούστο, με σεβασμό στη φύση και την ελληνική παράδοση (ελληνικό στιλ αγροικίας). Όταν το επισκεφτείς, ζεις όσο πιο κοντά στη φύση μπορεί να είναι κανείς στην Ελλάδα και στο ελληνικό καλοκαίρι.

Οι επισκέπτες κοιμούνται στη σκιά των δέντρων ακούγοντας τον ήχο της φύσης, το τραγούδι των κυμάτων που σκάνε στην ακτή και των ακούραστων τζιτζικιών. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Η αγάπη μας για τη φύση, ο σεβασμός στην παράδοση και η βιολογική γεωργία είναι η ουσία αυτού που θέλουμε να βιώσουν οι φίλοι και οι καλεσμένοι μας.

Στο Odyssey στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην επιστρέφουν από τις διακοπές τους μόνο με μερικές όμορφες φωτογραφίες. Μας αρέσει να δημιουργούμε συναισθήματα με τους καλεσμένους μας και αναμνήσεις, τις οποίες μπορούν να πάρουν πίσω στο σπίτι και να τις κρατήσουν στην καρδιά τους και στο μυαλό τους για πάντα. 

Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να κάνουμε το Odyssey 100% φιλικό προς το περιβάλλον, να γνωρίσουμε περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να μαγειρέψουμε ακόμα πιο πολύ, να μοιραστούμε άπειρες δραστηριότητες, γέλια, πειράγματα και συναισθήματα με τους οικογενειακούς μας φίλους. Εργαζόμαστε καθημερινά για τον στόχο αυτόν και δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από το τέλειο στην Οδύσσεια της ζωής μας.

 

Εξαιτιας της βράβευσης μπορέσαμε να προωθήσουμε μέσω της ΕΡΤ 1 την ιδέα του γκλάμπινγ και να δείξουμε τον χώρο μας και την περιοχή μας". 

Διαβάστε επίσης

Σαν σήμερα η Μάχη στο Μανιάκι - Η μαρτυρία μαχητή που επιδόθηκε στον Καποδίστρια στον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Μπάμπης Ανδριανόπουλος    Μία από τις ελάχιστες μαρτυρίες για τη μάχη στο Μανιάκι που διεξήχθη στις 20 Μαΐου 1825. Πρόκειται για μια αναφορά ενός αγωνιστή από την Κυπαρισσ...

Δείτε κατά πόσο ενισχύθηκαν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα νησιά του Σαρωνικού και την ΤροιζηνίαΑίγινα

Ενισχυμένες με νέα μέλη βγήκαν οι Ομάδες Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα νησιά του Αργοσαρωνικού μετά την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου.    Συγκεκριμένα: Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ της Αίγινας Αγκ...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε πόσοι ψήφισαν στην κάλπη Τροιζηνίας - Πόρου - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πόρου - Τροιζηνίας - Μεθάνων, από την συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, που διεξάχθηκαν στο ΚΕΠ Γαλατά, την Κυριακή 15 Μαΐου.    Σύμφωνα...

Πόρος: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του οικοπέδου μπροστά στο Λύκειο Πόρου ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, προκηρύχθηκε στις 11.5.2022 ο διαγωνισμός για την διαμόρφωση του ιδιόκτητου δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται μπροστά στ...