ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινάει η τουριστική περίοδος στον Πόρο - Ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του νησιού

Ξεκινάει και επισήμως το Σάββατο 16 Απριλίου η τουριστική περίοδος για τον Πόρο, με την έναρξη της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης του νησιού. 
 
Ήδη από την Παρασκευή 15/4 ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της εστίασης να αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους στο πεζοδρομημένο τμήμα της παραλιακής οδού, ενώ από το Σάββατο του Λαζάρου, θα ισχύσουν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την τουριστική περίοδο. 
Επίσης ξεκινάει και η Δημοτική Συγκοινωνία. 
 
Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανακοίνωσε την Παρασκευή τα ακόλουθα:
 
"Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές και λοιπές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το Σάββατο του Λαζάρου 16.4.2022 στο κέντρο του νησιού:
1. Ξεκινάει η ισχύς των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο όπως ακριβώς είχαν ισχύσει τις τουριστικές περιόδους του 2020 και 2021. Ειδικότερα:
- Πεζοδρόμηση από πιάτσα ταξί έως Πούντα με τοποθέτηση τραπεζοκαθίσματων επί του οδοστρώματος.
- Ώρες επιτρεπόμενης διέλευσης οχημάτων για λόγους πρόσβασης στην αγορά: 06:30 – 14:00 και 17:00 – 19:00.
- Απαγόρευση στάσης/στάθμευσης αυτοκινήτων από το Σινεμά έως την πλ. Σολομωνίδη (εξαίρεση το Parking της Δημοτικής Αγοράς μόνο κατά τις ώρες επιτρεπόμενης διέλευσης και τα οχήματα με άδεια στις καθορισμένες θέσεις).
- Επιπλέον επιτρεπόμενη ζώνη στάθμευσης δικύκλων: από οικία Καρρά έως προ πιάτσας ταξί.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε όλη την παραλιακή οδό (πούλμαν, λεωφορεία, φορτηγά, οχήματα άνω του 1 άξονα και μ.β. 16τ.)
- Τροφοδοσία καταστημάτων: α) Οχήματα διαστάσεων Ι.Χ.: 06:30 έως 14:00 & 17:00 έως 19:00, β) Οχήματα μεγαλύτερων διαστάσεων: 06:30 έως 08:30 & 16:00 με 17:30.
- Η ισχύς όλων των ειδικών αδειών που είχαν εκδοθεί το 2021 παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου 2022 (έως ότου κατατεθούν και εξεταστούν νέες αιτήσεις).
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από Νέο Δυτικό Λιμάνι έως πιάτσα ταξί από 20:00 έως 01:00 την Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο και εκτάκτως σε περίπτωση μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και καλών καιρικών συνθηκών.
2. Έναρξη λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας με ωράρια: 10:00-15:00 και 19:00-24:00
3.Έναρξη προγράμματος παραλαβής απορριμμάτων απευθείας από τα καταστήματα του κέντρου:
- Σύμμεικτα απορρίμματα: 05:30 και 17:00
- Ανακύκλωση: 07:30 και 11:30
4. Έναρξη λειτουργίας Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων
Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες παρακαλούνται να υποστηρίξουν την εφαρμογή των μέτρων συμβάλλοντας στην προσπάθεια του Δήμου να διατηρήσει νοικοκυρεμένο το νησί μας σε μια περίοδο που αναμένεται τεράστια επισκεψιμότητα.
Επίσης, ο Δήμος παρακαλεί το Α.Τ. Πόρου και το Λιμεναρχείο, ανάλογα με τη χωρική αρμοδιότητά τους, να φροντίσουν για την αστυνόμευση των ανωτέρω κανόνων.
Για κάθε έκτακτη ανάγκη οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης του Δήμου 15303.
Με νεότερη ανακοίνωση, ο Δήμος θα ενημερώσει για τον Πρόγραμμα των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή.
Ευχόμαστε σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!"
 
Από αύριο κανονικά το "θερινό" πρόγραμμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Δείτε την αφίσα. 
(επιβίβαση δωρεάν, χωρίς εισιτήριο)
 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Περισσότεροι από 130 κάτοικοι εξετάστηκαν από τους καρδιολόγους της οργάνωσης "Καρδίες για όλους" ΠΟΡΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι που πραγματοποίησε η οργάνωση «Καρδιές για όλους» σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου το τριήμερο 15, 16 17 Απριλίου στο κτήριο των Ιατρεί...

Γ.Ε. Πόρου-Τροιζηνίας: Η Μελίνα Κουβαρά 4η θέση στα Steeple στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα και όριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβουΠΟΡΟΣ

Το  Σάββατο   16  Απριλίου  διεξήχθη   το  διασυλλογικό  πρωτάθλημα  στίβου Κ16  στις  εγκαταστάσεις   του  Αγίου  Κοσμά. Χαρακτηριστικά   της   διοργάνωσης  ήταν   η  μεγάλη  συμμ...

Α.Τ. Πόρου: Πληθαίνουν οι απάτες με κλοπές κωδικών και στοιχείων - Προσοχή οι πολίτες και οι επαγγελματίεςΠΟΡΟΣ

Το Αστυνομικό Τμήμα Πόρου σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης του, σχετικά με τηλεφωνικές απάτες και λόγω των συνεχόμενων συμβάντων και δικογραφιών που σχηματίστηκαν από την υπηρεσ...

POROSEA 2022: Ξεκίνησαν οι εγγραφές δημοτών Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, καθώς και εθελοντών ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου εξέδωσε ανακοινώσεις για την έναρξη εγγραφών δημοτών Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, καθώς και εθελοντών στην αθλητική εκδήλωση  Porosea   2022:     Έναρξη εγγραφών δημ...

Πόρος: Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών "Η Ποριώτισσα" την Κυριακή 8/5ΠΟΡΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου "Η Ποριώτισσα" εξέδωσε τις δύο παρακάτω ανακοινώσεις:    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Π...

Πόρος: Επιτυχίες για τους αθλητές του ΝΟΠΤ σε πανελληνίους και διασυλλογικούς αγώνεςΠΟΡΟΣ

Πάντα μέσα στά μετάλλια καί τίς πρώτες θέσεις ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ (ΝΟΠΤ) . Συγκεκριμένα στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων που έγινε στο Μεσολόγγι ο αθλ...