ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Νεότερη ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία του Πόρου

Συνεχίζεται η ανησυχία και ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πόρου, καθώς καθημερινά επιβεβαιώνονται νέα κρούσματα στα σχολεία. 
 
Όπως έγραψε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ το Saronic Magazine, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νησιά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό των Σπετσών, όπου με Απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή λόγω μεγάλης διασποράς στην εκπαιδευτική κοινότητα. 
 
Στον Πόρο ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης, εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, την κατάσταση στα σχολεία και τα rapid tests που διενεργήθηκαν σήμερα στο νησί από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά.
 
Η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη:  
 
"Ένατη μέρα λειτουργίας των Σχολείων σήμερα και τα κρούσματα που έχουν βρεθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στον Πόρο ξεπερνούν τα 25, με πολλά παιδιά των ίδιων τμημάτων να αρρωσταίνουν διαδοχικά.
Έτσι, καθώς το πρωτόκολλο μη-λειτουργίας των τμημάτων (50%+1) είναι πρακτικά αδύνατο να ενεργοποιηθεί, οι περισσότεροι γονείς των τάξεων στις οποίες εμφανίζονται κρούσματα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Σχολείο για να μην κολλήσουν, ενώ το ίδιο σκέφτονται να κάνουν οι περισσότεροι αύριο Παρασκευή 21.1.2022.
Από την άλλη, όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε τάξεις με κρούσματα αντιμετωπίζουν πλέον ως βεβαιότητα το ότι θα κολλήσουν, ενώ στις τάξεις αυτές δεν γίνεται καθόλου μάθημα.
Την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται στον Πόρο παγετός και, εφόσον δεν αλλάξει η πρόγνωση αυτή, όλα τα Σχολεία του Πόρου θα μείνουν κλειστά με Απόφαση Δημάρχου λόγω κακοκαιρίας.
Έτσι, θα προκύψει ευτυχώς ένα συνολικό διάστημα 4-6 ημερών (δεδομένου ότι και σήμερα έγινε διακοπή των μαθημάτων στις 11:00), κατά το οποίο θα ελαχιστοποιηθούν οι συναναστροφές των παιδιών με την ελπίδα ότι η διασπορά στα Σχολεία μας θα περιορισθεί σημαντικά.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν στα Ιατρεία του Πόρου 84 rapid tests (όχι μόνο σε μαθητές) με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τους οποίους και ευχαριστούμε, εκ των οποίων βρέθηκαν 4 θετικά.
Αύριο Παρασκευή πρέπει να διενεργηθούν τουλάχιστον 29 rapid tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και γίνεται προσπάθεια να κανονιστεί η διενέργειά τους στα Ιατρεία του Πόρου από ιατρό του Κ.Υ. Γαλατά. (θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση)"
 
  

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Την ενημέρωση από την τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη και αρμόδιους παράγοντες, δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με σχετική ανάρτηση στο Facebook:  Φωτογραφία ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα, από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς της Μοίρας 227 της RAF επί ελληνικού εδάφους, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στις φωτογραφίες ξεχωρ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, η επίδραση της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναμένεται να κορυφωθεί στην περιοχή του Πόρου, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόπτω...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Από τον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πόρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:    "Όλα τα ωφελούμενα άτομα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, οφείλουν να εισέλθουν στην «Ειδική εφαρμογή ωφελούμενων» ...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Το σοβαρό ζήτημα της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία των νησιών του Σαρωνικού και τις αποφάσεις των δημάρχων Πόρου και Σπετσών να τα κρατήσουν κλειστά, αλλά και τις εντολές των...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Tην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρες από 11:00 έως 14:30, θα διενεργηθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών δωρεάν rapid tests για τους μαθητές των Σχολεί...