ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Η καταστροφή - Γράφει ο Σπύρος Μάνεσης

 Ηχείστε οι Σάλπιγγες……

                          Καμπάνες βροντερές,

                         Δονείστε  σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα.

                         Βογκείστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

                         Ηχείστε παιάνες!

          Ποριώτες βγάλτε από  τα σεντούκια τα παληά σας καριοφίλια.!

          Ακονείστε τα φυλαγμένα γιαταγάνια του  21,ορμείστε στη Μάχη !

          Εμπρός σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους,γυναίκες και άνδρες με όπλα στους ώμους….

___________________________________________________________________________

          Καλέ τί έπαθε πάλι αυτός; Η Μαρία άλλαξε σταυροπόδι,ήπιε δυό-τρείς γουλιές απολαυστικού φρέντο εσπρέσσο καθισμένη στη μπάρα του ΠΟΡΤΟ ΚΑΦΕ.

          Ωραία μέρα σήμερα. Λιακάδα. Νοέμβρης μήνας.Προλαβαίνουμε λίγο ακόμη ήλιο για να αυξήσουμε και την βιταμίνη  D του οργανισμού μας.

          Τα τελευταία ιστιοπλοικά με τους Ρώσσους,αποχαιρετούν νωχελικά  τον Πόρο.

Τι σαιζόν κι αυτή φέτος. Πάλι καλά. Ξεκινήσαμε αργά ( Ιούνιο μήνα μετά το lock down ) αλλά σχεδόν πιάσαμε τα μεγέθη του 2019 !

          Και κόσμος ! Τί κόσμος. Αυγουστο μήνα δεν εβρισκες πού να παρκάρεις ! Οικογένειες,  μανάδες με καροτσάκια και παιδάκια.

         Αποκλείεται όλοι αυτοί  να χωράγανε στα ξενοδοχεία του Πόρου. Ο μισός Πόρος AIRBNB!

         Και η εστίαση. Αριστα 10. Καλοφτειαγμένα μαγαζιά με απίθανα πιάτα,ελληνική και ξένη κουζίνα. Θαλασσινά. Και τιμές λογικές. Αυτό είναι το ατού του Πόρου. Οι ανταγωνιστικές τιμές. Γεμάτος και ο χώρος του μισού δρόμου, που παρεχώρησε ο Δήμαρχος στους επαγγελματίες.

          Το ίδιο και η διαμονή. Νεόδμητα και ανακαινισμένα δωμάτια  σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα όλων των αστέρων.

          Χτίζουμε σιγά-σιγά, με υπομονή,επιμονή και σχέδιο το BRAND NAME του Πόρου !        

Το νοικοκυρεμένο νησί τής Αττικής (ATTICA ISLAND ). Δηλαδή το νησί της Πρωτεύουσας. Είναι το νέο σλόγκαν που θα τραβήξει  τούς businessmen και λοιπούς επισκέπτες της πρωτεύουσας, να το επισκευθούν  έστω για μια ημέρα, όλο τον χρόνο.

          Μποτιλιάρισμα και στα σκάφη! Πρώτη φορά συνέβη αυτό. Να μην βρίσκουν τα σκάφη να παρκάρουν σε προβλήτα 3 χιλιομέτρων! Γεμάτες οι ταβέρνες και τα ξενοδοχεία από τούς σκαφάτους τα βράδυα.

          Και ο COVID 19, εξαφανισμένος φέτος. Δόξα τω Θεώ. Πράσινοι στον χάρτη απ την αρχή της σαιζόν μέχρι τέλος ! Μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στο 80% των εμβολιασμένων κατοίκων του νησιού.

          Και ο Δούσης! Υμνους για το νησί μας. Μεγάλη διαφημιση στα κανάλια. Με το drone να ανεβοκατεβαίνει ,ξηλά, χαμηλά,να βιντεοσκοπεί τις παραλίες μας, το   καταπράσινο ανέγγιχτο δάσος μας,τις γειτονιές, τους ανθρώπους μας ντόπιους και ξένους, ευτυχισμένους, αισιόδοξους.

         Ναι, τώρα ήλθε η ώρα του απολογισμού. Οικονομική ευρρωστία, αισιοδοξία και σχέδια για το μέλλον..  Ακόμη καλύτερο τουριστικό προιόν με σύγχρονες εγκαταστάσεις, άψογο service και διαφήμιση.

         Ο Τάσος Φιακάς, ο υπεράνθρωπος του Δήμου μας.οργώνει όλες τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και φέρνει αισιόδοξα μηνύματα για τη επόμενη σαιζόν του 2022….. Ας είναι καλά η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

          Ειδυλλιακός Πόρος ! Μαγικές στιγμές εξωστρέφειας,ονείρων,σχεδίων για το ΜΕΛΛΟΝ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

           ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ; ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ;

          Αμέριμνοι κάτοικοι της Πομπηίας, πρίν εκραγεi  ο Βεζούβιος ! Ανυποψίαστοι ιθαγενείς πρίν μας πνίξει το …..ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

          ΝΑΙ, ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ---ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ---

          Η Δαμόκλειος Σπάθη,επικρέμαται επι των κεφαλών μας !

          Μάλιστα. Ας ξεχάσουμε τον Τουρισμό και τα καλά του .Τώρα έχουμε την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Την Μεγάλη Επανεκκίνηση. Την απόφαση των ILLUMINATI να δημιουργήσουν στον Πόρο <<Περιοχή Οργανωμένης Υδατοκαλλιέργειας >> (ΠΟΑΥ) δηλ μια τεράστια ΠΑΡΑΚΤΙΑ και ΧΕΡΣΑΙΑ βιομηχανική ζώνη του νησιού μας, εντατικής παραγωγής που θα διοικείται από μια εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας.

          Ηδη από το 1990 έχουν εγκατασταθεί ιχθυοτροφεία κοντά στο Μπουγάζι του Πόρου , σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής , που αποτρέπουν του κατοίκους να επισκέπτονται και πλησιάζουν εκεί, βολεύοντας το περιβάλλον.

          Και σήμερα η ίδια η Πολιτεία προωθει θεσμοθέτηση,με την οποία θα αλλάξει με βίαιο τρόπο τον τουριστικό αναπτυξιακό προσανατολισμό του Νησιού,το φυσικό περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας,μειώνοντας κατά 1/3 (6 000  στρέμματα !!!) τον χερσαίο χώρο του Νησιού μας !!!

          Και ποια είναι η περιοχή αυτή; ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ,Η ΜΙΣΗ ΒΑΓΙΩΝΙΑ,ΤΟ ΜΠΙΣΤΙ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΦΟΥΣΑ !!! Φορτηγά,καράβια,αυτοκίνητα θα πηγαινοέρχονται. Αποθήκες , εγκαταστάσεις θα ιδρυθούν στο παρθένο δάσος  από Φάρο Ντάνα μέχρι Μπίστι.

Ιχθυοτροφές, φορμόλη, ψαρίλα θα ευωδειάζουν…..

          ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ! Ο Πόρος δηλαδή θα μεταβληθεί σε βιομηχανική περιοχή ! Πάει  ο Τουρισμός περίπατο….Αιδώς Αργείοι ! Ο Ιστορικός Τόπος, ο Πόρος με το Απείρου Κάλλους Περιβάλλον του θα δοθεί βορά στην βιομηχανία.

          Δηλαδή θα γίνει Ασπρόπυργος και Σαλαμίνα. Συγχαρητήρια κύριοι, καρφάκι δεν σας καίγεται αν ο Σαρωνικός επιβαρυνθει από πλευράς μολύνσεως ακόμα περισσότερο.

          Γιατί δεν τολμήσατε να  τα φτειάξετε δίπλα στην Υδρα, τις Σπέτσες,το Ναυπλιο ; θα σας έτρωγε η κατακραυγή.

         <<Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γής, στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς >>.

          Δηλαδή ότι δεν πάθαμε με την Τουρκοκρατία, την Βαυαροκρατία, τη γερμανική κατοχή, την οικονομική κρίση του 2010 και τον κορονοιό του 2020  δηλ.την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ θα την πάθουμε τώρα με το πρόσχημα της δήθεν ανάπτυξης, με εντολή των Illuminati.

          O Σείχης να μαζέψει τα βρωμόψαρά του και να φύγει. NO PASARAN. Θα  περάσουν πρώτα από τα πτώματά μας για να συνεχίσουν.

          Καλά, πού είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες προστασίας των νόμων και του περιβάλλοντος να θεσμοθετήσουν;

Η Αρχαιολογία, η Δασική Υπηρεσία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Κτηματική ;

          Η Υπουργική Απόφαση ΑΙ/Φ02/20372/867/6.6.80 (ΦΕΚ559Β/23.6.80) περί χαρακτηρισμού των νήσων Πόρου και Μόδι ως Τοπίων Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους ισχύει ή όχι ;

          Το έγγραφο ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/167293/15760/2160/18.6.15 Της Διεύθυνσης Προστασίας καιΙ Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού,Παιδείας και Θρησκευμάτων, ότι ο Πόρος προστατεύεται ως Ιστορικός Τόπος και όχι ώς ιστορικό διατηρητέο μνημείο,ισχύει ή όχι ;

          Και λίγος ΚΑΒΑΦΗΣ.<<ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ>>

          _ Τί περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι ;

                    Είναι οι Βάρβαροι να φθάσουν σήμερα

          _ Γιατί μέσα στη Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;

          _ Τί κάθοντ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

                    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.

               Τί νόμους πιά θα κάνουν οι Συγκλητικοί ;

               Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.

 

          Φωνή Λαού, Οργή Θεού. Επι χούντας όλος ο Λαός του Πόρου και των Μεθάνων εναντιωθήκαμε και διώξαμε το  τσιμεντοεργοστάσιο της ΑΓΕΤ που επρόκειτο να γίνει στο Λαιμό των Μεθάνων. Πηγαίντε να απολαύσετε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διετελέσθη στην Αγριά του Βόλου με το εργοστάσιο που στο τέλος έκλεισε, για να καταλάβετε του λόγου το αληθές.

          Ο Δήμαρχός μας Γιάννης Δημητριάδης, κρατάει την παντιέρα της αντίδρασης –προς έπαινό του—ψηλά από χρόνια Παρακολουθεί το θέμα back to back και είναι ο καλύτερα ενημερωμένος.

          Με ανοιχτή επιστολή του στις 11.10.21 στον Πρωθυπουργό,τον Υπουργό ΠΕΝ,προς τα Μέλη της Π.Σ.Ε. και τούς Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής,τους καλεί να αποτρέψουν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ,κάνοντας έκκληση να μην ψηφίσουν παράταση της προθεσμίας ίδρυσης Βιομηχανικών Ζωνών Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ)

           ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ή επι τέλους

          ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

          3 000 Ελληνικά νησιά και ξερονήσια.Εμείς είχαμε αυτή την τύχη !

          Αλλά βολεύει τον Σείχη το transfer. Να είμαστε κοντά στην Πρωτεύουσα να έχουμε και μειωμένα μεταφορικά.! Business for ever !

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός είναι ο επιδημιολογικός χάρτης του Σαρωνικού για αυτή την εβδομάδα - Στο &quot;κόκκινο&quot; η Αίγινα Αίγινα

Επικαιροποιήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, φέρνοντας αλλαγές και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.    Η Αίγινα βρίσκεται στο επίπεδο 4 (κόκκινο), η Ύδρα παρέμεινε στο επίπεδ...

Ξεκινούν την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου τα ραντεβού εμβολιασμών 3ης δόσης μέσω Δήμου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα, σχετικά με τους εμβολιασμούς της 3ης δόσης στον Δήμο Πόρου:      Μετά από νέες συνεννοήσεις της δημοτικής αρχής μ...

Whynot: Πόρος, από τους πιο δημοφιλής αθλητικούς προορισμούς - Υπέροχες φωτογραφίες από το Porosea 2021ΠΟΡΟΣ

Την δική της αποτίμηση για "Porosea 2021" συνοδευόμενη από υπέροχες φωτογραφίες, κάνει η συνδριογανώτρια εταιρεία "Whynot", με ανάρτηση της στο Facebook:    Στο φιλόξενο νησί του Π...