ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις Κυκλάδες στον Σαρωνικό - Ολοκληρώθηκε σήμερα στον Πόρο το 11ο Catamarans Cup

Με δεκάδες καταμαράν γέμισε το λιμάνι του Πόρου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Ο αγαπημένος, φθινοπωρινός, ιστιοπλοϊκός αγώνας Catamaran Cup, για 11η φορά, συμπεριέλαβε το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού, όπως και την Ύδρα, χαρίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους συμμετείχαν, προφέροντας συναρπαστικές στιγμές στις Κυκλάδες και τα νησιά του Σαρωνικού. 

 

Το Catamarans Cup, που ξεκίνησε από την Istion Yachting το 2010, είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ιστιοπλοϊκό γεγονός, με συμμετοχές πάνω από 18 χώρες - ένας διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας, που συνδυάζει ιδανικά τη διασκέδαση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα με χαλαρωτικές διακοπές στα ελληνικά νησιά. Παρέχοντας και τα δύο, καλή ανταγωνιστική ιστιοπλοΐα και διασκέδασης, η εκδήλωση είναι ανοιχτή για ναύτες κάθε επιπέδου, που θέλουν να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, την εμπειρία ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα με τον πιο ασφαλή, άνετο και ίσως τον πιο διασκεδαστικό τρόπο που υπάρχει !

Ας δούμε όμως τι έγινε μέχρι σήμερα...

 

Kυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - Leg 1: Φύγαμε για Kέα!

2η μέρα του 11ου Catamarans Cup! Τα σκάφη ξεκίνησαν από τη Μαρίνα Αλίμου, για να συναντηθούν στη γραμμή εκκίνησης στο νησί Πάτροκλος και με προορισμό την Κέα. Την Κυριακή το πρωί στις 09:45 οι κυβερνήτες από όλα τα καταμαράν συγκεντρώθηκαν για την προγραμματισμένη τους συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα. Όλα τα πληρώματα ήταν έτοιμα και σε θέση να πλεύσουν προς την Κέα και το Βουρκάρι όπου και έγινε ο τερματισμός του 1ου μπράτσου του αγώνα με αρκετή καθυστέρηση και χωρίς να αναδειχθεί νικητής λόγω της άπνοιας που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή.
Το βράδυ έγινε η απονομή του επάθλου για την νικητήρια ομάδα του διαγωνισμού BEST CREW STYLE καθώς και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Δήμο Κέας για την φιλοξενία του πρώτου σκέλους του αγώνα του Catamarans Cup. Ακολουθεί 2ο leg από Κέα με τελικό προορισμό την Κύθνο.

 

Video Highlights 2ης μέρας

 

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 – Leg 2: Επόμενη στάση – Κύθνος!
Η 3η μέρα του διαγωνισμού ξεκίνησε με το καθιερωμένο skippers briefing όπου οι κυβερνήτες απ’ όλα τα catamarans πραγματοποίησαν την καθημερινή τους συνάντηση στις 09:45 το πρωί ώστε να βγάλουν το καλύτερο πλάνο πλεύσης. Το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό μονοπάτι αποδείχθηκε καλύτερο από το προηγούμενο και αρκετά ευνοούμενο από τον καιρό. Με αφετηρία την Κέα και προορισμό την Κύθνο τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αναδεικνύοντας τις ιστιοπλοϊκές τους δεξιότητες. Νικητής στο 2ο Leg ήταν το πλήρωμα του Lagoon 50 - Pelagic Cat.

Φτάνοντας στο λιμάνι της Κύθνου ξεκινάει το πιο δημιουργικό σκέλος της μέρας, ο διαγωνισμός Cook Off! Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό κάθε πλήρωμα πρέπει να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα πιάτα και το πιάτο με τις περισσότερες ψήφους θα φέρει την νίκη στους δημιουργούς του. Τα πληρώματα μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ανέδειξαν τον σεφ που είναι κρυμμένο μέσα τους παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους οι οποίες εντυπωσίασαν σε εμφάνιση και γεύση!
Νικητής του Διαγωνισμού ήταν το πλήρωμα του Lagoon 450F – Equinox. Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο Ostria στις 20.30 και απονομή βραβείων στους νικητές καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δήμο Κύθνου για την φιλοξενία.

Video Highlights 3ης μέρας

 

 

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 – Leg 3: Πάμε Ύδρα!

4η μέρα στο 11ο Catamarans Cup και 3ο Leg, ακόμα πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο!
Ξεκινώντας από το λιμάνι της Κύθνου τα πληρώματα μας είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν στον 3ο αγώνα της διοργάνωσης και να ξεδιπλώσουν τις ιστιοπλοϊκές τους δεξιότητες στο θαλάσσιο μονοπάτι Κύθνος – Ύδρα. Νικητήριο πλήρωμα του 3ου Leg ήταν και πάλι αυτό του Lagoon 50 - Pelagic Cat. Μετά από έναν ακόμη καλύτερο αγώνα γεμάτο αδρεναλίνη και ένταση τα πληρώματα μας έδεσαν το λιμάνι της Ύδρας όπου είχαν την υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη να εξερευνήσουν τα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού.
Η Ύδρα που ποτέ δεν απογοητεύει με την ομορφιά της είναι χτισμένη σαν ένα αμφιθέατρο βλέποντας όλον τον Αργοσαρωνικό κόλπο και αποδεικνύει περίτρανα γιατί θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας.

 

Video Highlights 4ης μέρας

Διαβάστε επίσης

Ένα χρυσό για τον ΝΟΠΤ στο Πανελλήνιο μεγάλων αποστάσεων Καγιάκ της Σαλαμίνας (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Με ένα χρυσό μετάλλιο, επέστρεψε στις αποσκευές του ο ΝΟΠΤ, από το 6ο Παννελήνιο Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων Κανόε - Καγιάκ, που έγινε στη Σαλαμίνα.  Η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομ...