ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description

Πόρος: Εκδημία π. Γεωργίου Αλεξόπουλου παλαιού εφημέριου του Πόρου

Εκοιμήθη σύμφωνα με  το Δελτίο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας ο π.Γεώργιος  Αλεξόπουλος εφημέριος για πολλές  δεκαετίες  στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου.

Σχετικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά βαθυτάτης κατ' άνθρωπον λύπης, αγγέλλομεν την προς Κύριον εκδημίαν του πολιού πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Αλεξοπούλου, ποτέ εφημερίου επί τεσσαράκοντα και πλέον έτη του Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου.

Ο αοίδιμος ιερεύς, εγεννήθη εις το χωρίον Άνω Κλειτορίας Καλαβρύτων το έτος 1930.

Ενυμφεύθη την πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Ρέλλου και απέκτησαν τρία τέκνα και εγγόνια.

Διάκονος εχειροτονήθη την 18η Φεβρουαρίου 1963 εις τον Ι.Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ύδρας και πρεσβύτερος την επόμενην,19η Φεβρουαρίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού Προκοπίου του Καραμάνου.

Διορίσθηκε το πρώτον εφημέριος εις τον Ι.Ν.Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου Τροιζήνος και κατόπιν εφημέριος εις Πόρον όπου ανοικοδόμησε και έφερε εις πέρας τον περικαλλέστατον Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

Ωσαύτως με πολλούς κόπους και μόχθους και προσωπικήν εργασίαν ανοικοδόμησε το Πνευματικό Κέντρο Πόρου έναντι του Ι.Ναού.

Η τοπική Εκκλησία του Αργοσαρωνικού δια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ ετίμησε τον μακαριστό π. Γεώργιον με το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου αναγνωρίζουσα το σημαντικό έργο που επετέλεσε ο ακαταπόνητος εργάτης.

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλλή την Δευτέρα 18η Οκτωβρίου 2021, και ώρα,10.30' π.μ εις τον Ι.Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου.

Ειη η μνήμη αυτού αιωνία και απαλαίωτος!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑθλητικά

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής θαλασσίου σκι και αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας Φίλιππος Κύπριος, με επίδοση 1@10.25m κατετάγη 11ος στο σλάλομ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου καλεί τους δημότες του Πόρου και του δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων να συμμετέχουν στο POROSEA 2021, με έκπτωση 40%. Επίσης καλεί τους δημότες των δύο δήμων να βοηθήσουν ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πόρου κ. Λίτσας Χρήστος λαμβάνοντας υπόψη: 1. Την υπ’ αριθμ. 64321/Δ4/16-5-2008 απόφαση ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. (ΦΕΚ 1003/30-...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Αναβάθμιση στην περισυλλογή απορριμμάτων στον εσωτερικό οικισμό του Πόρου, αποτελεί η αγορά ενός μικρού οχήματος από τον Δήμο Πόρου. Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητρι...