ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση για τα κυκλοφοριακά μέτρα που ισχύουν στον Πόρο από τις 4 Ιουνίου

Ο Δήμος Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021: 

 

Κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δ.Σ. Πόρου, από την Παρασκευή 4.6.2021 ισχύουν στην κεντρική παραλιακή οδό του Πόρου τα ακόλουθα κυκλοφοριακά μέτρα:

1. Ζώνη Α – Πεζόδρομος: η οδός από την πιάτσα ταξί έως την πλατεία Σολομωνίδη πεζοδρομείται, με ελεύθερη διέλευση τις ώρες 06:30-14:00 και 17:00-19:00. Τις υπόλοιπες ώρες επιτρέπεται η διέλευση μόνο: (1) οχημάτων άμεσης ανάγκης, (2) οχημάτων μονίμων κατοίκων με άδεια, (3) οχημάτων με κάρτα ΑΜΕΑ, (4) του δημοτικού λεωφορείου, (5) delivery καταστημάτων (μόνο πιτσαρίες - σουβλατζίδικα) της Ζώνης Α, (6) ποδηλάτων.
2. Ζώνη Β – βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας: από το Ν. Δυτ. Λιμάνι έως την πιάτσα ταξί απαγορεύεται η κυκλοφορία τις ώρες 20:00-01:00 κάθε Π-Σ-Κ του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο. Εξαιρούνται τα οχήματα που εισέρχονται στην Ζώνη Α και επιπλέον: (7) τα ταξί, (8 ) τα βαν ξενοδοχείων για παραλαβή-αποβίβαση και (9) τα delivery καταστημάτων της Ζώνης Β.
3. Στάση-στάθμευση οχημάτων: Απαγορεύεται από την στροφή Σινεμά έως την πλ. Σολομωνίδη και στις δύο πλευρές της οδού, με τις εξής εξαιρέσεις: (1) στάση στο Parking της Δημ. Αγοράς, έναντι καταστήματος Βεσσαλά και προ και έναντι καταστήματος Βίκου, (2) στάθμευση Ι.Χ. μονίμων κατοίκων με κάρτα σε όλες τις ανωτέρω θέσεις, (3) στάθμευση δικύκλων στην παραθαλάσσια πλευρά της οδού από Εθν. Τράπεζα έως Ακτή Κανάρη (έναντι κτ. Κωστελένου), (4) φορτοεκφόρτωση σε θέσεις με σήμανση.
4. Οχήματα που η κυκλοφορία τους απαγορεύεται καθολικά: πούλμαν και λεωφορεία άνω των 8μ, φορτηγά και βαρέα οχήματα 1 άξονα και μ.β. άνω των 16τ.
5. Τροφοδοσία: Επιτρέπεται, υπό τους ανωτέρω όρους, μόνο τις ώρες: α) Μέγεθος Ι.Χ.: 06:30-14:00 και 17:00-19:00, β) Μεγαλύτερα οχήματα: 06:30-08:30 και 16:00-17:30.
6. Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα και γουρούνες: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια υπάγονται στις απαγορεύσεις για τα δίκυκλα εφόσον είναι άνω των 250W ή έχουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 25χλμ./ώρα ή κινούνται μόνο με χρήση γκαζιού, ενώ οι γουρούνες υπάγονται στις απαγορεύσεις για τα Ι.Χ.
7. Άδειες: Οι ακόλουθες κατηγορίες οχημάτων μπορούν να υπάγονται στις εξαιρέσεις εφόσον λάβουν σχετική κάρτα από τον Δήμο (αίτηση στο info@poros.gr): (1) Μόνιμοι κάτοικοι Α΄ ρυμοτομικού τετραγώνου Ζώνης Α, (2) φαρμακοποιοί και ιατροί με έδρα εντός των Ζωνών, (3) μίνι βαν ξενοδοχείων, (4) μοτοποδήλατα delivery, (5) Οχήματα εμπορικών καταστημάτων για μισή ώρα για έκτακτες περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι για το 2021 ισχύουν όλες οι άδειες και κάρτες του 2020.

Διαβάστε επίσης

Glamping η νέα ταξιδιωτική τάση: Κάμπινγκ πολυτελείας με τις lux σκηνές - Δείτε που μπορείτε να κάνετε glamping στον ΣαρωνικόΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δεδομένα στον χώρο της διαμονής και του ταξιδιού μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Ο σημερινός ταξιδιώτης δεν ικανοποιείται εύκολα και έπειτα από μια χρονιά - διάλειμμα θέλει να ετοιμάσ...

Πόρος: Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της ΣφαιρίαςΠΟΡΟΣ

Μαζί με την πεζοδρόμηση της παραλίας, ξεκινάει από σήμερα και η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Σφαιρίας.  Η Δημοτική Συγκοινωνία πραγματοποιεί κάθε 20 λεπτά δρομολόγια γ...

Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για την έναρξη της πεζοδρόμησης και για τα τραπεζοκαθίσματα στους πρόσθετους χώρουςΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Σφαιρία για τα ακόλουθα:     • Από την Παρασκευή 4.6.2021 θα ισχύσει η πεζοδρόμηση της κεντρικής παραλιακής...

Δεν ψήφισε την απόφαση της πεζοδρόμησης ο Β. Ταρταράκης - Η τοποθέτηση του στο Δ.Σ. ΠόρουΠΟΡΟΣ

Από τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβολο Πόρου Βαγγέλη Ταρταράκη λάβαμε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβολίο Πόρου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.   ...