ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος - Καθετή: Εικαστική έκθεση «Γέφυρες» - 18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου

Ένα ταξίδι στον χρόνο ξεκινάει από 18 Ιουνίου με την εικαστική έκθεση «Γέφυρες» που διοργανώνει η Καθετή. Επτά ζωγράφοι και επτά φωτογράφοι της περιοχής μας «χτίζουν» γέφυρες με τα έργα τους που θα ενώσουν το παρελθόν με το παρόν.

 

Όπου το παρελθόν συναντά το παρόν 
Πώς να ήταν άραγε η περιοχή μας πριν από μερικές δεκαετίες; Ζούμε, δουλεύουμε και περνάμε καθημερινά από σημεία που ίσως να έχουν μείνει σχεδόν ίδια με το πέρασμα του χρόνου, ίσως όμως και να μην είναι πια αναγνωρίσιμα. Σημεία που περπάτησαν και διαμόρφωσαν τόσοι άνθρωποι πριν από εμάς. Ένα ταξίδι στον χρόνο! Αυτό θέλει να προσφέρει η Καθετή με την εικαστική έκθεση «Γέφυρες», που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2021 στο κτίριο Δουζίνα (δίπλα στο Cine Διάνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7μ.μ. ως τις 11 μ.μ. 

Οι ζωγράφοι και οι φωτογράφοι της περιοχής μας θα συνδέσουν φωτογραφίες από την περίοδο 1880-1980 με τη σύγχρονη αντίστοιχη εικόνα και θα τις αποδώσουν με το δικό τους βλέμμα. Στην έκθεση, δίπλα ακριβώς από τις σύγχρονες δημιουργίες των καλλιτεχνών, θα τοποθετηθούν οι παλιές φωτογραφίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν. Φωτογραφίες που διασώθηκαν χάρη στις προσπάθειες των Γιάννη Αντωνίου και Χρήστου Βίκου, διαχειριστών των ομάδων του Facebook «Πόρος παλιές φωτογραφίες» και «Μέθανα παλιές φωτογραφίες». 

 

Γιατί γέφυρες με παλιές φωτογραφίες; 
Ο Γιάννης Αντωνίου, συλλέκτης εδώ και πολλά χρόνια, μάς λέει: «Όλα είναι σημαντικά για μια κοινωνία, αλλά η φωτογραφία είναι κάτι μαγικό. Σταματάει τον χρόνο. Από μια φωτογραφία μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο ολόκληρο! Αν μπορείς να τη “διαβάσεις” βλέπεις και την παραμικρή λεπτομέρεια».  

Η εικαστική έκθεση «Γέφυρες» έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή και την εξέλιξή της. Να συνδέσει ό,τι δημιούργησαν και κληροδότησαν σε μάς οι γενιές που έχουν φύγει με το παρόν και την καθημερινότητά μας. Γέφυρες που θα ενώσουν τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, αφήνοντας μια όμορφη και αισιόδοξη αίσθηση για το μέλλον. 

 

Τι εκπλήξεις μάς επιφυλάσσουν; 
Ας δούμε λοιπόν τι εκπλήξεις μάς επιφυλάσσουν οι 14 ντόπιοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Πόσα συναισθήματα θα διεγείρουν και πόσες αναμνήσεις θα φέρουν στην επιφάνεια οι επτά ζωγράφοι και οι επτά φωτογράφοι μας με τα έργα τους! 

Ένας από τους στόχους της Καθετής είναι να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, να στηρίξει και να προβάλει τους ντόπιους καλλιτέχνες. 

Η Καθετή ευχαριστεί θερμά:  

Τον συλλέκτη Γιάννη Αντωνίου, που παραχώρησε το φωτογραφικό υλικό του δωρεάν για τις ανάγκες της έκθεσης.
Τις ομάδες FB Πόρος παλιές φωτογραφίες και Μέθανα παλιές φωτογραφίες. 
Τους ανώνυμους και επώνυμους φωτογράφους που αποτύπωσαν την περιοχή με τον φακό τους, διαφυλάττοντας τις μνήμες της για τις επόμενες γενιές. 
Και φυσικά, τους εικαστικούς που δημιούργησαν έργα ειδικά για την εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά οι: Βασιλείου Μελέτης (φωτογραφία), Δημοπούλου Μάρα (ζωγραφική), Καΐκας Βαγγέλης (φωτογραφία), Καράμπαμπας Παναγιώτης (ζωγραφική), Μαρώτος Σάββας (φωτογραφία), Μοσχογιάννη Δήμητρα (φωτογραφία), Ντούσκος Ιωάννης (ζωγραφική), Παύλου Νίκος (φωτογραφία), Ρόδης Τάσος (φωτογραφία), Albers Astrid (ζωγραφική), Douzinas Ruth (ζωγραφική), Kynaston Lyn (φωτογραφία), McCallum Dennis (ζωγραφική), Rogers Pamela Jane (ζωγραφική). 
Πληροφορίες έκθεσης «Γέφυρες-Όπου το παρελθόν συναντά το παρόν» 

Διάρκεια: 18 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου 2021 

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19:00-23:00 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της ΣφαιρίαςΠΟΡΟΣ

Μαζί με την πεζοδρόμηση της παραλίας, ξεκινάει από σήμερα και η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Σφαιρίας.  Η Δημοτική Συγκοινωνία πραγματοποιεί κάθε 20 λεπτά δρομολόγια γ...

Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για την έναρξη της πεζοδρόμησης και για τα τραπεζοκαθίσματα στους πρόσθετους χώρουςΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Σφαιρία για τα ακόλουθα:     • Από την Παρασκευή 4.6.2021 θα ισχύσει η πεζοδρόμηση της κεντρικής παραλιακής...

Δεν ψήφισε την απόφαση της πεζοδρόμησης ο Β. Ταρταράκης - Η τοποθέτηση του στο Δ.Σ. ΠόρουΠΟΡΟΣ

Από τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβολο Πόρου Βαγγέλη Ταρταράκη λάβαμε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβολίο Πόρου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.   ...

Ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι στον Πόρο - Ψηφίστηκε ομόφωνα και ξεκινάει η πεζοδρόμηση (βίντεο) ΠΟΡΟΣ

Όλα είναι έτοιμα για την ημερολογιακή έναρξη του καλοκαιριού στον Πόρο, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τις τοπικές αρχές να έχουν ολοκληρώσει κάθε προετοιμασία για την υπ...

Γ.Ε. Πόρου: Πρωτιές για Κουβαρά και Λεβειδιώτη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΣτίβουΠΟΡΟΣ

Πρωτιές με νέα ατομικά ρεκόρ πέτυχαν οι αθλήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Πόρου Τροιζηνιας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα ΣΕΓΑΣ Πειραιά κ΄ Δυτικής Αττικής που έγινε το Σάββατο 29 Μαϊου...