ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν ψήφισε την απόφαση της πεζοδρόμησης ο Β. Ταρταράκης - Η τοποθέτηση του στο Δ.Σ. Πόρου

Από τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβολο Πόρου Βαγγέλη Ταρταράκη λάβαμε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβολίο Πόρου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. 

 

Στην επιστολή ο κ. Ταρταράκης διαμαρτύρεται για τους χρόνους κοινοποίησης των εισηγήσεων των θεμάτων από τον Δήμαρχο Πόρου και αναφέρει ότι ψήφισε "Παρών" διοτί δεν του δόθηκε ο χρόνος να μελετήσει τις εισηγήσεις. 

Επίσης ο κ. Ταρταράκης στην ανακοίνωση του θέτει το ερώτημα γιατί δεν γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια μέσω βιντεοκλήσης. 

Τέλος να σημειώσουμε ότι εχθές, με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου, ενημέρωσε ότι η πεζοδρόμηση ψηφίστηκε ομόφωνα, καθώς αν κάποιος σύμβουλος ψηφίσει "Παρών" σε μια απόφαση, η απόφαση αυτή θεωρείται ότι πάρθηκε ομόφωνα. 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Ταρταράκη: 

 

Ενημέρωση προς το λαό του Πόρου

 

Δημοτικό Συμβούλιο 31.05.21

 

Φίλοι και φίλες,

 

Κληθήκαμε χτες σε Δημοτικό Συμβούλιο, με έξι (6), όλα πολύ σοβαρά οι αποφάσεις περί του οποίου είναι να καθορίσουν την καθημερινότητα του τόπου για τους καλοκαρινούς μήνες, την οικονομία, την ασφάλεια και τη φήμη του νησιού.

 

Για όλα αυτά τα θέματα ο κύριος δήμαρχος αποφάσισε να μας ενημερώσει στις 22:11 το βράδυ της Κυριακής, 12 σχεδόν ώρες πριν κληθούμε να ψηφίσουμε. Δε συζητάω καν ότι μπορεί να κοιμόμαστε ή να ταξιδεύουμε.  Άραγε γιατί, δε  μας έδωσε τα θέματα από την Παρασκευή ή έστω το Σάββατο ώστε να έχουμε χρόνο  να μελετήσουμε. Μόνο το 1ο θέμα σχετικά με την επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών μέτρων του πήρε να το αναπτύξει μέσα σε 4000 λέξεις.

 

Επίσης πολύ βασικό είναι, ότι όλοι έχουμε τις δουλειές μας. Συγχαρητήρια στο δήμαρχο που είναι οικονομικά ανεξάρτητος, και πάντα έτσι να είναι ο άνθρωπος, αλλά εμένα και από όσο ξέρω ούτε και τους υπόλοιπους συμβούλους, (εκτός των αντιμισθιών) δε μας πληρώνει κανείς για να διαβάζουμε 10000 λέξεις σε ένα βράδυ και να πρέπει να προετοιμαστούμε και ανάλογα σε περίπτωση που έχουμε αντιρρήσεις, απορίες, κλπ.  

Πέρα του αντιδεοντολογικού, δεν είναι καθόλου ευγενικό, να στέλνει κάποιος mails μετά τις 7-8 το απόγευμα. Πολλώ δε μάλλον να περιμένει να τα διαβάσουμε και να προετοιμαστούμε όπως αρμόζει στην περίσταση. Εκτός αν θέλει κυριολεκτικά να μας πιάσει στον ύπνο, εφαρμόζοντας πρακτικές καθεστώτων που θέλουν να λειτουργούν στο σκοτάδι. Είναι τουλάχιστον unfair και για το λόγο ότι ο δήμαρχος έχει την πλειοψηφία και αυτά που θέλει θα τα περάσει. Οπότε δείξε μου κύριε δήμαρχε τουλάχιστον τον απαιτούμενο σεβασμό και στείλε μου τα θέματα σε χρόνο και ώρα που θα μπορώ τουλάχιστον να προετοιμαστώ.  Δεν είμαι άβουλο Ον να ψηφίζω «ΝΑΙ σε όλα», απλά και μόνο για να βγάλω την υποχρέωση ή να κάνω τον καλό στο δήμαρχο.

Προς ενίσχυση των παραπάνω θέλω να θέσω και το εξής ερώτημα. Γιατί αγαπητέ Γιάννη δεν κάνεις ανοικτά δημοτικά συμβούλια με τη  μορφή βιντεοκλήσης, όπως ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα? Το παράδειγμα το δίνει πρώτος από όλους ο Πρωθυπουργός.

Αυτό, εμένα προσωπικά μου γεννάει τις παρακάτω σκέψεις:

  1. Δε γνωρίζουμε καν αν ψηφίζουν όλοι όσοι λες ότι παρίστανται – εδώ δεν ψηφίζουν με τη μορφή “reply to all”
  2. Δε θέλεις την επικοινωνία και τη διαδραστικότητα?
  3. Δε θέλεις εμείς πρωτα από όλους οι σύμβουλοι να επικοινωνούμε μεταξύ μας?
  4. Ποιος ο λόγος να γράφουμε ολόκληρα μυθιστορήματα προκειμένου να εκφραστούμε. Δεν έχουμε τελειώσει τη σχολή της Didacta για να πληκτρολογούμε ένα ολόκληρο βράδυ

 

Τα παραπάνω ερωτήματα τα είχα θέσει και στην παράταξη Στρατηγού, αλλά εξαιρουμένων 2 συμβούλων, οι υπόλοιποι προτίμησαν και αυτοί το καθεστώς της σιωπής και του σκοταδιού.

 

Ερώτησα λοιπόν ανοικτά χτες (με email) το δήμαρχο και κάθε ένα σύμβουλο ξεχωριστά, από όπου και αν προέρχεται.

“Θέλετε ανοικτά δημοτικά συμβούλια με τη μορφή βιντεοκλήσης? Θέλετε να ακούγεται η γνώμη μας ή όχι?

Σας ρωτώ δημοτικοί σύμβουλοι του λαού του Πόρου και καλείστε να απαντήσετε με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει υπο τη μορφή βιντεοκλήσης.”

 

Απάντηση δεν πήρα από κανένα. Προφανώς θέλουν να συνεχίσουν να στέλνουν με mails τις ψήφους τους (αν τις στέλνουν) και να μην υπάρχει καμία άλλη πρόταση. Αν διοικείται έτσι σωστά ένας τόπος, το αφήνω στην κρίση των πολιτών.  

 

Όσο αφορά τα θέματα, σαφώς και δεν είμαι υπεράνθρωπος, δε μπορώ να διαβάσω 6 θέματα, τόσο σημαντικά, ειδικά το πρώτο.

Να κάνουμε παραχώρησεις? Φυσικα! Είμαι πάντα υπέρ της ελευθερίας της αγοράς και των επενδύσεων. Το σωστό όμως, που θα δώσει και αξία στην επένδυση, είναι να γίνουν και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Δε γίνεται ένα παραδοσιακό, ιστορικό χώρο να το χωρίσουμε σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο με πορτοκαλί κολωνάκια και πλαστικούρα παντού. Δε γίνεται να χωρίσουμε τον Πόρο σε πολίτες Α Κατηγορίας και Β προκειμένου να εξασφαλίσουμε θέσεις parking. Δε γίνεται να κλείνουμε το νησί μεσημεριατικα την ίδια ώρα που καλούμε τον επισκπέπτη να έρθει με το αυτοκίνητο του. Να βγει έξω στο λιοπύρι, σαν να τον τιμωρείς.

 

Να ψηφίσω για τα πολιτιστικά του τόπου σε μια χρονιά ορόσημο, που συμπληρωνονται 200 χρόνια από την επανάσταση? Να ψηφίσω τι πάνω σε θεωρείες, την αναστολή των εκδηλώσεων? Ουτε μια πρόταση καν για διαδικτυακή εκδήλωση, λες και ο Πόρος δεν έπαιξε ρόλο στην επανάσταση. Και αυτά που αναφέρω είναι λίγα, μπροστά σε αυτά που θα μπορούσε να πει κάποιος συνειδητά σκεπτόμενος σύμβουλος σε ένα ανοικτό δημοτικό συμβούλιο. Αλλά είπαμε, στον Πόρο όλα γίνονται στα κρυφά και νύχτα. 

 

Για να ψηφίσω, όχι θέλω, αλλά ΑΠΑΙΤΩ να με σέβονται, σαν άνθρωπο και σα σύμβουλο που εκπροσωπεί το λαό. Η έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο ενός συμβούλου, είναι έλλειψη σεβασμού στο λαό. Λυπάμαι κυρίες και κύριοι, αλλά εγώ σε αυτή την παράσταση δε συμμετέχω.  

 

Για την ιστορία λοιπόν ψήφισα «ΠΑΡΟΝ» και κάλεσα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αν μπορούμε να αναβάλλουμε το Συμβούλιο και να τα ξαναπούμε σε 2-3 μέρες, αφού έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι απόψεις μου δεν καταγράφηκαν ούτε στα πρακτικά.

 

Είμαι στη διάθεση όλων όσων θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, ακόμα και εκείνων των λατρευτών επιστημόνων που προτιμούν να με ειρωνεύονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Είμαι εδώ κυκλοφορώ ανάμεσα σας, μπορείτε να με σταματήσετε να μου μιλήσετε. 

 

Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να δανειστώ τα λόγια του J.F. Kennedy: “The ignorance of one voter in a democracy impairs the security of all.” – «Η άγνοια ενός ψηφοφόρου σε μια δημοκρατία βλάπτει την ασφάλεια όλων».

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή και το χρόνο σας

Φιλικά

Βαγγέλης Ταρταράκης

Πολίτης Πόρου

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της ΣφαιρίαςΠΟΡΟΣ

Μαζί με την πεζοδρόμηση της παραλίας, ξεκινάει από σήμερα και η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Σφαιρίας.  Η Δημοτική Συγκοινωνία πραγματοποιεί κάθε 20 λεπτά δρομολόγια γ...

Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για την έναρξη της πεζοδρόμησης και για τα τραπεζοκαθίσματα στους πρόσθετους χώρουςΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Σφαιρία για τα ακόλουθα:     • Από την Παρασκευή 4.6.2021 θα ισχύσει η πεζοδρόμηση της κεντρικής παραλιακής...

Ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι στον Πόρο - Ψηφίστηκε ομόφωνα και ξεκινάει η πεζοδρόμηση (βίντεο) ΠΟΡΟΣ

Όλα είναι έτοιμα για την ημερολογιακή έναρξη του καλοκαιριού στον Πόρο, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τις τοπικές αρχές να έχουν ολοκληρώσει κάθε προετοιμασία για την υπ...

Γ.Ε. Πόρου: Πρωτιές για Κουβαρά και Λεβειδιώτη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΣτίβουΠΟΡΟΣ

Πρωτιές με νέα ατομικά ρεκόρ πέτυχαν οι αθλήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Πόρου Τροιζηνιας στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα ΣΕΓΑΣ Πειραιά κ΄ Δυτικής Αττικής που έγινε το Σάββατο 29 Μαϊου...