ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για τον μέγιστο αριθμό πελατών/καρεκλών στους χώρους εστίασης

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους καταστηματάρχες εστίασης αναφορικά με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών και καρεκλών στους κοινόχρηστους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.28503/7.5.2021):
• Σε αντίθεση με πέρυσι, για το 2021 οι μέγιστοι αριθμοί επιτρεπόμενης πελατείας και καρεκλών (δυναμικότητα καταστήματος) δεν καθορίζονται με βάση την αναλογία πελάτη ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά μόνο με βάση τις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών και καρεκλών.
• Οι αποστάσεις αυτές μεταξύ διαφορετικών τραπεζιών είναι: 1,80 μεταξύ των πλευρών με καρέκλα, 0,90 μεταξύ πλευρών χωρίς καμία καρέκλα, 1,20 μεταξύ μίας πλευράς με καρέκλα και μίας χωρίς (οι καρέκλες του ίδιου τραπεζιού δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους).
 
 
• Ο μέγιστος αριθμός καρεκλών ανά τραπέζι είναι 6.
• Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες.
• Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να διατηρούν απαρέγκλιτα τα τραπεζοκαθίσματα τηρώντας τις ανωτέρω αποστάσεις και όρους (ακόμα και όταν στις καρέκλες δεν κάθονται πελάτες), καθώς φέτος οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα γίνονται μόνο επί των όρων αυτών.
• Με βάση τις ανωτέρω αποστάσεις, προκύπτει εμμέσως η μέγιστη δυναμικότητα 1 πελάτη/καρέκλας ανά 1,6-1,8τ.μ. για τα τραπέζια 4 θέσεων (ανάλογα με το πλάτος τους το οποίο κυμαίνεται από 0,70 έως 0,90μ.), η οποία είναι πολύ μικρότερη της δυναμικότητας 1 πελάτη ανά 0,70τ.μ. που ισχύει με βάση τις πάγιες υγειονομικές διατάξεις (προγενέστερες του κορωνοϊού). Η χαμένη δυναμικότητα των καταστημάτων πρόκειται να αναπληρωθεί με την έγκριση των «πρόσθετων» παραχωρήσεων.
• Τονίζεται ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις παραχωρήσεις στον Δήμο Πόρου έχουν εφαρμογή οι ανωτέρω όροι και ότι στις περιπτώσεις πάγκων με σκαμπό δεν έχουν εφαρμογή οι όροι που αφορούν στα μπαρ (δυάδες σκαμπό ανά 1,5μ.).
• Οι ανωτέρω όροι ισχύουν ανεξάρτητα από το αν έχουν δημοσιευθεί και παραδοθεί από τον Δήμο στους επιχειρηματίες οι πράξεις παραχώρησης και συνεπώς οι επιχειρηματίες του νησιού θα πρέπει να τους τηρούν από την πρώτη στιγμή της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Διαβάστε επίσης

Οι καθημερινοί επισκέπτες του Πόρου που... αψηφούν τα περιοριστικά μέτρα (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο. Σχεδόν καθημερινό. Γύρω από τον Πόρο, και στο στενό Πόρου - Γαλατά και στο λιμάνι του νησιού, κολυμπάνε κοπάδια δελφινιών. Οι μοναδικοί και παν...

Η ζωή επέστρεψε και στον Πόρο - Ανάσα για την κοινωνία από το άνοιγμα της εστίασης (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Πρεμιέρα για την εστίαση μετά από μισό χρόνο. Κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό, οι κάτοικοι του Πόρου, 7/10 εμβολιασμένοι, δίχως επισκέπτες, απόλαυσαν τον πρωινό καφέ τους στις καφε...

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι σε Πόρο και Γαλατά - Αποστολή του ΑΝΤ1 στον Πόρο (βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Με ανυπομονησία περιμένουν οι επαγγελματίες στον Πόρο και τον Γαλατά, την έναρξη του τουρισμού. Η κάμερα του ΑΝΤΕΝΝΑ κατέγραψε τις προσδοκίες όπως εκφράστηκαν από επιχειρηματίες το...