ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πρόσκληση συμμετοχής σε ομαδική έκθεση: Καθετή – «Γέφυρες: Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν»

Η Καθετή, σε συνεργασία με τις ομάδες του "Μέθανα παλιές φωτογραφίες" και "Πόρος παλιές φωτογραφίες", προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες της περιοχής του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε μια ομαδική έκθεση με θέμα «Γέφυρες: Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν».

 

 

Σχετικά με τη θεματολογία:

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει την περιοχή και την εξέλιξή της μέσα από το βλέμμα των φωτογράφων και των ζωγράφων της. Να δημιουργήσει εικαστικές «γέφυρες», που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα αφήσουν μια όμορφη και αισιόδοξη αίσθηση για το μέλλον. Γέφυρες που θα ενώσουν τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να επιλέξουν τη φωτογραφία της προτίμησής τους, μέσα από μια μεγάλη συλλογή, που καλύπτει το χρονικό διάστημα 1880-1980. Να την αναδημιουργήσουν με εικαστικά μέσα, δίνοντας την προσωπική τους κατάθεση και διατηρώντας την ίδια οπτική γωνία. Η προσωπική καλλιτεχνική οπτική κάθε εικαστικού είναι απολύτως σεβαστή και σαφώς ζητούμενη στην έκθεση.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν τις δικές μας εικαστικές γέφυρες.

Ας αξιοποιήσουμε εικαστικά την εξέλιξη της περιοχής.

 

Πληροφορίες:

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κτιρίου της οικογένειας Δουζίνα, δίπλα από το Cine Διάνα.

Στην έκθεση, δίπλα ακριβώς από τις σύγχρονες δημιουργίες των καλλιτεχνών, θα τοποθετηθούν οι παλιές φωτογραφίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν.

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι εντελώς δωρεάν. Οι καλλιτέχνες θα καλύψουν τα έξοδα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν.

Τα έργα που θα δημιουργήσουν θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάσταση 50x70 εκ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Προϋπόθεση για να συμπεριληφθείτε στη διαδικασία επιλογής των εικαστικών που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι να μας αποστείλετε δείγμα δουλειάς σας, το οποίο δεν χρειάζεται να συνδέεται με το θέμα της έκθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι φωτογράφοι και ζωγράφοι καλούνται να αποστείλουν με email τα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και δείγμα δουλειάς τους στο info@katheti.gr.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, η τελική επιλογή των συμμετοχών θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης από την ομάδα της Καθετής.

Αν επιλεγείτε θα σας αποστείλουμε ένα αρχείο με παλιές φωτογραφίες της περιοχής, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ποια θα θέλατε να αναπαραστήσετε. Η Καθετή θα έχει κάνει ήδη μια πρώτη επιλογή φωτογραφιών της περιόδου 1880-1980.

 

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλλιτεχνών: Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Προθεσμία παράδοσης έργων: Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

 

Όλο το φωτογραφικό υλικό που θα λάβουν οι συμμετέχοντες ανήκει στο αρχείο των Γιάννη Αντωνίου και Χρήστου Βίκου, διαχειριστών των ομάδων του Facebook "Μέθανα παλιές φωτογραφίες" και "Πόρος παλιές φωτογραφίες". Οι δύο συλλέκτες μάς παραχώρησαν το φωτογραφικό υλικό τους δωρεάν για τις ανάγκες της έκθεσης και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

 

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Εύας Δουζίνα.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Ταρταράκης. Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ταρταράκη κοινοποιήθ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

             Σημαντικά οφέλη της δράσης για το βυθό και το περιβάλλον Έντεκα τόνοι αλιευτικών διχτυών, 33.293 πλαστικά αντικείμενα, 21.121 γυάλινα μπουκάλια, 12.833 αλουμίνια, σε μ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αναφορικά με το άνοιγμά της εστίασης από τις 3.5.2021, ενημερώνει τους επιχειρηματίες του νησιού για τα ακόλουθα αναφορικά με ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Μέχρι την Παρασκευή 24 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για εμβολιασμό οι κάτοικοι του Πόρου. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ...