ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Coaching στην Καθετή

 

Από τον Φεβρουάριο, η Καθετή, μέσω της coach Φαίης Ορφανίδου (σε διαδικασία διαπίστευσης από το International Coach Federation), προσφέρει δωρεάν συνεδρίες Business και Life Coaching στην Καθετή και απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής. Οι συνεδρίες coaching εντάσσονται στο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «Ζωή & Καριέρα», που περιλαμβάνει επίσης Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Μέντορινγκ.

 

To coaching είναι η συνεργασία μεταξύ coach και coachee σε μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί σκέψη και εμπνέει τον/την coachee να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό του/της δυναμικό. Στο coaching ο/η coach υποστηρίζει τον/την coachee ώστε να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που θέλει και ονειρεύεται στη ζωή του/της, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. To coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, εκπαίδευση ή mentoring γιατί είναι εστιασμένο στο σήμερα-αύριο και στη λύση, χωρίς καθοδήγηση. Μόνος/-η υπεύθυνος/-η για την επίτευξη των στόχων είναι ο/η coachee.

 

Αρκετά από μας όμως. Ας ακούσουμε τις μαρτυρίες ανθρώπων από την περιοχή και αλλού που έχουν ήδη αρχίσει να πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσω του Coaching στην Καθετή, με τη Φαίη Ορφανίδου.

 

«Είναι στιγμές που θες να πάρεις μια απόφαση και για κάποιο λόγο δεν κινείσαι προς την κατεύθυνση που θα σε οδηγούσε να την πάρεις. Για πέντε χρόνια σκεφτόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου, μετά το πρώτο πτυχίο αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση. Σε αυτήν τη διαδρομή επέλεξα να με υποστηρίξει η Φαίη Ορφανίδου ως coach. Λειτούργησε σαν την εσωτερική φωνή μου, χωρίς όμως την κριτική που ασκούσα ακόμα και εγώ η ίδια προς τον εαυτό μου. Αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που μου έθετε, τα οποία αφορούσαν άμεσα το στόχο που είχα θέσει, ο δρόμος που είχα επιλέξει γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρος. Η κατανόηση, ο σεβασμός και η ενθάρρυνση της ήταν στοιχεία που με τροφοδότησαν και τελικά έκανα αίτηση στο μεταπτυχιακό που ήθελα.

 

Η αίτηση έγινε δεκτή και σε πέντε μήνες θα ξεκινήσω μια νέα διαδρομή». Γ.Μ.

 

«Πριν λίγο καιρό βρισκόμουν σε μια περίοδο που έπρεπε να πάρω σοβαρές αποφάσεις για  πολλές και πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου (μετανάστευση).

 

Κι ενώ τις αποφάσεις τις πήρα σχετικά γρήγορα, μου ήταν πολύ δύσκολο να κάνω όλα τα βήματα που χρειαζόταν για να προχωρήσω όντως σε αυτό το βήμα.

 

Η Φαίη με βοήθησε να βάλω σε μια σειρά όλα όσα έπρεπε να κάνω και να είμαι συνεπής στο να τα πετυχαίνω βήμα βήμα. Πλέον έχουν μπει όλα σε σειρά και σε λίγους μήνες φεύγω. Αυτό που θα μου μείνει όμως από το coaching -πέρα φυσικά απ’ το ότι κατάφερα να κάνω τα βήματα που με άγχωναν και δεν ήξερα από που να αρχίσω-  είναι το πόσα πράγματα έμαθα για τον εαυτό μου, για τις συνήθειες που έχω και επηρεάζουν πολλές στιγμές της ζωής μου και κυρίως το ότι μπορώ να αλλάξω όσες συνήθειες με πάνε πίσω.

 

Επίσης ήταν πολύ ανακουφιστικό και βοηθητικό για μένα το ότι η Φαίη λειτουργούσε πάντα σαν στήριγμα και μοχλός ώθησης, αλλά όχι πίεσης. Το αν θα «πετάξω» καθώς και το πότε ήταν δική μου ευθύνη, αλλά ένιωθα πραγματικά ότι μου έδινε όλα τα εργαλεία και την αμέριστη προσοχή, συμπαράσταση και βοήθεια για να βρω τον τρόπο που θα ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις σιγά σιγά και σε ασφαλές περιβάλλον». Α.Π.

 

«Η ώρα ξεκινάει με την υπενθύμιση απαράβατων κανόνων: θα τηρηθεί εμπιστευτικότητα, δεν θα με κρίνει, εγώ είμαι υπεύθυνη, η coach είναι εδώ για να με στηρίξει. Απαιτείται συνέπεια και δέσμευση, και από τις δυο μας. Και αυτό μου προκαλεί μάλλον χαμόγελο αμηχανίας -γιατί με παιδεύει.

 

Μπορώ να σκεφτώ πως για τον καθένα είναι μια ξεχωριστή, διαφορετική εμπειρία. Και κάθε κύκλος coaching ανάμεσα σε coach και coachee ένα “μοναδικό έργο”. Πώς το βίωσα εγώ;

 

Μου άνοιξε πόρτες -προς τα μέσα. Με βοήθησε να ξεδιαλύνω κάποια “κουβάρια” σκέψεων και επιθυμιών, να καταλάβω καλύτερα και να μπορώ να πω με σιγουριά τι θέλω.

 

Ή πάλι να μπορώ να πω ότι “Αυτό δεν θέλω να το αποφασίσω ακόμα”. Με έβαλε στη διαδικασία να βρω εργαλεία και τρόπους για να πάω ένα βήμα πιο πέρα.

 

Αρκετές φορές με δυσκόλεψε: όταν δεν ήθελα να δεσμευτώ σε έναν στόχο, όταν έπρεπε να συνειδητοποιήσω και να παραδεχτώ ότι ο τρόπος που σκέφτομαι με περιορίζει. Με άφηνε όμως πάντα στο τέλος της ώρας -με κάποιο περίεργο τρόπο- με χαμόγελο, ενέργεια, τροφή για σκέψη μέχρι την επόμενη φορά και λίγη παραπάνω σιγουριά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου». Μ.Φ.

 

«Ξεκίνησα το coaching, εντελώς διστακτικά, σε μια φάση της ζωής μου που δεν ήξερα να διαχειριστώ αρκετές πτυχές της. Στην αρχή, ήταν όλα μπερδεμένα στο μυαλό μου, αλλά σταδιακά καθάριζε το τοπίο. Στις πρώτες κιόλας συνεδρίες, άρχισα να θέτω στόχους κι ας αμφισβητούσα τον εαυτό μου. Έπειτα, άρχισα να τους πραγματοποιώ κ αυτό με έκανε να νιώθω πιο δυνατή. Σιγά σιγά, έμπαιναν όλα σε μια τάξη, χωρίς καν να το καταλάβω. Έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου και να νιώθω σίγουρη. Να βάζω πρόγραμμα σε όλα όσα θέλω να πετύχω, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να τα πραγματοποιώ.

 

Πλέον, νιώθω ότι έχω όλα τα εφόδια να κάνω οτιδήποτε θελήσω.

 

Το coaching με έμαθε να κάνω την αυτοκριτική μου, να ακούω τον εαυτό μου και να κατανοώ τι πραγματικά θέλω. Θα έλεγα πως το coaching είναι σαν να μαθαίνεις να περπατάς στη ζωή, και αν ξέρεις να περπατάς, νιώθεις και σίγουρος να τρέξεις εκεί που χρειάζεται. Αν ποτέ ξεχάσω να περπατάω, πλέον ξέρω πού πρέπει να πάω για μαθήματα…

 

Ελπίζω να καταφέρεις να κάνεις κι άλλα άτομα να νιώθουν όπως εγώ!» Σ.Λ.

 

Coaching στην Καθετή

Επικοινωνήστε με την Καθετή για να πάρετε κι εσείς την υποστήριξη που χρειάζεστε έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας!

 

Πληροφορίες/Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 2298043825

Email: info@katheti.gr

Website: www.katheti.gr

FB: @kathetiporos

Instagram: @katheti.poros

Εγγραφή σε newsletter: http://eepurl.com/du59t9

 

Διαβάστε επίσης

Η "αδικημένη" ανατολική πλευρά του Πόρου - Απόψε η πανσέληνος του "κόκκινου ελαφιού" (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Μια ημέρα πριν την πανσέληνο του "κόκκινου ελαφιού", οι ποριώτες έστρεψαν τις κάμερες των κινητών τους προς την... ανατολή για το γεμάτο φεγγάρι του Σαββατόβραδου.    Η ανατολική π...

Απάντηση- κόλαφος της Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη στις βλέψεις Καμπόσου Ελλάδα

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Αντιπεριφερειάρχου Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη στην τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, περί ένωσης των νησιών ...

Να ενωθούν με την Αργολίδα οι Δήμοι Σπετσών, Ύδρας, Πόρου και Τροιζηνίας πρότεινε ο ΚαμπόσοςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αιφνιδίασε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Ποιά καίρια θέματα έθεσε κατά την τοποθέτησή του στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Άργος, και τι ζήτησε από Θεοδωρικάκο. ...

Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Πόρου από το "Όλοι μαζί μπορούμε"ΠΟΡΟΣ

Με ανάρτηση του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ευχαριστεί τον ΣΚΑΪ και το «Όλοι μαζί μπορούμε» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Πόρου με προϊόντα αξίας 1....