ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Σειρά έργων συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ερμιονίδας

 

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.
 
 

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάθε χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά, με την επιδημική κρίση να εξακολουθεί να υφίσταται, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας με ιδιαίτερες ευαισθησίες στον χώρο της Εκπαίδευσης, φρόντισε από την πλευρά του να προετοιμάσει υλικοτεχνικά όλα τα σχολεία της περιφέρειάς του ώστε οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί, να απολαμβάνουν ασφαλείς, το αγαθό της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το καλοκαίρι που διανύσαμε, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε μια σειρά από έργα που αφορούν πάγιες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν και είναι οι εξής:

1) Προμήθεια 450τμ. συνθετικού χλοοτάπητα και τοποθέτηση αυτού στα Νηπιαγωγεία, όπου υπήρχαν ανάγκες.

2) Format σε όλους τους υπολογιστές και γραμμή internet σε όλες τις αίθουσες, στο Δημοτικό Σχολείο Διδύμων.

3) Αντικατάσταση σε 2 πόρτες εισόδου στο Νηπιαγωγείο Διδύμων.

4) Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, διαχωρίσαμε την αίθουσα που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Κοιλάδας, σε 2 αίθουσες.

5) Ελαιοχρωματισμοί σε 5 αίθουσες, στο Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας.

6) Ελαιοχρωματισμοί στο 2ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου.

7) Τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στο 3ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου, αλλαγή υαλοπινάκων με υαλοπίνακες ασφαλείας (triplex), κατασκευή συστημάτων πυρασφάλειας, αδειοδότηση αυτών και αλλαγή ειδών υγιεινής.

8) Αντικατάσταση θερμοσίφωνα και ειδών υγιεινής στο 1ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου.

9) Δημιουργία διαχωριστικού στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης.

10)Γενικός έλεγχος υδραυλικών σε όλα τα σχολεία.

11) Καθαρισμός αύλειων χώρων σε όλα τα σχολεία.

12) Απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλα τα σχολεία.

Συνολικό κόστος περίπου 30.000 ευρώ.

Κατασκευή ηλεκτρικής Πλατφόρμας ΑΜΕΑ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμιονίδας, με την συγχρηματοδότηση του Δήμου και δωρεάς από ιδιώτη.

Επίσης, με το πρόγραμμα ΣΑΤΑ έγιναν επισκευές επιχρισμάτων και ολικό εξωτερικό βάψιμο στο 1ο Δημοτικό Κρανιδίου.

Εσωτερικές παρεμβάσεις στην διαρρύθμιση χώρων για την καλύτερη λειτουργία στο Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου.

Αντικατάσταση 12 παραθύρων αλουμινίου στο δημοτικό σχολείο Διδύμων.

Επισκευές εξωτερικές και ελαιοχρωματισμοί στο δημοτικό σχολείο Ερμιόνης.

Συνολικό κόστος περίπου 90.000 ευρώ.

Με κύριο μέλημά μας την προστασία ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, και φυσικά την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θα συνεχίσουμε καθημερινά να είμαστε παρόντες στα σχολεία μας, έτσι ώστε να επέμβουμε άμεσα, σε οτιδήποτε προκύψει.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας, τους δασκάλους τους και τις οικογένειές τους, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
 
Σπύρος Αντουλινάκης
 
 
 
Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕρμιονίδα

  Στην Αργολίδα και στα νερά του κόλπου Καραθώνας στο Ναύπλιο βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου εντυπωσιακή, υπερπολυτελής θαλαμηγός «Α Hamilton», του Ρώσου μεγιστάνα ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Τον δρόμο για την υπαγωγή της στις Στρατηγικές Επενδύσεις, στο λεγόμενο fast track, έχει πάρει η νέα επένδυση, προϋπολογισμού 119 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στα σκαριά στην περιοχ...

image descriptionΕρμιονίδα

  O Δήμαρχος Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα:  "Η Εθνοσυ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ . Γ Γεωργόπουλος, συνεχίζει να εκτίθεται με τις απαντήσεις του στην καλοπροαίρετη κριτική, την οποία ασκούμαι με σκοπό να τον παρακινήσουμε να εγκαταλείψε...

image descriptionΕρμιονίδα

  Εύχομαι σε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων (εκπαιδευτικούς – μαθητές/τριες) όλων των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Επικρ...